Kurczaki wracają z obstawą
Śląsk i Warszawa – to kierunki, w jakich podążyła grudniowa ofensywa Kentucky Fried Chicken. Gastronomiczna marka, której franczyzobiorcą w Polsce jest giełdowa spółka Amrest, uruchomiła restauracje w Żorach i Sosnowcu. Lokal w Żorach znajduje się przy jednej z najważniejszych tras w regionie - drodze ekspresowej z Wisły do Katowic. Restauracja w Sosnowcu mieści się natomiast w centrum handlowym Auchan.
Amrest zakończył też remont swojej sztandarowej lokalizacji w centrum Warszawy. Usytuowany tuż za Rotundą obiekt Zodiak mieści już nie tylko KFC i Pizzę Hut, ale również dwie inne międzynarodowe marki sprowadzone do Polski przez firmę Henry'ego McGoverna – Starbucks oraz Burger King.
- Zodiak to dla warszawiaków ikona, która dla wielu z nich wiąże się z mnóstwem osobistych wspomnień - mówi Maciej Jędrychowski, Local Store Marketing&Events Manager AmRest. - Chcemy, aby to właśnie Zodiak stał się nowoczesną wizytówką marki KFC.
Ponowne otwarcie restauracji KFC w tym miejscu było zwieńczeniem roku 2011, w którym Amrest uruchomił 25 punktów tej marki. Wśród nich była m.in. restauracja w warszawskiej dzielnicy Wesoła, otwarty w nowym formacie - z otwartą, oszkloną kuchnią. Natomiast nowy punkt w Galerii Krakowskiej działa w formie restauracji-kiosku.
Amrest jest wyłącznym franczyzobiorcą marek KFC, Pizza Hut, Burger king, Starbucks, Applebee's i La Tagliatella w Polsce i nie planuje sprzedaży licencji franczyzowych indywidualnym przedsiębiorcom.
(gum)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali