Inwestycja w bar szybkiej obsługi MacJack zaczyna się od 40 tys. zł. Miesięczne przychody właściciela baru wynoszą według franczyzodawcy 60-150 tys. zł.
Czwartek
16.08.2012
Bary szybkiej obsługi MacJack chcą do końca roku pozyskać 10 franczyzobiorców z centralnej Polski.
 

Bary MacJack wyspecjalizowały się w serwowaniu kebabów według własnej receptury - na miejscu oraz w dostawie do klienta. Po pewnym czasie w menu zagościł również pizza. Obecnie firma z Ciechanowa prowadzi jedna placówkę własną oraz pięć franczyzowych.
- Trzy nowe lokale są w trakcie realizacji. Dążymy do nawiązania współpracy franczyzowej z partnerami na terenie województwa mazowieckiego i województw ościennych. Do końca roku chcielibyśmy podpisać jeszcze 10 umów.

W realizacji strategii firmy z pewnością pomoże obecność na tegorocznych targach Franczyza 2012 organizowanych w październiku w Warszawie. MacJack poszukuje przedsiębiorców, którzy poprowadzą restaurację typu fast food w miejscowościach liczących powyżej 15 tys. mieszkańców. Potencjalny partner powinien dysponować własnym lokalem liczącym 40–120 m2. Bary MacJack mieszczą się w ciągach pieszych i galeriach handlowych.

Kapitał jakim powinien dysponować franczyzobiorca to 1 tys. zł na m2 powierzchni lokalu. Kwota ta jest przeznaczona na remont i wyposażenie baru. W kwestii zakupu maszyn i mebli, aranżacji placówki i zatowarowania przedsiębiorca może liczyć na pomoc franczyzodawcy.

(boa)


Bolesław Adamiec
dziennikarz