Właściciel licencji udziela wsparcia w uzyskaniu pozwoleń do prowadzenia działalności gastronomicznej. Zakup mebli i urządzeń gastronomicznych odbywa się na preferencyjnych warunkach. Przedsiębiorca ma może skorzystać z kredytu kupieckiego na zatowarowanie.
Piątek
04.01.2013
Mr Hamburger wprowadza do barów szybkiej obsługi nową linię dań oraz dostęp do WiFi.
 

Jedna z najstarszych polskich sieci franczyzowych istnieje od 1990 roku. W 17 lokalach Mr Hamburger zlokalizowanych na południu kraju klienci mogą zamawiać frytki, cheeseburgery, tortille, zapiekanki i skrzydełka.
- W minionym roku opracowaliśmy nową linie dań Polskie Smaki. W odmienionym menu znalazła się m.in. kanapka z wołowiną grillowaną bezpośrednio przed podaniem. Nowością tej linii jest Mr Hot Dog. Innym przedsięwzięciem jest wprowadzenie w pierwszym kwartale 2013 roku darmowego bezprzewodowego internetu w restauracjach salą jadalną oraz umożliwienie klientom płacenia kartami kredytowymi w całej sieci – zapowiada Dariusz Kozorowski, manager ds. rozwoju sieci i franczyzy Mr Hamburger.

Do końca 2013 roku sieć chce skoncentrować się na otwarciach barów w województwie śląskim, opolskim i małopolskim. Ma wtedy powstać 10 nowych punktów. W najbliższym czasie ruszą fast foody w Pszczynie i Wiśle. Franczyzodawca preferuje lokale z witryną, najlepiej bez schodów, z możliwością wystawienia ogródka, które znajdują się przy głównych ulicach handlowych, w galeriach handlowych, a także obok stacji benzynowych, przy autostradach, drogach krajowych i ekspresowych.

- Koszty inwestycji są uzależnione od wielkości, stanu technicznego, początkowego przeznaczenia lokalu. Szacujemy je na około 90 tys. zł. Wycena dotyczy aranżacji lokalu o powierzchni całkowitej około 80 m2 z wydzieloną, klimatyzowaną salą jadalną. Wspomniana kwota zawiera również umeblowanie restauracji, sprzęt gastronomiczny, koszt projektu oraz sprzęt IT i nagłaśniający – wymienia Dariusz Kozorowski.

(dw)


POPULARNE NA FORUM

Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Jakbyście myśleli o otworzeniu punktu gastronomicznego to przede wszystkim trzeba zainwestować w dobry sprzęt, tu już trzeba iść w jakość. Moja rodzina prowadzi...

41 wypowiedzi
ostatnia 24.06.2018
Hand Roll Tsuru Sushi co myślicie ?

Witam czy ktoś miał styczności z tym konceptem ?Ktos prowadzi taki punkt ?Lub posiada jakieś spostrzeżenia po spotkaniu z przedstawicielami tego konceptu ?

1 wypowiedzi
ostatnia 21.06.2018
Catering się opłata?

Słyszałem że catering okolicznościowy poznań jest rozwiązaniem niezwykle wygodnym, w sam raz dla zabieganych - nie trzeba robić zakupów ani gotować, otrzymujemy...

3 wypowiedzi
ostatnia 14.06.2018
Catering się opłata?

Pewnie że opłaca się prowadzić firmę cateringową, Mam znajomego który prowadzi, firmę Nelson - Catering & Events i mają bardzo dużo zamówień , na co dzień jak i...

3 wypowiedzi
ostatnia 13.06.2018
Jedzenie w dobrym miejscu

Lokalizacja jest bardzo ważna moim zdaniem, często widać że restauracje czy trucki z jedzeniem gdy stoją w słabym miejscu to mają mały ruch. Ostatnio w centrum...

3 wypowiedzi
ostatnia 13.06.2018
Jedzenie na zamówienie

Sprawdź sobie Pure&Fresh - catering dietetyczny, diety pudełkowe, dieta na życzenie. No ogólnie są świetni, jedzenie jest wręcz przepyszne. Biorę od nich pełną dietę...

21 wypowiedzi
ostatnia 11.06.2018
Catering się opłata?

Witam serdecznie. Od pewnego czasu już pracuję jako kucharz w firmie cateringowej Weranda - catering poznań . Rozmyślam nad założeniem własnej działalności właśnie w...

3 wypowiedzi
ostatnia 11.06.2018
McDonalds opinie o franczyzie

McDonald robi bardzo dobrą kawę. To im trzeba przyznać. ______________________ Praca licencjacka z marketingu

2 wypowiedzi
ostatnia 08.06.2018