Bachleda-Curuś-Franczyza

W Katowicach powstał piąty polski sklep Auntie Anne’s serwujący precle.
Poniedziałek
10.12.2012
Góralska rodzina niedawno została franczyzobiorcą Orbisu. Wcześniej Bachledowie sprowadzili do Polski gastronomiczną markę Auntie Anne’s.
 

Amerykańska marka Auntie Anne's obecna jest w Polsce od blisko dwóch lat. Masterfranczyzobiorcą sieci, który sprowadził ją do naszego kraju jest Bachleda Grupa Inwestycyjna. W firmowych lokalach można skosztować precli na słodko z rodzynkami lub cynamonem oraz na słono, na przykład z czosnkiem lub pepperoni. Firma wprowadziła także do menu inne przekąski: precel dogi, stixy, preclowe pałeczki.

- Precle stworzone zostały w Stanach Zjednoczonych w 1988 roku – wyjaśnia Wojciech Wyszyński, dyrektor Auntie Anne’s Polska. - Po 24 latach od wprowadzenia na rynek oferowane są w ponad 1100 lokalizacjach w 22 krajach na całym świecie. Codziennie w tych punktach powstaje ćwierć miliona precli. Cieszymy się, że również w Polsce zyskują one coraz większe grono fanów.

Do tej pory produkty marki mogli nabyć mieszkańcy Zakopanego, Poznania, Łodzi i Warszawy. Od niedawna taką możliwość mają również katowiczanie. Atrakcją dla zgłodniałych klientów jest możliwość przyglądania się całemu procesowi wypiekania precli.

- Gdy z mężem studiowaliśmy w Stanach, bardzo polubiliśmy tę firmę. Zawsze, gdy byliśmy w galerii handlowej, szukaliśmy czegoś ciepłego, świeżego i zdrowego do zjedzenia. Takie są właśnie precle Auntie Anne's. Mogą je jeść nawet małe dzieci. Polakom także bardzo przypadły do gustu – wyjaśnia Bernadetta Bachleda-Curuś z Bachleda Grupa Inwestycyjna.

Rodzina Bachledów dalej inwestuje w zagraniczne koncepty wykupując kolejne licencje masterfranczyzowe z różnych branż. Po preclach Auntie Anne's Grupa Inwestycyjna sprowadziła do Polski markę porcelany Herend oraz firmy odzieżowej Purificacion Garcia. Więcej informacji dotyczących inwestycji rodziny Bachledów można znaleźć w grudniowym wydaniu miesięcznika Własny Biznes Franchising, do którego udzielili obszernego wywiadu.

Jak wynika z najnowszego Raportu o rynku franczyzy w Polsce przygotowanego przez firmę doradczą PROFIT system, 191 firm w naszym kraju działa na zagranicznej licencji, co stanowi 25 proc. wszystkich systemów franczyzowych nad Wisłą. Rodzime koncepty też powoli zyskują uznanie w Europie. Potencjał polskich pomysłów na biznes doceniło już 50 zagranicznych przedsiębiorców.

(boa)


Bolesław Adamiec, dziennikarz
Bolesław Adamiec
dziennikarz

ZOBACZ W KATALOGU

7th Street - Bar&Grill
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Biesiadowo
Bike Café
Bistro Krówka i Połówka
Bobby Burger
BoBoQ
Burgerownie, Pizzerie, Trattorie, Kawiarnie
Carte d’Or Cafe
Chop Chop Lody Tajskie
Cleopatra
Coffeeloffee
Coffeeshop Company
Cools
Crazy Bubble
Crazy Piramid Pizza
Da Grasso
Dolce Lato, Gelato...The Italian way
Domino’s Pizza
Easy Beer
Easy Wine
Erbil Doner Kebab
Express Oriental
Express Pizza – Ta prostokątna!
Fabryka Pizzy
Felix Chicken
Fornetti
Fresh Gelato
Frytki Belgijskie w Krakowie
Gloria Jean’s Coffees
Gruby Benek
Jack’s Bar & Restaurant
Kebab King
Kiełbaskowo
Koku Sushi
Kołacz na okrągło
Kreweta Tempura Bar
Krowarzywa
Kuchnia Marche
Lepione
Little Caesars Pizza
Lodolandia
Lodostrefa
Lody Bonano
Lody Mangatto
Lody Marsjano
Lody Przygoda & Lavazza
Lody Smaki Natury
Los Tacos
Makarun Spaghetti and Salad
McDonald’s
Meat & Fit – Slow Food
Mihiderka
Mini Melts
Ministerstwo Śledzia i Wódki
MOJITO LEMON
Mr Hamburger
Mr. Kebab
Naleśnikarnia Gramofon
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niko Spaghetti Bar
Olimp
Organic Coffee & more
Pan Naleśnik
Papa John’s Pizza
Pierogarnia Stary Młyn
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Dominium
Pizzeria Stopiątka
Przystanek Pierogarnia
Red Hot Chicken
Restauracje Sphinx
Rybkodajnia
Sbarro
Setka Bar
Sevi Kebab
Shrimp House
So! Coffee
Stara Pączkarnia
Stava - niezawodne dowozy
Subway
Tel Aviv
Telepizza
Tutti Santi
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
Western Chicken
Western Tortilla
Willisch
Yogo Factory
Zapieksownia
Zdrowa Krowa Slow Food Fast
Zdrowa Micha bistro piekarnia
Z ogórem czy bez?

POPULARNE NA FORUM

Odstąpię restauracje franczyzowa w Krakowie.

Odstąpię restauracje sieci New York Pizza Department w Krakowie. W celu uzyskania bliższych informacji zapraszam do kontaktu: 660440670 lub maciej.grabovski@gmail.com

1 wypowiedzi
ostatnia 10.08.2018
Odsstapie

Odstapię funkcjonująca restauracje z wyposażeniem

1 wypowiedzi
ostatnia 10.08.2018
Opinie Biesiadowo

Tak jak w temacie. Potrzebuje opinii na temat tej firmy

1 wypowiedzi
ostatnia 07.08.2018
Sprzęt do knajpy

Zauważyłem że patelnie gastronomiczne mają teraz mega duże wzięcie, coraz więcej lokali chce się profesjonalnie zaopatrywać w sprzęt grzejący. Jak duża może być...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.08.2018
Strona internetowe dla gastronomii i cateringu

polecam herbate teekanne, najlepszy smak i cena!

41 wypowiedzi
ostatnia 31.07.2018
Gastronomię czeka świetlana przyszłość

Dobrym dostawcą sprzętu do wyposażenia gastronomii i nie tylko jest : [url=http://www.intermarket.com.pl/urzadzenia-fiskalne/drukarki-fiskalne ]intermarket.com.pl - drukarki...

22 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2018
Gastronomia. Czy na tym można zarobić? Pomysły

Moim zdaniem jest to fajny pomysł :) Trzeba na pewno wybrać dobrych dostawców :) Ja polecam Rogowskiego, który ma świetne produkty, takie jak na przykład...

95 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2018
Miejsce na lokal gastronomiczny

Witam, posiadam ciekawy lokal , który był przygotowany pod gastronomię - restauracja, kawiarnia na parterze, pub lub winiarnia w piwnicy. Całość ma ponad 300 m2 i mieści...

1 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2018