Przed zawarciem umowy z Pijalnią Wódki i Piwa kandydat na franczyzobiorcę przechodzi proces rekrutacji, w trakcie którego bierze udział w szkolenie praktycznym i teoretycznym.
Wtorek
18.12.2012
Jak grzyby po deszczu powstają lokale z tanim alkoholem i przekąskami. Pijalnia Wódki i Piwa jako jedna z nielicznych oferuje bistro na licencji.
 

Spółka Mex Polska zarządza czterema sieciami gastronomicznymi, w ramach których funkcjonuje 18 restauracji. Różnią się one menu oraz celem odwiedzin. Browar de Brasil posiada w sprzedaży dużą liczbę gatunków piw oraz specjał brazylijskiej kuchni tzw. churrasco. Klub Muzyczny otrzymany jest w orientalnym klimacie ze starannie dobranym repertuarem muzycznym. Pijalnia Wódki i Piwa z kolei, za sprawą serwowanej wódki za 4 zł i przekąski w postaci śledzika za 8 zł, wprowadza swoich gości w atmosferę lat 60. Z kolei The Mexican, jak sama nazwa wskazuje, specjalizuje się w potrawach meksykańskich podawanych we wnętrzach stylizowanych na latynoamerykański lokal. Firma koncentruje się na rozwoju we franczyzie dwóch ostatnich konceptów. W przyszłym roku właściciel sieci planuje sprzedać kilkanaście licencji. Mimo nie najlepszej sytuacji na rynku Piotr Mikołajczyk, wiceprezes Mex Polska, wierzy w potencjał gastronomii.

- Póki co o wydarzeniu na miarę Euro 2012 rozegranego w naszym kraju jeszcze nie słyszałem. Sądzę jednak, że po zdaniu egzaminu z gościnności będziemy brani pod uwagę przez światowe instytucje przy organizacji masowych widowisk, czy wydarzeń w następnych latach. Mam nadzieję, że co najmniej wydarzenie tej rangi, co EURO 2012 wkrótce się u nas powtórzy – prognozuje Mikołajczyk.

Do zbudowania bistro z wódką i przekąskami potrzeba 150-200 tys. zł. The Mexican wymaga natomiast minimum 800 tys. zł. W drugim przypadku kwota inwestycji wiąże się z większym zapleczem gastronomicznym oraz koniecznością dostosowania do standardów sieci nawet 300 m2. Pijalnia Wódki i Piwa liczy 80-120 m2. Wkrótce ruszą jej punkty w Poznaniu i Krakowie, na finiszu są także rozmowy z partnerem z Białegostoku.

- Poszukiwanie lokalu to proces, który może trwać nawet pół roku. Interesują nas centra handlowe i centra miast. Mamy bogate doświadczenie w prowadzeniu różnego typu restauracji, którym dzielimy się z przedsiębiorcami. Potrafimy skutecznie zarządzać kosztami i przychodami, dzięki czemu współpraca z Mex Polska jest opłacalnym przedsięwzięciem. Pomagamy franczyzobiorcom w każdym aspekcie prowadzenia biznesu gastronomicznego – zapewnia Piotr Mikołajczyk.

(dw)


ZOBACZ W KATALOGU

7th Street - Bar&Grill
A.Blikle
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Biesiadowo
Bike Café
Bobby Burger
BoBoQ
Burgerownie, Pizzerie, Trattorie, Kawiarnie
Carte d’Or Cafe
Chop Chop Lody Tajskie
Cleopatra
CoffeeFeel
Coffeeloffee
Coffeeshop Company
Columbus Coffee
Cools
Crazy Bubble
Crazy Piramid Pizza
Da Grasso
Dolce Lato, Gelato...The Italian way
Domino’s Pizza
Easy Beer
Easy Wine
Erbil Doner Kebab
Express Oriental
Fabryka Pizzy
Felix Chicken
Fornetti
Frankie’s
Fresh Gelato
Gruby Benek
Jack’s Bar & Restaurant
Kebab King
Kiełbaskowo
Koku Sushi
Kołacz na okrągło
Krowarzywa
Kuchnia Marche
Lepione
Little Caesars Pizza
Lodolandia
Lodostrefa
Lody Bonano
Lody Mangatto
Lody Marsjano
Lody Przygoda & Lavazza
Lody Smaki Natury
Los Tacos
Mad Box
Makarun Spaghetti and Salad
McDonald’s
Meat & Fit – Slow Food
Mihiderka
Mini Melts
Ministerstwo Śledzia i Wódki
MOJITO LEMON
Mr Hamburger
Mr. Kebab
Naleśnikarnia Gramofon
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niko Spaghetti Bar
Olimp
Organic Coffee & more
Pan Naleśnik
Papa John’s Pizza
Pierogarnia Stary Młyn
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Dominium
Pizzeria Stopiątka
Przystanek Pierogarnia
Red Hot Chicken
Restauracje Sphinx
Rybkodajnia
Setka Bar
Sevi Kebab
Shrimp House
So! Coffee
Stara Pączkarnia
Stava - niezawodne dowozy
Subway
Sztuka Maka
Tel Aviv
Telepizza
Tutti Santi
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
Western Chicken
Western Tortilla
Willisch
Yogo Factory
Zapieksownia
Zdrowa Krowa Slow Food Fast
Z ogórem czy bez?

POPULARNE NA FORUM

Jedzenie w dobrym miejscu

Jeżeli ktoś szuka fachowców z Wrocławia to polecam https://gastrodesign.pl . Wykonali mi projekt technologiczny - uczciwie, bez naciągania na sprzęty

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jedzenie w dobrym miejscu

Projekt technologiczny jest często bagatelizowany a niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego, że to przede wszystkim ułatwienie nie tylko dla wykonawców ale dla samego...

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Szybkie jedzenie, czyli coś z fast foodów. A jeśli decydujesz się na gastronomię przy trasie szybkiego ruchu, to warto postawić na system przywoławczy. W ten sposób...

40 wypowiedzi
ostatnia 22.05.2018
Pożyczki finansowe na poziomie nieba

Uwaga Sky Level Finance oferuje najlepsze opcje pozyczek mozliwych kredytobiorców. Oferujemy pozyczki i mozliwosci finansowe Na calym swiecie Jestesmy jednym z niewielu...

1 wypowiedzi
ostatnia 16.05.2018
zaklep.to - System rezerwacji stolików

Witam, chciał bym wam przedstawić projekt aplikacji do rezerwacji miejsc. Będzie ona wspierała wasze restauracje w odbieraniu rezerwacji o każdej porze. Zapraszam na...

1 wypowiedzi
ostatnia 13.05.2018
Lodziarnie na fali

Everything that is tonic, eco and carefully assembled is on top so nothing interesting. On Write my Essay the off chance that the dessert parade is extremely expected to get...

9 wypowiedzi
ostatnia 12.05.2018
Zdrowo i Zielono

Ja ostatnio zacząłem zdrowo się odżywiać i zakupiłem wiele produktów z Melvitu http://melvit.pl/p_kuskus-perlowy-4-x-80-g_419 Mają tam naprawdę szeroki wybór...

2 wypowiedzi
ostatnia 11.05.2018
McDonalds opinie o franczyzie

Witam, Zastanawiam się nad wysłaniem dokumentów do McDonalda, aby wziąć udział w szkoleniu o ile przyjmą moje dokumenty i przejęciu jednego z lokali. Szukałem trochę...

1 wypowiedzi
ostatnia 27.04.2018