Get Green wprowadza program franczyzowy posiadając tylko jedną placówkę własną, ponieważ - jak twierdzi właścicielka - chce ubiec konkurencję. Get Green nie ogranicza się jedynie do sprzedaży stacjonarnej, uczestniczy również w różnych imprezach plenerowych oraz obsługuje okolicznościowe eventy.
Środa
30.10.2013
Get Green startuje z franczyzą. Pierwsi biorcy licencji, którzy poprowadzą bar z koktajlami, mogą liczyć na niższe opłaty.
 

Bary Get Green oferują zielone koktajle (tzw. green smoothies), świeże soki, kanapki oraz sałatki. Koncept wpisuje się w rosnącą świadomość zdrowego stylu życia, w zgodzie z naturą.
- Nasze produkty są w pełni naturalne, niedosładzane i bez sztucznych dodatków. Bazujemy na świeżych owocach - łączymy je z zielonymi liśćmi takimi jak szpinak, jarmuż, natka, sałata czy algi. Get Green to koncept przyjazny diabetykom, klienci w naszym menu znajdą wyliczone jednostki żywieniowe - mówi Dorota Brzozowiec, właścicielka firmy Make Business.

Firma posiada na razie jeden lokal na Pasażu Ursynowskim w Warszawie ale ze względu na duże zainteresowanie produktem oraz zapytaniami od potencjalnych franczyzobiorców firma w październiku 2013 weszła na rynek z ofertą franczyzową.
- Miesiąc temu opracowaliśmy system franczyzowy Get Green, jesteśmy na etapie poszukiwania franczyzobiorców. Równocześnie prowadzimy negocjacje dotyczące powierzchni w trzech różnych galeriach handlowych. Naszym celem jest stworzenie ogólnopolskiej sieci smoothie barów - wyjaśnia Dorota Brzozowiec.

Wprowadzony system franczyzowy przewiduje dwie formy współpracy - wyspę handlową o powierzchni 12 m2 oraz pełnowymiarowy bar (optymalna powierzchnia 60 m2). Kwota inwestycji w wyspę w galerii handlowej, wraz z pełnym wyposażeniem, wyniesie ok. 80 tys. zł. Franczyzodawca deklaruje wprowadzenie obniżonych opłat dla pierwszych zainteresowanych ofertą. Get Green pomaga w zakresie znalezienia powierzchni oraz negocjacji umowy najmu.
- Jesteśmy nastawieni na otwieranie wysp w galeriach handlowych, chociaż mamy już w planie utworzenie lokalu przy jednej z głównych warszawskich ulic. Franczyzobiorcom oferujemy wyłączność terytorialną oraz wsparcie przy organizacji imprez plenerowych, zapewniając sprzęt oraz niezbędne wyposażenie – dodaje Dorota Brzozowiec.

Franczyzodawca bardzo starannie przygotował swoją ofertę. Czy jednak to wystarczy? Segment zdrowej - „zielonej” - gastronomii staje się coraz bardziej konkurencyjny, o czym może świadczyć obecność na rynku takich marek, jak Dr Bardadyn czy Green Way. Obie posiadają już po kilka placówek, co oznacza że zostały przetestowane w różnym otoczeniu biznesowym.

(jt)


PROFIT system