Franczyza z siódmej ulicy

Restauracja powinna znajdować się przy ruchliwej ulicy, na osiedlu mieszkaniowym lub w centrum handlowym, bo to zapewni jej stały dopływ klientów.
Piątek
23.11.2012
Amerykańska kuchnia wkracza do stolicy. W grudniu pojawi się pierwsza franczyzowa restauracja 7th Street.
 

Bary z kuchnią amerykańską powoli zadomowiły się nad Wisłą. Nie brakuje również chętnych do rozwijania konceptów tego typu we franczyzie - za przykład może posłużyć restauracja 7th Street, pod której logo niebawem powstanie pierwszy franczyzowy punkt.

- Nowa restauracja zostanie otwarta w połowie grudnia w pobliżu centrum handlowego Promenada. Na pierwszy kwartał przyszłego roku mamy zaplanowane jeszcze trzy otwarcia. Jednocześnie prowadzimy rozmowy z kilkoma potencjalnymi franczyzobiorcami, co może zaowocować kolejnymi otwarciami. W ciągu całego przyszłego roku chcielibyśmy otworzyć 13-15 restauracji – zapowiada Łukasz Błażejewski, właściciel sieci 7th Street. - Wraz z nowymi otwarciami postanowiliśmy również odświeżyć wygląd naszej strony internetowej, która teraz jeszcze lepiej oddaje klimat restauracji 7th Street.

Osoby, które chcą rozpocząć współpracę z 7th Street mogą otworzyć pełnowymiarową restaurację z obsługą kelnerską i rozszerzonym menu, albo bar, czyli samoobsługowy lokal z posiłkami serwowanymi w jednorazowych opakowaniach. Na przygotowanie restauracji trzeba przeznaczyć co najmniej 80 tys. zł, należy jednak pamiętać, że kwota inwestycji zależy przede wszystkim od stanu lokalu. Opłata za przystąpienie do sieci wynosi 5 tys. zł, co miesiąc franczyzobiorca musi płacić 2,5 tys. zł za funkcjonowanie w sieci oraz 0,5 tys. zł na fundusz marketingowy.

Lokal, w którym będzie działać 7th Street, powinien mieć co najmniej 60 m2, chociaż preferowane są powierzchnie przekraczające 100 m2. Restauracja powinna znajdować się przy ruchliwej ulicy, na osiedlu mieszkaniowym lub w centrum handlowym. Franczyzobiorca nie musi mieć doświadczenia w gastronomii. 7th Street zapewnia franczyzobiorcom nieodpłatnie część wyposażenia m.in. część urządzeń kuchennych, ekspres do kawy, zamrażalki, lodówki, ogródek letni, potykacze reklamowe oraz odzież roboczą.

(mak)


POPULARNE NA FORUM

Hand Roll Tsuru Sushi co myślicie ?

Witam czy ktoś miał styczności z tym konceptem ?Ktos prowadzi taki punkt ?Lub posiada jakieś spostrzeżenia po spotkaniu z przedstawicielami tego konceptu ?

1 wypowiedzi
ostatnia 21.06.2018
Catering się opłata?

Słyszałem że catering okolicznościowy poznań jest rozwiązaniem niezwykle wygodnym, w sam raz dla zabieganych - nie trzeba robić zakupów ani gotować, otrzymujemy...

3 wypowiedzi
ostatnia 14.06.2018
Catering się opłata?

Pewnie że opłaca się prowadzić firmę cateringową, Mam znajomego który prowadzi, firmę Nelson - Catering & Events i mają bardzo dużo zamówień , na co dzień jak i...

3 wypowiedzi
ostatnia 13.06.2018
Jedzenie w dobrym miejscu

Lokalizacja jest bardzo ważna moim zdaniem, często widać że restauracje czy trucki z jedzeniem gdy stoją w słabym miejscu to mają mały ruch. Ostatnio w centrum...

3 wypowiedzi
ostatnia 13.06.2018
Jedzenie na zamówienie

Sprawdź sobie Pure&Fresh - catering dietetyczny, diety pudełkowe, dieta na życzenie. No ogólnie są świetni, jedzenie jest wręcz przepyszne. Biorę od nich pełną dietę...

21 wypowiedzi
ostatnia 11.06.2018
Catering się opłata?

Witam serdecznie. Od pewnego czasu już pracuję jako kucharz w firmie cateringowej Weranda - catering poznań . Rozmyślam nad założeniem własnej działalności właśnie w...

3 wypowiedzi
ostatnia 11.06.2018
McDonalds opinie o franczyzie

McDonald robi bardzo dobrą kawę. To im trzeba przyznać. ______________________ Praca licencjacka z marketingu

2 wypowiedzi
ostatnia 08.06.2018
Wynajem kelnerów

To może być bardzo dobra opcja biznesowa. _______________ Marketing

3 wypowiedzi
ostatnia 08.06.2018