Z mrożonym jogurtem na molo

Otwarcia Yogen Früz mają ruszyć pełną parą, bo masterfranczyzobiorcy udało się uzyskać zgodę kanadyjskiej centrali na produkcję jogurtów na terenie Polski. Do tej pory wyroby były importowane zza Atlantyku.
Wtorek
10.07.2012
Yogen Früz znalazł pierwszego franczyzobiorcę. Jego sopocki lokal już działa.
 

Dla międzynarodowej sieci punktów z mrożonymi jogurtami lato zaczęło się obiecująco. 6 lipca otwarta została jej pierwsza franczyzowa placówka w Polsce. Lokal mieści się w popularnym sopockim „Krzywym Domku” i ma powierzchnię 36 m2. Jego klienci mają do dyspozycji również ogródek letni ze stolikami.

- Yogen Früz ma otwarte dwa własne punkty w warszawskich centrach handlowych Galeria Mokotów i Wola Park oraz jeden franczyzowy, w Sopocie. W ciągu 10 lat planujemy otworzyć minimum 50 placówek w całym kraju – zapowiada Anita Gagoś z sieci Yogen Früz.

Choć masterfranczyzobiorca sieci, firma Healthy Lifestyles Master Franchiser Polska, rozwija ten koncept nad Wisłą już od blisko roku, tempo otwierania nowych placówek było ograniczone. Jak zapewnia Anita Gagoś, teraz otwarcia ruszą na dobre.

- Od dwóch miesięcy prowadzimy intensywną kampanię, która ma na celu pozyskiwanie nowych franczyzobiorców. Negocjowaliśmy przeniesienie produkcji wyrobów Yogen Früz do Polski z Kanady, skąd do tej pory były one importowane. Obecnie produkcja odbywa się w Polsce, ale oczywiście według ścisłej receptury Yogen Früz. Polski producent został zweryfikowany i zaakceptowany przez centralę sieci – mówi Gagoś.

Yogen Früz posiada ponad 1200 placówek w 25 krajach na całym świecie.

(gum)


Grzegorz Morawski
dziennikarz