Z mrożonym jogurtem na molo
Dla międzynarodowej sieci punktów z mrożonymi jogurtami lato zaczęło się obiecująco. 6 lipca otwarta została jej pierwsza franczyzowa placówka w Polsce. Lokal mieści się w popularnym sopockim „Krzywym Domku” i ma powierzchnię 36 m2. Jego klienci mają do dyspozycji również ogródek letni ze stolikami.
- Yogen Früz ma otwarte dwa własne punkty w warszawskich centrach handlowych Galeria Mokotów i Wola Park oraz jeden franczyzowy, w Sopocie. W ciągu 10 lat planujemy otworzyć minimum 50 placówek w całym kraju – zapowiada Anita Gagoś z sieci Yogen Früz.
Choć masterfranczyzobiorca sieci, firma Healthy Lifestyles Master Franchiser Polska, rozwija ten koncept nad Wisłą już od blisko roku, tempo otwierania nowych placówek było ograniczone. Jak zapewnia Anita Gagoś, teraz otwarcia ruszą na dobre.
- Od dwóch miesięcy prowadzimy intensywną kampanię, która ma na celu pozyskiwanie nowych franczyzobiorców. Negocjowaliśmy przeniesienie produkcji wyrobów Yogen Früz do Polski z Kanady, skąd do tej pory były one importowane. Obecnie produkcja odbywa się w Polsce, ale oczywiście według ścisłej receptury Yogen Früz. Polski producent został zweryfikowany i zaakceptowany przez centralę sieci – mówi Gagoś.
Yogen Früz posiada ponad 1200 placówek w 25 krajach na całym świecie.
(gum)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali