Soczysty biznes
Bary Get Green oferują zielone koktajle (tzw. green smoothies), świeże soki, kanapki oraz sałatki. Koncept wpisuje się w rosnącą świadomość zdrowego stylu życia, w zgodzie z naturą.
- Nasze produkty są w pełni naturalne, niedosładzane i bez sztucznych dodatków. Bazujemy na świeżych owocach - łączymy je z zielonymi liśćmi takimi jak szpinak, jarmuż, natka, sałata czy algi. Get Green to koncept przyjazny diabetykom, klienci w naszym menu znajdą wyliczone jednostki żywieniowe - mówi Dorota Brzozowiec, właścicielka firmy Make Business.
Firma posiada na razie jeden lokal na Pasażu Ursynowskim w Warszawie ale ze względu na duże zainteresowanie produktem oraz zapytaniami od potencjalnych franczyzobiorców firma w październiku 2013 weszła na rynek z ofertą franczyzową.
- Miesiąc temu opracowaliśmy system franczyzowy Get Green, jesteśmy na etapie poszukiwania franczyzobiorców. Równocześnie prowadzimy negocjacje dotyczące powierzchni w trzech różnych galeriach handlowych. Naszym celem jest stworzenie ogólnopolskiej sieci smoothie barów - wyjaśnia Dorota Brzozowiec.
Wprowadzony system franczyzowy przewiduje dwie formy współpracy - wyspę handlową o powierzchni 12 m2 oraz pełnowymiarowy bar (optymalna powierzchnia 60 m2). Kwota inwestycji w wyspę w galerii handlowej, wraz z pełnym wyposażeniem, wyniesie ok. 80 tys. zł. Franczyzodawca deklaruje wprowadzenie obniżonych opłat dla pierwszych zainteresowanych ofertą. Get Green pomaga w zakresie znalezienia powierzchni oraz negocjacji umowy najmu.
- Jesteśmy nastawieni na otwieranie wysp w galeriach handlowych, chociaż mamy już w planie utworzenie lokalu przy jednej z głównych warszawskich ulic. Franczyzobiorcom oferujemy wyłączność terytorialną oraz wsparcie przy organizacji imprez plenerowych, zapewniając sprzęt oraz niezbędne wyposażenie – dodaje Dorota Brzozowiec.
Franczyzodawca bardzo starannie przygotował swoją ofertę. Czy jednak to wystarczy? Segment zdrowej - „zielonej” - gastronomii staje się coraz bardziej konkurencyjny, o czym może świadczyć obecność na rynku takich marek, jak Dr Bardadyn czy Green Way. Obie posiadają już po kilka placówek, co oznacza że zostały przetestowane w różnym otoczeniu biznesowym.
(jt)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Sukces naszych lokali potwierdza słuszność idei otwierania wine barów, w opozycji do dużych restauracji z kartami win – mówi Piotr Stryszowski z Subtilité Wine&Bar.
Na Targach Franczyza 15 i 16 marca nie zabraknie gastronomii. I tej sezonowej, i tej całorocznej.
Obserwuje się rosnące zainteresowanie kuchnią japońską wśród konsumentów, co przekłada się na wzrost liczby restauracji oferujących sushi.
Franczyzodawca Tawerny Pepe Verde ma duże doświadczenie w gastronomii. Chce się nim podzielić z licencjobiorcami.
– Nasz koncept franczyzowy to biznes z niską kwotą wejścia – mówi Michał Kłusek, franczyzodawca AM AM Kebab.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Decydując się na własną firmę, mamy do wyboru dwie drogi – zbudować ją od podstaw lub zainwestować w sprawdzony pomysł na biznes. Właśnie nadarza się idealna okazja, żeby skorzystać z drugiego rozwiązania, bowiem 15-16 marca na PGE Narodowym odbędą się Targi Franczyza.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Bez względu na to czy na inwestycję we własną firmę masz kilka, czy kilkaset tysięcy złotych, na Targach Franczyza znajdziesz biznes na miarę grubości swojego portfela.
Czy zielona energia to moda, ideologia czy szansa na zarobienie dużych pieniędzy? Piotr Markowski z Corab SA wyjaśnia, w które biznesy z branży OZE warto inwestować.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali