Wyspa z jogurtami w 2 miesiące

Na ukończeniu są prace techniczne w CH Biała w Białymstoku. Lokal będzie wyspą ze stolikami umiejscowioną na poziome 0 obok sklepu H&M.
Niedziela
04.08.2013
Tyle czasu potrzebował franczyzobiorca z Białegostoku na otwarcie punktu z mrożonymi deserami Redberry.
 

Mapa z lokalami Redberry powiększy się w sierpniu o dwa nowe miejsca. Mrożone jogurty pojawią się w Centrum Handlowo-Rozrywkowym Toruń Plaza oraz w CH Atrium Biała w Białymstoku. Marka już wcześniej obecna była w centrach handlowych w Warszawie: Złote Tarasy, Arkadia, Blue City oraz na Dworcu Centralnym. Jeden z franczyzobiorców prowadzi także lokal we Wrocławiu w CH Magnolia.

- Franczyzobiorca z Białegostoku nie ma doświadczenia w gastronomii i sprzedaży detalicznej, dlatego zapewniamy mu pełne wsparcie prawne, biznesowe, operacyjne i marketingowe. Pomagaliśmy naszemu partnerowi w negocjacji umowy najmu, a także w rekrutacji 5 pracowników - mówi Agata Swornowska, PR menedżer Redberry.

Właściciel białostockiego Redberry prowadził wcześniej działalność B2B. Powierzchnię w postaci wyspy w galerii handlowej pozyskał franczyzodawca. Od momentu rozpoczęcia rozmów do uruchomienia lokalu upłynęły 2 miesiące. Standardowo powierzchnia, na której Redberry prowadzi sprzedaż mrożonych jogurtów wynosi 15-25 m2.

(dw)


Daniel Wilk
dziennikarz