Szybko, tanio, dużo
BambooBox to bary, w których można zamówić na miejscu lub na wynos dania kuchni orientalnej. – W dzisiejszych czasach klient chce zjeść tanio, szybko i dużo, a jeśli na dodatek decyduje się zamówić do domu lub do biura, oczekuje ekspresowej obsługi, co wiąże się z wyborem odpowiedniej lokalizacji – wyjaśnia Łukasz Florkiewicz, właściciel BambooBox.
W tym kontekście jest kilka lokalizacji, które sprawdzą się pod bar z chińszczyzną – osiedla, gdzie w dużym zagęszczeniu znajduje się duża liczba potencjalnych klientów, centra miast i galerie handlowe, gdzie natężenie ruchu kształtuje się na podobnym poziomie w ciągu całego dnia i okolice biurowców, gdzie zamówienia realizowane są najczęściej z dostawą do biur.
- Produkty dla franczyzobiorcy dostarczane są raz w tygodniu. Jeśli właściciel baru zgłasza zapotrzebowanie na dodatkowe produkty, te w ciągu 24 godzin zostaną mu dostarczone. Każdy z partnerów ma ponadto obowiązek prowadzenia ewidencji stanu magazynowego, dzięki czemu eliminujemy kwestie nagłego braku towaru – mówi Łukasz Florkiewicz.
Firma promuje swoje restauracje na Facebooku, gdzie ma już ponad 3 tysiące fanów. To dodatkowe narzędzie marketingowe pozwalające na informowanie klientów o dostępnych promocjach i zmianach w menu. Lokale własne BambooBox nie mają możliwości realizowania płatności kartą. - Współpracujemy z portalem PizzaPortal.pl, za pomocą którego klient ma możliwość płatności online. Oczywiście jeśli chodzi o płatność kartą na miejscu cały czas rozważamy tę opcję. Nie ma żadnych przeciwwskazań, żeby franczyzobiorca wprowadził taką formę płatności, w końcu koszt utrzymania terminala spoczywa po jego stronie – komentuje Florkiewicz.
Jeden z lokali BambooBox działał do niedawna w Galerii Mokotów. Głównym powodem do zamknięcia restauracji był, jak mówi franczyzodawca, wzrost kosztów prowadzenia działalności.
(dw)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Franczyzodawca Sayuri Sushi zapewnia, że restauracje pod tym szyldem są rentowne od pierwszego miesiąca działalności.
W ubiegłorocznym sezonie Lodolandia pobiła rekordy sprzedaży. Wśród franczyzobiorców marki jest dużo kobiet, które bardzo dobrze radzą sobie w biznesie.
– Sukces naszych lokali potwierdza słuszność idei otwierania wine barów, w opozycji do dużych restauracji z kartami win – mówi Piotr Stryszowski z Subtilité Wine&Bar.
Szwedzka marka Taco Bar chce wejść na polski rynek. Jakie warunki współpracy proponuje?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Już w serialu „Czterdziestolatek” Janusz Gajos żartował, że w Złotym Linie trzeba uważać na Rolexy, bo można zatracić się w zabawie. Tajniki tego sukcesu zdradza właściciel Złotego Lina, Jakub Olszewski.
Franczyza pojawiła się na polskim rynku wraz z upadkiem komunizmu, a dziś jest fundamentem rozwoju małej i średniej przedsiębiorczości. W 2023 roku chętni do założenia firmy mają do wyboru 1350 konceptów franczyzowych.
Nowoczesny sprzedawca musi przełamywać schematy i ciągle zaskakiwać klienta. Tylko wtedy będzie mógł zwiększyć skuteczność swoich działań i pozyskiwać atrakcyjne kontrakty.
Aby zarobić, trzeba sprzedać rzecz należącą do klienta, którą czasowo przechowujemy, bo nie jest naszą własnością. Lombardy świetnie prosperują, a pożyczki pod zastaw są wysoko oprocentowane.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali