Czekolada na jesienną depresję
Przybywa miejsc, w których można napić się gorącej czekolady i skosztować czekoladowych pralinek. Spółka Mount Blanc rozwijająca sieć pijalni kawy i czekolady dba o to, żeby coraz większa liczba Polaków mogła poznać smak belgijskich słodkości.
Najnowszy lokal Mount Blanc powstał 11 września w centrum handlowym Focus Mall w Zielonej Górze. Pijalnia czekolady znajduje się na parterze galerii, na powierzchni blisko 80 m2. Nowo otwarty punkt to już 15 placówka działająca pod logo Mount Blanc. Firma nie zamierza na tym poprzestać. Plany rozwojowe zakładają otwarcie Pijalni Kawy i Czekolady Mount Blanc w kolejnych miastach, m.in. w Łodzi, Poznaniu i Gdyni.
- W swojej strategii firma Mount Blanc zakłada dalszy rozwój sieci głównie w oparciu o systematyczne otwieranie lokali franczyzowych – mówi Michał Piasecki, pełnomocnik zarządu Mount Blanc.
Pijalnie Kawy i Czekolady Mount Blanc mają ok. 80-120 m2 i znajdują się w galeriach handlowych i przy głównych ulicach miast. Przyszły franczyzobiorca sieci, w zależności od lokalizacji, musi przeznaczyć na inwestycję ok. 350-400 tys. zł. Opłata wstępna wynosi 10 tys. zł. Franczyzobiorca może liczyć na pomoc w pozyskaniu odpowiedniej lokalizacji oraz negocjowaniu warunków najmu. Uczestniczy również w kampaniach reklamowych dotyczących całej sieci oraz szkoleniach ułatwiających prowadzenie własnego biznesu.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Franczyzodawca Sayuri Sushi zapewnia, że restauracje pod tym szyldem są rentowne od pierwszego miesiąca działalności.
W ubiegłorocznym sezonie Lodolandia pobiła rekordy sprzedaży. Wśród franczyzobiorców marki jest dużo kobiet, które bardzo dobrze radzą sobie w biznesie.
– Sukces naszych lokali potwierdza słuszność idei otwierania wine barów, w opozycji do dużych restauracji z kartami win – mówi Piotr Stryszowski z Subtilité Wine&Bar.
Szwedzka marka Taco Bar chce wejść na polski rynek. Jakie warunki współpracy proponuje?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Już w serialu „Czterdziestolatek” Janusz Gajos żartował, że w Złotym Linie trzeba uważać na Rolexy, bo można zatracić się w zabawie. Tajniki tego sukcesu zdradza właściciel Złotego Lina, Jakub Olszewski.
Franczyza pojawiła się na polskim rynku wraz z upadkiem komunizmu, a dziś jest fundamentem rozwoju małej i średniej przedsiębiorczości. W 2023 roku chętni do założenia firmy mają do wyboru 1350 konceptów franczyzowych.
Targi Franczyza w Pałacu Kultury i Nauki to 3 dni spotkań biznesowych, 150 konceptów franczyzowych i kilka tysięcy przedsiębiorców zainteresowanych otwarciem własnej firmy pod znaną marką.
Aby zarobić, trzeba sprzedać rzecz należącą do klienta, którą czasowo przechowujemy, bo nie jest naszą własnością. Lombardy świetnie prosperują, a pożyczki pod zastaw są wysoko oprocentowane.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali