Pieniądze pachną cynamonem
Babeczkami Cinnabon mogą się zajadać mieszkańcy m.in. Rosji, Indii, Japonii, Meksyku oraz Polski. Jednak jak dotąd cynamonowe babeczki Cinnabon mogli jeść wyłącznie mieszkańcy Katowic, bo właśnie tam marka otworzyła swoje pierwsze trzy sklepy. Po roku obecności w naszym kraju przyszedł jednak czas na otwarcie cukierni w kolejnych miastach i stworzenie podwalin sieci franczyzowej.
- Wrocław to kolejny krok naszego rozwoju. Cieszymy się, że możemy zagościć w tym wyjątkowym mieście – wyjaśnia Marek Grochowski, dyrektor generalny Cinnabon - Mamy ambitne plany i chcielibyśmy, by rozkoszny smak Cinnabon był dostępny dla wszystkich naszych fanów w całej Polsce.
We Wrocławiu zostanie otwarty drugi na świecie, a pierwszy w Europie Cinnabon Bakery. W jego ofercie, oprócz tradycyjnych dla marki słodkości, dostępne będą również inne przekąski, które z powodzeniem zastąpią obiad czy szybki lunch. Wyjątkowa będzie również lokalizacja - mieszkańcy Wrocławia jako pierwsi na świecie będą kosztować specjałów Cinnabon w zacisznym i stylowym wnętrzu zabytkowej kamienicy.
Międzynarodowa sieć cukierni Cinnabon powstała w 1985 roku w USA i dziś jest obecna w ponad 50 krajach świata. W Polsce rozwojem sieci franczyzowej zajmuje się firma Cinnamon Polska. Znakiem rozpoznawczym sieci są cynamonowe babeczki zwane rollsami, ale oprócz nich w cukierni można zjeść też inne przysmaki, oczywiście suto okraszone cynamonem, wypić kawę, czy zimny napój.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie! Cena rocznej subskrybcji to 59 zł – oszczędzasz czas i 61 zł. Nowe wydanie wyślemy co miesiąc pocztą na wskazany adres, a przesyłka nic Cię nie będzie kosztować.
Sfinks podsumowuje pierwszy kwartał, a Żabka namawia do nauki. Przegląd tygodnia 6-12 kwietnia.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Balijski masaż, ręcznie robiona biżuteria, a może decluttering – Polacy nie oszczędzają na wygodzie. Na jakich produktach i usługach premium można dzisiaj zarobić?
Planujesz zostać franczyzodawcą i chcesz rozwinąć sieć, ale nie wiesz jak? Eksperci od franczyzy podpowiedzą, jak to zrobić.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali