Odświeżony Mr Hamburger
Pierwsze dni sierpnia przyniosły otwarcia odświeżonych barów Mr. Hamburger. Zmianę wizualizacji przeszły jak na razie trzy bary – dwa w Sosnowcu i jeden w Dąbrowie Górniczej. W dalszej kolejności zaplanowano otwarcie lokalu w Rudzie Śląskiej, a docelowo remont przejdą pozostałe bary należące do sieci.
Pod logo Mr Hamburger działa 17 lokali z jedzeniem typu fast food, 12 z nich prowadzą franczyzobiorcy. Bary powstają najczęściej w miastach liczących 50 tys. mieszkańców. Niedawno firma zmieniła strategię otwarć i postanowiła wejść ze swoją ofertą do miast liczących nawet 25 tys. osób.
- Prowadzimy właśnie rozmowy z trzema potencjalnymi franczyzobiorcami. Na razie chcemy skupić się na rozwoju sieci na terenie woj. śląskiego, opolskiego i małopolskiego – mówi Dariusz Kozorowski odpowiedzialny za rozwój sieci Mr Hamburger. - Chcemy, aby działania podjęte pomiędzy nami a naszymi partnerami opierały się na jak najlepszych relacjach, takich, które udało się stworzyć wśród naszych pracowników. Rozwijając sieć franchisingową kierujemy się zasadą "Prowadzisz swój własny biznes, ale nie jesteś w nim sam"
Inwestycja we własny bar Mr Hamburger wynosi ok. 85 tys. zł. W tej kwocie zawarta jest opłata wstępna oraz wydatki na wyposażenie baru w niezbędny sprzęt, nie zawiera jednak kosztów adaptacyjnych lokalu. Bary Mr Hamburger powstają najczęściej w centrach handlowych i przy ruchliwych ulicach miast. W zależności od położenia lokale mają od 40 m
Pierwszy bar Mr Hamburger powstał w Chorzowie w 1990 roku. Właścicielem marki jest firma Pakt, a zarządzaniem siecią i jej rozwojem od lipca tego roku zajmuje się wydzielona ze struktur firmy spółka Mr Hamburger.
- Stale poprawiamy i wzbogacamy nasze menu, które w obecnej chwili przybrało nowy, świeży wygląd. Opracowujemy nowe linie dań, takie jak: „Polskie Smaki” – przykładem jest kanapka z wysokiej jakości mięsa wołowego, smażonego bezpośrednio przed podaniem - opowiada Kozorowski.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali