Zdrowa alternatywa
Łódzka spółka Red Star Food Service, do której należy marka Sushi Kushi, wystartowała z nowym konceptem gastronomicznym. W sieci Zuperman klienci posilą się zupami - zarówno tradycyjnymi, polskimi, które według franczyzodawcy mają smakować „jak u mamy”, jak i bardziej egzotycznymi oraz orientalnymi propozycjami. Jednocześnie oferta lokali stanowić ma zdrową alternatywę w segmencie fast food.
Punkty Zuperman otwierane są zarówno jako stacjonarne lokale, jak również w formie mobilnych wózków gastronomicznych. O ich zaopatrzenie dba centralna kuchnia franczyzodawcy. Zlokalizowana w Łodzi placówka wysyła do punktów gotowy, pakowany próżniowo produkt. Na miejscu jest on odgrzewany i podawany klientom.
- Obecnie w sieci Zuperman działa jeden punkt własny i jeden franczyzowy. Jednak już w tej chwili mamy podpisane cztery umowy franczyzowe. W tym roku chcemy zawrzeć ich łącznie 10 – deklaruje Tomasz Jakubowski, właściciel sieci. – Nasze punkty będzie można odwiedzać w galeriach handlowych, na dworcach, targach, rynkach – słowem we wszelkich lokalizacjach o sporym natężeniu ruchu pieszego.
Wysokość inwestycji we własny lokal Zuperman zamyka się w kwocie ok. 35-40 tys. zł netto. Wstępna opłata licencyjna wynosi 5 tys. zł, a bieżąca opłata licencyjna 1 tys. zł. Zakup mobilnego wózka wymaga kwoty 10 tys. zł. W tym wypadku opłata licencyjna sięgnie 1,5 tys. zł. Niezależnie od wybranego formatu współpracy, franczyzobiorcy ponoszą też miesięczną opłatę marketingową w wysokości 100 zł netto.
- Okres zwrotu z inwestycji w stacjonarny punkt Zuperman wynosi około dwóch lat. W przypadku wózka mobilnego – około roku – mówi Tomasz Jakubowski.
(gum)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie! Cena rocznej subskrybcji to 59 zł – oszczędzasz czas i 61 zł. Nowe wydanie wyślemy co miesiąc pocztą na wskazany adres, a przesyłka nic Cię nie będzie kosztować.
Sfinks podsumowuje pierwszy kwartał, a Żabka namawia do nauki. Przegląd tygodnia 6-12 kwietnia.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Balijski masaż, ręcznie robiona biżuteria, a może decluttering – Polacy nie oszczędzają na wygodzie. Na jakich produktach i usługach premium można dzisiaj zarobić?
Planujesz zostać franczyzodawcą i chcesz rozwinąć sieć, ale nie wiesz jak? Eksperci od franczyzy podpowiedzą, jak to zrobić.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali