Minimalna kwota inwestycji jaką musi dysponować potencjalny franczyzobiorca zainteresowany otwarciem lokalu Solo Pizza w galerii handlowej wynosi 250 tys. zł.
Środa
13.02.2013
Solo Pizza odświeżyła wystrój swojego flagowego lokalu. Debiut będzie miał miejsce w Walentynki.
 

Pierwszy lokal Solo Pizza powstał blisko 19 lat temu w Łodzi. Po prawie dwóch dekadach doczekał się drugiej odsłony, która będzie miała miejsce dokładnie w Walentynki. Od święta zakochanych placówka w centrum Łodzi będzie funkcjonowała w nowym wydaniu „restauracyjnym”, jako Solo Restauracja Pizzeria. Lokal przy Piotrkowskiej zmieni nie tylko wygląd, ale także menu. Oprócz dotychczasowych dań takich jak pizza, makarony czy sałatki dostępne będą również pozycje typu light, w tym soki i koktajle. To już druga sieciowa pizzeria, która doczekała się nowej aranżacji.

- Ze względu na lokalizację, miejsce to utrzymane będzie w miejskiej scenografii z nowoczesnymi elementami – mówi Beata Bednarek-Zielińska, właścicielka sieci Solo Pizza. - Solo Restauracja Pizzeria w nowej odsłonie została tak zaaranżowana, aby było miejscem zarówno przyjaznym dla gości w różnym wieku, jak i z potencjałem aranżacyjnym na potrzeby imprez okolicznościowych.

Ubiegły rok Solo Pizza zakończyła z 11 lokalami, z czego sześć jest prowadzonych przez franczyzobiorców. W przeciągu najbliższych dwóch lat sieć zamierza pozyskać maksymalnie trzech nowych partnerów i otwierać punkty w food courtach centrów handlowych w miastach liczących ponad 300 tys. mieszkańców.

Solo Restauracja Pizzeria prowadzona jest przez franczyzodawcę, niewykluczone jednak, że w przyszłości ten format będzie dostępny także na licencji.

(boa)


Bolesław Adamiec
dziennikarz