Galeria handlowa na diecie
Pod logo firmy, zawierającej nazwisko znanego eksperta w dziedzinie odchudzania i odżywiania, działa siedem lokali franczyzowych. Kolejne otwarcia będą miały miejsce w Katowicach, Gliwicach i Białymstoku. Bary Dr Bardadyn Salad & Cocktail powstają głównie w centrach handlowych i biurowcach.
– Otrzymujemy wiele interesujących ofert lokalizacji ze strony galerii handlowych, świadomych zapotrzebowania w ich obiektach na dietetyczne jedzenie. Dlatego franczyzobiorcy mogą liczyć na to, że przedstawimy im propozycję lokalu w galerii, gdzie chcemy uruchomić bar – wyjaśnia Aleksandra Urbańska, menedżer ds. franczyzy.
Sieciowe bary powstają w miastach liczących powyżej 50 tys. mieszkańców. W przypadku lokalu w centrum handlowym w strefie food court minimalna powierzchnia wynosi 20 m2, lokalu w centrum handlowym z własnymi stolikami 40 m2, a dla wyspy sprzedażowej 12 m2 (3x4 m). Na w pełni wyposażoną wyspę trzeba wydać ok. 43 tys. zł. Inwestycja zwraca się po około pół roku prowadzenia biznesu. Centrala nie pobiera opłaty za przystąpienie do sieci, partner wpłaca natomiast co miesiąc na konto franczyzodawcy 5 proc. od obrotu netto.
- Dr Bardadyn przekazuje franczyzobiorcom receptury, których personel baru uczy się w trakcie szkolenia. Punkt partnerski promowany jest na stronie internetowej. Ważnym aspektem naszego biznesu jest fakt, że nie podlega on sezonowości. Po pierwsze to zasługa lokalizacji w centrach handlowych, po drugi zdrowy styl życia towarzyszy nam przecież przez cały rok – podsumowuje Aleksandra Urbańska.
(dw)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Franczyzodawca Sayuri Sushi zapewnia, że restauracje pod tym szyldem są rentowne od pierwszego miesiąca działalności.
W ubiegłorocznym sezonie Lodolandia pobiła rekordy sprzedaży. Wśród franczyzobiorców marki jest dużo kobiet, które bardzo dobrze radzą sobie w biznesie.
– Sukces naszych lokali potwierdza słuszność idei otwierania wine barów, w opozycji do dużych restauracji z kartami win – mówi Piotr Stryszowski z Subtilité Wine&Bar.
Szwedzka marka Taco Bar chce wejść na polski rynek. Jakie warunki współpracy proponuje?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Już w serialu „Czterdziestolatek” Janusz Gajos żartował, że w Złotym Linie trzeba uważać na Rolexy, bo można zatracić się w zabawie. Tajniki tego sukcesu zdradza właściciel Złotego Lina, Jakub Olszewski.
Franczyza pojawiła się na polskim rynku wraz z upadkiem komunizmu, a dziś jest fundamentem rozwoju małej i średniej przedsiębiorczości. W 2023 roku chętni do założenia firmy mają do wyboru 1350 konceptów franczyzowych.
Nowoczesny sprzedawca musi przełamywać schematy i ciągle zaskakiwać klienta. Tylko wtedy będzie mógł zwiększyć skuteczność swoich działań i pozyskiwać atrakcyjne kontrakty.
Aby zarobić, trzeba sprzedać rzecz należącą do klienta, którą czasowo przechowujemy, bo nie jest naszą własnością. Lombardy świetnie prosperują, a pożyczki pod zastaw są wysoko oprocentowane.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali