Sandwicze w restauracjach Subway przygotowywane są ze świeżych warzyw i wędlin na świeżo wypiekanym pieczywie.
Niedziela
27.01.2013
Na sopockim Monciaku pojawił się Subway. To pierwsza restauracja otwarta w tym roku.
 

Subway zagościł w Polsce w 2000 roku, a dziś amerykańska sieć z kanapkami liczy w naszym kraju 68 punktów. W styczniu dołączył kolejny, przy ul. Bohaterów Monte Cassino w Sopocie. W przygotowaniu jest jeszcze 10 restauracji, które niebawem powiększą sieć.

- Rozwijając sieć dbamy przede wszystkim o dobrą lokalizację naszych restauracji - mówi Szymon Mudry, agent rozwoju marki. - Sopocki deptak jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych miejsc w Polsce. Nie mogło na nim zabraknąć międzynarodowej marki jaką Subway.

Nowa restauracja to pierwszy lokal sieci Subway w Sopocie. Na 90 m2 mieszkańcy miasta oraz odwiedzający ten nadmorski kurort będą mogli zjeść amerykańskie sandwicze przyrządzane na oczach klienta. W menu znajdują się również sałatki, słodkie wypieki oraz gorące i zimne napoje, w tym kawa.

Sieć Subway na całym świecie liczy ponad 38 tys. lokali i jest obecna w 100 krajach. Firma powstała w 1965 roku, a jej pomysłodawcą był wówczas siedemnastoletni Fred DeLuca, który wraz ze swoim przyjacielem Piterem Buckiem założył bar „Pete's Super Submarines”. W barze sprzedawane były sandwicze przypominające łodzie podwodne. Z czasem nazwa została skrócona do Subway i pod tą marką sieć funkcjonuje do dziś.

(mak)


Magdalena Krocz