W związku z tym, że punkty Yogen Früz są otwierane głównie w centrach handlowych franczyzobiorcy nie powinni obawiać się sezonowości
Czwartek
13.09.2012
Yogen Früz wkrótce otworzy swój drugi punkt franczyzowy. Mrożone jogurty polubiły głównie kobiety.
 

Wiele wskazuje na to, że już niebawem rozwój sieci punktów z mrożonymi jogurtami może ruszyć na dobre. Rozpoczęte przed rokiem przygotowania do ekspansji nad Wisłą to już trzecia próba podboju polskiego rynku. Tym razem masterfranczyzobiorca marki, firma Healthy Lifestyles Master Franchiser Polska, postawiła na systematyczne pozyskiwanie kolejnych partnerów. Na początku lipca lokal Yogen Früz pojawił się w Sopocie, a na przełomie września i października sieć powiększy się o placówkę franczyzową w Galerii Kociewskiej w Tczewie.

- Prowadzimy też zaawansowane rozmowy z kandydatem ze stolicy na temat uruchomienia punktu w okolicach Warszawy. Jest szansa, że powstanie on przełomie listopada i grudnia – mówi Anita Gagoś, pełnomocnik masterfranczyzobiorcy marki Yogen Früz w Polsce.

Choć mrożone jogurty to potrawa wciąż dość nowa jak na przyzwyczajenia polskiego konsumenta, operator Yogen Früz wierzy, że nawyki można zmienić.
- Yogen Früz pozycjonuje się jako zdrowa przekąska. Naszą grupę docelową stanowią głównie kobiety (70 proc.) w wieku 18-45 lat, świadome swojego stanu zdrowia i dbające o zdrową dietę. Ze względu na rosnące zainteresowanie wartością odżywczą i składem produktów spożywczych wśród konsumentów, w każdym z punktów znajdują się informacje o kaloryczności i właściwościach zdrowotnych jogurtów Yogen Früz – podkreśla Anita Gagoś.

Być może Yogen Früz trafił w odpowiedni moment, bo na polski rynek wchodzi coraz więcej „egzotycznych” konceptów. Jak choćby sieci oferujące bubble tea, koktajle herbaciane z dodatkiem jogurtu, mleka i rozmaitych smaków owocowych. Z pewnością poszerzą one świadomość klientów w Polsce. Czy zaostrzy się rywalizacja między firmami? Przedstawiciele Yogen Früz wątpią.

- Buble Tea z pewnością jest ciekawym konceptem, ale raczej nie widzimy zagrożenia, mając na uwadze naszą grupę docelową – mówi Anita Gagoś.

W październiku koncept Yogen Früz zagości na Targach Franczyza 2012.
- Jest to nasze pierwsze uczestnictwo w targach organizowanych przez PROFIT system. Mamy nadzieję, że dopisze frekwencja gości odwiedzających targi i zainteresowanych systemami franczyzowymi. Oczywiście oczekujemy ciekawych kontaktów, które będą ostatecznie sfinalizowane podpisaniem umów franczyzowych – dodaje Gagoś.

(gum)


ZOBACZ W KATALOGU

7th Street - Bar&Grill
A.Blikle
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Biesiadowo
Bike Café
Bistro Krówka i Połówka
Bobby Burger
BoBoQ
Burgerownie, Pizzerie, Trattorie, Kawiarnie
Carte d’Or Cafe
Chop Chop Lody Tajskie
Cleopatra
CoffeeFeel
Coffeeloffee
Coffeeshop Company
Columbus Coffee
Cools
Crazy Bubble
Crazy Piramid Pizza
Da Grasso
Dolce Lato, Gelato...The Italian way
Domino’s Pizza
Easy Beer
Easy Wine
Erbil Doner Kebab
Express Oriental
Fabryka Pizzy
Felix Chicken
Fornetti
Fresh Gelato
Frytki Belgijskie w Krakowie
Gloria Jean’s Coffees
Gruby Benek
Jack’s Bar & Restaurant
Kebab King
Kiełbaskowo
Koku Sushi
Kołacz na okrągło
Kreweta Tempura Bar
Krowarzywa
Kuchnia Marche
Lepione
Little Caesars Pizza
Lodolandia
Lodostrefa
Lody Bonano
Lody Mangatto
Lody Marsjano
Lody Przygoda & Lavazza
Lody Smaki Natury
Los Tacos
Makarun Spaghetti and Salad
McDonald’s
Meat & Fit – Slow Food
Mihiderka
Mini Melts
Ministerstwo Śledzia i Wódki
MOJITO LEMON
Mr Hamburger
Mr. Kebab
Naleśnikarnia Gramofon
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niko Spaghetti Bar
Olimp
Organic Coffee & more
Pan Naleśnik
Papa John’s Pizza
Pierogarnia Stary Młyn
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Dominium
Pizzeria Stopiątka
Przystanek Pierogarnia
Red Hot Chicken
Restauracje Sphinx
Rybkodajnia
Sbarro
Setka Bar
Sevi Kebab
Shrimp House
So! Coffee
Stara Pączkarnia
Stava - niezawodne dowozy
Subway
Tel Aviv
Telepizza
Tutti Santi
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
Western Chicken
Western Tortilla
Willisch
Yogo Factory
Zapieksownia
Zdrowa Krowa Slow Food Fast
Z ogórem czy bez?

POPULARNE NA FORUM

Lody idą w Polskę

Świetny pomysł, mam nadzieje, że takie lody znajdą się również w http://wadowice.biz

1 wypowiedzi
ostatnia 13.07.2018
Yerba MaTe

Cześć, mam pytanie o słynną Yerbe, czy ktoś z was pije może na forum sobie ? znalazłem fajny sklep https://ymt24.pl/ w którym mają wszystko co potrzebne do Yerba MaTe...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.07.2018
Bar z kanapkami

Zdecydowanie odradzam SUBWAY jako sposób na biznes. Apeluję - omijajcie tę firmę z daleka! Zainwestowaliśmy wraz z mężem w działający lokal, który okazał się...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.07.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Na pewno musi to być coś co można zjeść szybko i będzie pyszne :) _________________________________________ warzywa marynowane - http://rogowski.net.pl/warzywa-marynowane/

42 wypowiedzi
ostatnia 01.07.2018
Strona internetowe dla gastronomii i cateringu

Mojej firmie stronę internetowa robiła firma https://www.highland-soft.com/strony-internetowe-krakow/ . Zlecenie było zrealizowane bardzo dobrze.

40 wypowiedzi
ostatnia 29.06.2018
Subway - kanapki

Zdecydowanie odradzam SUBWAY jako sposób na biznes. Apeluję - omijajcie tę firmę z daleka! Zainwestowaliśmy wraz z mężem w działający lokal, który okazał się...

46 wypowiedzi
ostatnia 27.06.2018
Zdrowo i Zielono

A ja uwielbiam zielone koktajle. Pomagają mi w odchudzaniu, mają niezbędne składniki odżywcze, a poza tym lubię je. Szpinakowy koktajl smakuje mi najbardziej. Pyszny...

6 wypowiedzi
ostatnia 27.06.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Jakbyście myśleli o otworzeniu punktu gastronomicznego to przede wszystkim trzeba zainwestować w dobry sprzęt, tu już trzeba iść w jakość. Moja rodzina prowadzi...

42 wypowiedzi
ostatnia 24.06.2018