Da Grasso szykuje menu dla kibiców
- Na EURO 2012 przygotowujemy zmienioną odsłonę naszej strony internetowej oraz nowe propozycje w ramach Smaków Da Grasso, które tym razem będą dedykowane kibicom, a dostępne tradycyjnie w lokalach i na wynos – deklaruje Magdalena Piróg, wiceprezes Da Grasso.
Od ponad pół roku sieć współpracuje z należącą do grupy Eurocash spółką Dania Fast Food. Firma zajmuje się zaopatrzeniem punktów usługowych z branży HoReCa na terenie całej Polski. Da Grasso chwali sobie współpracę.
Od początku roku sieć Da Grasso powiększyła się o cztery pizzerie. |
- Z miesiąca na miesiąc Dania Fast Food zyskują coraz to większe uznanie wśród naszych franczyzobiorców, szczególnie dzięki terminowości dostaw, możliwości składania zamówień przez internet oraz zachęcającej polityce promocyjnej – mówi Magdalena Piróg.
Obecnie w sieci działa 206 placówek franczyzowych oraz 3 własne. W styczniu sieć Da Grasso powiększyło się o jeden lokal w Łodzi, w lutym franczyzobiorcy otworzyli dwa punkty w Bochni, a w marcu – pizzerię w Elblągu. Z ogólnopolskiej mapy Da Grasso zniknął natomiast lokal w Dębicy. Jak jednak twierdzi franczyzodawca, jedynie tymczasowo – z powodu remontu.
- Taki czas pozwala na tchnięcie świeżości w lokale, które tego wymagają m.in. ze względu na potrzebę odświeżenia wnętrza lub przystosowania do aktualnie obowiązującej komunikacji wizualnej, co ma szczególnie zastosowanie w przypadku lokali o wieloletniej tradycji w sieci Da Grasso – tłumaczy Magdalena Piróg.
(gum)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.
Końcówka roku obfituje w nowe otwarcia w wielu sieciach franczyzowych. Przegląd tygodnia 9-16 grudnia.
Da Grasso to największa franczyzowa sieć pizzerii w Polsce. Obecnie działa blisko 190 pizzerii, a już wkrótce dołączą kolejne lokalizacje.
Da Grasso rozpycha się w stolicy, Empik świętuje 75-lecie, a właściciel Circle K zdradza swoje plany. Przegląd tygodnia 21-28 października.
Targi Franczyza tuż tuż. Wśród licznych wystawców, obecnych 19-21 października w Pałacu Kultury i Nauki, najliczniej reprezentowaną branżą – jak co rok – będzie gastronomia.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Franczyzodawca Sayuri Sushi zapewnia, że restauracje pod tym szyldem są rentowne od pierwszego miesiąca działalności.
Już w serialu „Czterdziestolatek” Janusz Gajos żartował, że w Złotym Linie trzeba uważać na Rolexy, bo można zatracić się w zabawie. Tajniki tego sukcesu zdradza właściciel Złotego Lina, Jakub Olszewski.
Franczyza pojawiła się na polskim rynku wraz z upadkiem komunizmu, a dziś jest fundamentem rozwoju małej i średniej przedsiębiorczości. W 2023 roku chętni do założenia firmy mają do wyboru 1350 konceptów franczyzowych.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali