Wrzątek wspiera mrożonki
Debiut Loveyo miał miejsce w czerwcu 2011 roku w Galerii Krakowskiej. Kolejne lokale otwarto również na południu Polski: we Wrocławiu, Kielcach i Rzeszowie. Tylko dolnośląski bar zarządzany jest przez franczyzobiorcę.
- Pierwsza wyspa z mrożonymi jogurtami, kawą oraz sokami ze świeżych owoców pozwoliła na dopracowanie oferty. Punkt w Krakowie posłużył nam jako lokal wzorcowy, dzięki któremu poznaliśmy preferencje klientów. Lokalizacje w centrach handlowych są najbezpieczniejsze z punktu widzenia tego biznesu, bo pozwalają złagodzić efekt sezonowości – argumentuje Marcin Piwowarczyk, menedżer marki Loveyo.
Właściciel licencji wymaga od swoich partnerów pełnego zaangażowania w biznes. Inwestycja w bra Loveyo wynosi 120 tys. zł. Licencja kosztuje natomiast 10 tys. zł. Franczyzodawca zapewnia regularne dostawy surowców, pomoc w analizie wyników finansowych i identyfikacji obszarów do poprawy. Firma zajmuje się także negocjacją warunków umowy najmu pod lokal dla swoich franczyzobiorców.
- Obserwuję, że Polacy coraz częściej liczą kalorię spożywanych dań. Dotyczy to zarówno fast foodów jak i lodziarni. Naturalna żywność zyskuje sympatię klientów, dlatego rośnie liczba nowych konceptów gastronomicznych nastawionych na serwowanie zdrowych posiłków – zauważa Marcin Piwowarczyk.
(dw)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Franczyzodawca Sayuri Sushi zapewnia, że restauracje pod tym szyldem są rentowne od pierwszego miesiąca działalności.
W ubiegłorocznym sezonie Lodolandia pobiła rekordy sprzedaży. Wśród franczyzobiorców marki jest dużo kobiet, które bardzo dobrze radzą sobie w biznesie.
– Sukces naszych lokali potwierdza słuszność idei otwierania wine barów, w opozycji do dużych restauracji z kartami win – mówi Piotr Stryszowski z Subtilité Wine&Bar.
Szwedzka marka Taco Bar chce wejść na polski rynek. Jakie warunki współpracy proponuje?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Już w serialu „Czterdziestolatek” Janusz Gajos żartował, że w Złotym Linie trzeba uważać na Rolexy, bo można zatracić się w zabawie. Tajniki tego sukcesu zdradza właściciel Złotego Lina, Jakub Olszewski.
Franczyza pojawiła się na polskim rynku wraz z upadkiem komunizmu, a dziś jest fundamentem rozwoju małej i średniej przedsiębiorczości. W 2023 roku chętni do założenia firmy mają do wyboru 1350 konceptów franczyzowych.
Targi Franczyza w Pałacu Kultury i Nauki to 3 dni spotkań biznesowych, 150 konceptów franczyzowych i kilka tysięcy przedsiębiorców zainteresowanych otwarciem własnej firmy pod znaną marką.
Aby zarobić, trzeba sprzedać rzecz należącą do klienta, którą czasowo przechowujemy, bo nie jest naszą własnością. Lombardy świetnie prosperują, a pożyczki pod zastaw są wysoko oprocentowane.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali