Kryzys gastronomii niestraszny
Fiero! Pizza została powołana do życia w drugiej połowie 2009 roku. Dziś sieć liczy sześć pizzerii działających w Zgierzu oraz w Łodzi, z której wywodzi się firma. Najnowsza Fiero! Pizza została została otwarta w Łodzi, a pod koniec miesiąca dołączy do niej kolejna pizzeria w Zgierzu.
- Choć posiadamy przeszło dziesięcioletnie doświadczenie w gastronomii, nadal pamiętamy, z jakimi trudnościami borykaliśmy się na początku. Chcemy, aby nasi partnerzy mogli dzięki nam uniknąć problemów i z sukcesem utrzymać się na wymagającym rynku – dodaje Mariola Pietrzko, współwłaścicielka marki. - Lokale Fiero! przetrwały próbę czasu dzięki wysokiej jakości usług. Podążamy za wymaganiami naszych klientów, a oni odwdzięczają się swą lojalnością. Dzięki temu nie obawiamy się otwierać kolejnych placówek - dodaje.
Na remont przyszłej pizzerii, jej wyposażenie i umeblowanie trzeba przeznaczyć co najmniej 70 tys. zł. Przystąpienie do sieci wiąże się z opłatą w wysokości 5 tys. zł. Franczyzobiorca musi również uiszczać opłaty miesięczne za funkcjonowanie w sieci i na fundusz marketingowy, które łącznie wynoszą 1,5 tys. zł.
Franczyzobiorca oraz jego personel przechodzą szkolenia produktowe i sprzedażowe. Może także liczyć na pomoc i doradztwo w zakresie przygotowania placówki gastronomicznej zgodnie z wymogami Sanepidu, czy wdrożeniem rozwiązań HACCP. Centrala koordynuje działania marketingowe, w których uczestniczą wszystkie punkty sieci.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie! Cena rocznej subskrybcji to 59 zł – oszczędzasz czas i 61 zł. Nowe wydanie wyślemy co miesiąc pocztą na wskazany adres, a przesyłka nic Cię nie będzie kosztować.
Sfinks podsumowuje pierwszy kwartał, a Żabka namawia do nauki. Przegląd tygodnia 6-12 kwietnia.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Balijski masaż, ręcznie robiona biżuteria, a może decluttering – Polacy nie oszczędzają na wygodzie. Na jakich produktach i usługach premium można dzisiaj zarobić?
Planujesz zostać franczyzodawcą i chcesz rozwinąć sieć, ale nie wiesz jak? Eksperci od franczyzy podpowiedzą, jak to zrobić.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali