Canappka w rozmiarze S i XL
Bary z logo Canappka specjalizują się w przygotowaniu i sprzedaży kanapek przygotowywanych na miejscu. Z oferty śniadaniowej i lunchowej mogą skorzystać na razie mieszkańcy Poznania i Wrocławia. Do pięciu działających w sieci lokali w tym roku mają dołączyć cztery kolejne, między innymi w Warszawie i Krakowie. Kanapki robione są zawsze w dniu sprzedaży, często na oczach klienta samodzielnie dobierającego świeże i naturalne składniki.
- Biznes sprawdza się w lokalach położonych w miejscach o dużym ruchu pieszym i kołowym z dostępem do parkingu. Najlepsze są okolice szkół, uczelni wyższych instytucji, biurowców i innych dużych zakładów pracy, czyli wszędzie tam, gdzie przebywają potencjalni klienci naszych barów. Najwyższe obroty uzyskiwane są od września do czerwca, w godzinach otwarcia szkół i firm – mówi Łukasz Borek, dyrektor zarządzający Canappka Sandwich Bar.
Na otwarcie baru z kanapkami potrzebujemy 180 tys. zł, 20 tys. zł kosztuje licencja na biznes. Opłata miesięczna pobierana przez franczyzodawcę wynosi 4 proc. obrotu, a marketingowa – 2 proc. Franczyzobiorcy otrzymują od właściciela licencji oprogramowanie, projekt lokalu, materiały marketingowe i wizualizacyjne, doradztwo w trakcie adaptowania pomieszczeń pod bar oraz pomoc w uzyskaniu zezwoleń do jego otwarcia. Bary Canappka powinny mieć 80-120 m2 powierzchni, z których minimum 60 m2 zajmie sala sprzedaży. Do otwarcia punktu w formacie expres wystarczy lokal o powierzchni 20-30 m2.
(dw)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie! Cena rocznej subskrybcji to 59 zł – oszczędzasz czas i 61 zł. Nowe wydanie wyślemy co miesiąc pocztą na wskazany adres, a przesyłka nic Cię nie będzie kosztować.
Sfinks podsumowuje pierwszy kwartał, a Żabka namawia do nauki. Przegląd tygodnia 6-12 kwietnia.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Balijski masaż, ręcznie robiona biżuteria, a może decluttering – Polacy nie oszczędzają na wygodzie. Na jakich produktach i usługach premium można dzisiaj zarobić?
Planujesz zostać franczyzodawcą i chcesz rozwinąć sieć, ale nie wiesz jak? Eksperci od franczyzy podpowiedzą, jak to zrobić.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali