A.Blikle weryfikuje plany
Na początku ubiegłego roku, kiedy za sterami firmy stanął Łukasz Blikle, syn dotychczasowego prezesa zapowiadał, że słodycze A.Blikle trafią do szerszej dystrybucji. Produkty trwałe, o dłuższym terminie przydatności, miały pojawić się m.in. w delikatesach Bomi i innych sieciach supermarketów. Nowy prezes zmienił jednak zdanie i wraca do korzeni, czyli do rozwoju tradycyjnej sieci sprzedaży. Postanowił jednak nieco odświeżyć ich koncepcję i dostosować do szybszego trybu życia, zwłaszcza mieszkańców stolicy.
Nowy koncept cukierniczy swoją premierę będzie mieć latem. Zmiany dotyczą przede wszystkim menu, w którym pojawią się kanapki i croissanty oraz bogata paleta kaw z najwyższej półki. Nie zabraknie oczywiście tradycyjnych wypieków A.Blikle. Łukasz Blikle zapowiada, że kawa będzie droższa niż w największych sieciach kawiarni, ale za to niższe mają być ceny serwowanych ciastek i kanapek. We wszystkich lokalach ma być dostępna kawa na wynos.
Na potwierdzenie swoich słów prezes Blikle przywołuje wyniki badań, z których wynika, że klienci najchętniej odwiedzają cukiernie, do których mają najbliżej. Brak czasu i permanentny pośpiech sprawiają, że do kawiarni A.Blikle klienci zaglądają raczej przy specjalnych okazjach. Dlatego też prezes zapowiada rozwój sieci lokali. Jednak w tym roku przybędzie ich tylko kilka. Pod logo A.Blikle działa 10 franczyzowych cukierni oraz 16 kawiarni i cukierni działających w Warszawie i należących do firmy.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Franczyzodawca Sayuri Sushi zapewnia, że restauracje pod tym szyldem są rentowne od pierwszego miesiąca działalności.
W ubiegłorocznym sezonie Lodolandia pobiła rekordy sprzedaży. Wśród franczyzobiorców marki jest dużo kobiet, które bardzo dobrze radzą sobie w biznesie.
– Sukces naszych lokali potwierdza słuszność idei otwierania wine barów, w opozycji do dużych restauracji z kartami win – mówi Piotr Stryszowski z Subtilité Wine&Bar.
Szwedzka marka Taco Bar chce wejść na polski rynek. Jakie warunki współpracy proponuje?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Już w serialu „Czterdziestolatek” Janusz Gajos żartował, że w Złotym Linie trzeba uważać na Rolexy, bo można zatracić się w zabawie. Tajniki tego sukcesu zdradza właściciel Złotego Lina, Jakub Olszewski.
Franczyza pojawiła się na polskim rynku wraz z upadkiem komunizmu, a dziś jest fundamentem rozwoju małej i średniej przedsiębiorczości. W 2023 roku chętni do założenia firmy mają do wyboru 1350 konceptów franczyzowych.
Nowoczesny sprzedawca musi przełamywać schematy i ciągle zaskakiwać klienta. Tylko wtedy będzie mógł zwiększyć skuteczność swoich działań i pozyskiwać atrakcyjne kontrakty.
Aby zarobić, trzeba sprzedać rzecz należącą do klienta, którą czasowo przechowujemy, bo nie jest naszą własnością. Lombardy świetnie prosperują, a pożyczki pod zastaw są wysoko oprocentowane.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali