Pizza na ekranie
Łódzka sieć pizzerii liczy obecnie 12 lokali. Liczba ta uległa podwyższeniu w ubiegłym miesiącu, kiedy to została otwarta restauracja w Galerii Kazimierz w Krakowie. Aktualnie 7 placówek Solo Pizza jest prowadzona przez franczyzobiorców, dokładnie tyle samo działa w galeriach. Do końca roku ma powstać co najmniej jeszcze jedna pizzeria.
- Stawiamy na centra handlowe, bo to doskonała lokalizacja dla małej gastronomii. Nie planujemy radykalnych zmian w wystroju wnętrz, jednak przy otwieraniu kolejnych lokali będziemy iść w stronę rozwiązań multimedialnych - mówi Anna Owczarek, kierownik ds. PR i marketingu sieci Solo Pizza. - Do nowo otwartych lokali wstawiamy telewizory plazmowe. Chcemy w ten sposób bardziej przyciągnąć uwagę klienta, jednakże najważniejszy, przez cały czas, jest dla nas oferowany produkt.
Produktem tym w Solo Pizza są nie tylko pizze, ale również makarony i sałatki, które można komponować samemu. Sieć jest nawet członkiem Międzynarodowego Stowarzyszenia Slow Food i stara się działać zgodnie z ideą organizacji, którą jest wspieranie zdrowej i tradycyjnej żywności. Dlatego też, w serwowanych daniach nie ma "ulepszaczy", a jedynie naturalne i świeże składniki.
- Wierzymy, że to jakość poszczególnych składników stanowi o sukcesie ostatecznego wyrobu – dodaje Anna Owczarek. - Dla większości klientów, oprócz ceny, ważne staje się pochodzenie i świeżość każdego składnika wchodzącego w skład produktu finalnego. Chcąc zachować naturalność smaku, sosy również przygotowujemy sami m.in. z oliwy, miodu czy jogurtu.
Od potencjalnych franczyzobiorców Solo Pizza nie wymaga doświadczenia w branży gastronomicznej, a jedynie całkowitego zaangażowania i prowadzenia lokalu zgodnie z polityką firmy. Przedsiębiorca, który chce otworzyć własną pizzerię w galerii pod szyldem sieci powinien dysponować kwotą rzędu 250 tys. zł Franczyzodawca służy pomocą w wyborze lokalizacji oraz w załatwieniu wszelkich formalności przy podpisywaniu umowy najmu. Prace związane z zagospodarowaniem lokalu, wyposażeniem oraz aranżacją wnętrza, prowadzone są zgodnie ze standardami panującymi w Solo Pizza.
(boa)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Franczyzodawca Sayuri Sushi zapewnia, że restauracje pod tym szyldem są rentowne od pierwszego miesiąca działalności.
W ubiegłorocznym sezonie Lodolandia pobiła rekordy sprzedaży. Wśród franczyzobiorców marki jest dużo kobiet, które bardzo dobrze radzą sobie w biznesie.
– Sukces naszych lokali potwierdza słuszność idei otwierania wine barów, w opozycji do dużych restauracji z kartami win – mówi Piotr Stryszowski z Subtilité Wine&Bar.
Szwedzka marka Taco Bar chce wejść na polski rynek. Jakie warunki współpracy proponuje?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Już w serialu „Czterdziestolatek” Janusz Gajos żartował, że w Złotym Linie trzeba uważać na Rolexy, bo można zatracić się w zabawie. Tajniki tego sukcesu zdradza właściciel Złotego Lina, Jakub Olszewski.
Franczyza pojawiła się na polskim rynku wraz z upadkiem komunizmu, a dziś jest fundamentem rozwoju małej i średniej przedsiębiorczości. W 2023 roku chętni do założenia firmy mają do wyboru 1350 konceptów franczyzowych.
Nowoczesny sprzedawca musi przełamywać schematy i ciągle zaskakiwać klienta. Tylko wtedy będzie mógł zwiększyć skuteczność swoich działań i pozyskiwać atrakcyjne kontrakty.
Aby zarobić, trzeba sprzedać rzecz należącą do klienta, którą czasowo przechowujemy, bo nie jest naszą własnością. Lombardy świetnie prosperują, a pożyczki pod zastaw są wysoko oprocentowane.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali