Zaloguj się i zjedz
Jedna z najstarszych polskich sieci franczyzowych istnieje od 1990 roku. W 17 lokalach Mr Hamburger zlokalizowanych na południu kraju klienci mogą zamawiać frytki, cheeseburgery, tortille, zapiekanki i skrzydełka.
- W minionym roku opracowaliśmy nową linie dań Polskie Smaki. W odmienionym menu znalazła się m.in. kanapka z wołowiną grillowaną bezpośrednio przed podaniem. Nowością tej linii jest Mr Hot Dog. Innym przedsięwzięciem jest wprowadzenie w pierwszym kwartale 2013 roku darmowego bezprzewodowego internetu w restauracjach salą jadalną oraz umożliwienie klientom płacenia kartami kredytowymi w całej sieci – zapowiada Dariusz Kozorowski, manager ds. rozwoju sieci i franczyzy Mr Hamburger.
Do końca 2013 roku sieć chce skoncentrować się na otwarciach barów w województwie śląskim, opolskim i małopolskim. Ma wtedy powstać 10 nowych punktów. W najbliższym czasie ruszą fast foody w Pszczynie i Wiśle. Franczyzodawca preferuje lokale z witryną, najlepiej bez schodów, z możliwością wystawienia ogródka, które znajdują się przy głównych ulicach handlowych, w galeriach handlowych, a także obok stacji benzynowych, przy autostradach, drogach krajowych i ekspresowych.
- Koszty inwestycji są uzależnione od wielkości, stanu technicznego, początkowego przeznaczenia lokalu. Szacujemy je na około 90 tys. zł. Wycena dotyczy aranżacji lokalu o powierzchni całkowitej około 80 m2 z wydzieloną, klimatyzowaną salą jadalną. Wspomniana kwota zawiera również umeblowanie restauracji, sprzęt gastronomiczny, koszt projektu oraz sprzęt IT i nagłaśniający – wymienia Dariusz Kozorowski.
(dw)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Franczyzodawca Sayuri Sushi zapewnia, że restauracje pod tym szyldem są rentowne od pierwszego miesiąca działalności.
W ubiegłorocznym sezonie Lodolandia pobiła rekordy sprzedaży. Wśród franczyzobiorców marki jest dużo kobiet, które bardzo dobrze radzą sobie w biznesie.
– Sukces naszych lokali potwierdza słuszność idei otwierania wine barów, w opozycji do dużych restauracji z kartami win – mówi Piotr Stryszowski z Subtilité Wine&Bar.
Szwedzka marka Taco Bar chce wejść na polski rynek. Jakie warunki współpracy proponuje?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Już w serialu „Czterdziestolatek” Janusz Gajos żartował, że w Złotym Linie trzeba uważać na Rolexy, bo można zatracić się w zabawie. Tajniki tego sukcesu zdradza właściciel Złotego Lina, Jakub Olszewski.
Franczyza pojawiła się na polskim rynku wraz z upadkiem komunizmu, a dziś jest fundamentem rozwoju małej i średniej przedsiębiorczości. W 2023 roku chętni do założenia firmy mają do wyboru 1350 konceptów franczyzowych.
Targi Franczyza w Pałacu Kultury i Nauki to 3 dni spotkań biznesowych, 150 konceptów franczyzowych i kilka tysięcy przedsiębiorców zainteresowanych otwarciem własnej firmy pod znaną marką.
Aby zarobić, trzeba sprzedać rzecz należącą do klienta, którą czasowo przechowujemy, bo nie jest naszą własnością. Lombardy świetnie prosperują, a pożyczki pod zastaw są wysoko oprocentowane.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali