Tradycja sprzeda się w galerii

Producent tradycyjnych wypieków otwiera nową manufakturę i planuje wyjść poza południową Polskę. Przedsiębiorca zainteresowany otwarciem cukiernio-kawiarni Orawskie Ciacho musi dysponować kwotą 60-150 tys. zł na pokrycie kosztów inwestycji.
Środa
04.12.2013
Lokale w galeriach handlowych – to nowy kierunek rozwoju cukiernio-kawiarni Orawskie Ciacho.
 

Producent wyrobów cukierniczych, Orawskie Ciacho, działa na rynku od 2011 roku. Firma ma swoim asortymencie ciasta przygotowywane wyłącznie z produktów naturalnych.
- Łączymy tradycję z nowoczesnością. Bazujemy na tradycyjnych recepturach, które dopasowujemy do panujących trendów. Oferujemy zatem produkty o korzeniach regionalnych, ale w nowoczesnej formie – mówi Monika Ligęza, specjalista ds. franczyzy w firmie Orawskie Ciacho. - Wszystko w naszej pracowni powstaje sposobem domowym, bez użycia maszyn. Nasze produkty kupują nie tylko klienci indywidualni, ale również właściciele restauracji i innych lokali gastronomicznych.

Na początku działalności pod szyldem Orawskiego Ciacho powstały cztery własne placówki na Podhalu i Orawie. Opracowano koncept biznesowy, który przyniósł wymierne rezultaty. Zainteresowanie powieleniem tego biznesu sprawiło, że przyszła kolej na franczyzę. - Klientom podobają się nasze cukiernio-kawiarnie, ciekawa kolorystyka, dobry produkt. Otrzymaliśmy dużo zapytań o możliwość współpracy – mówi Monika Ligęza.

W marcu 2013 roku ruszyły pierwsze cukiernie na licencji na Śląsku. Obecnie działają cztery punkty franczyzowe: w Gliwicach, Rudzie Śląskiej, Tarnowskich Górach oraz w Sosnowcu.
- 2014 rok to czas dużego rozwoju firmy oraz franczyzy, planujemy dalszy rozwój na Orawie, Podhalu i w okolicach Krakowa, gdzie szukamy partnerów franczyzowych – mówi Monika Ligęza. - Dodatkowo wdrażamy system informatyczny dedykowany naszej sieci. Następnym krokiem, nad którym właśnie pracujemy, będzie wejście do galerii handlowych. Poszukujemy dogodnych lokalizacji.

Firma bierze również pod uwagę otwarcie kolejnej manufaktury, dzięki której będzie mogła rozwijać się w innych rejonach Polski. Jest to podyktowane założeniami firmy, ale również związane z wieloma zapytaniami od naszych potencjalnych klientów.
- Szukamy dogodnej lokalizacji, tzn. w sąsiedztwie dostawców naturalnych surowców niezbędnych do produkcji wypieków – mówi Monika Ligęza.

(awh)


ZOBACZ W KATALOGU

7th Street - Bar&Grill
A.Blikle
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Biesiadowo
Bike Café
Bistro Krówka i Połówka
Bobby Burger
BoBoQ
Burgerownie, Pizzerie, Trattorie, Kawiarnie
Carte d’Or Cafe
Chop Chop Lody Tajskie
Cleopatra
CoffeeFeel
Coffeeloffee
Coffeeshop Company
Columbus Coffee
Cools
Crazy Bubble
Crazy Piramid Pizza
Da Grasso
Dolce Lato, Gelato...The Italian way
Domino’s Pizza
Easy Beer
Easy Wine
Erbil Doner Kebab
Express Oriental
Fabryka Pizzy
Felix Chicken
Fornetti
Fresh Gelato
Gloria Jean’s Coffees
Gruby Benek
Jack’s Bar & Restaurant
Kebab King
Kiełbaskowo
Koku Sushi
Kołacz na okrągło
Krowarzywa
Kuchnia Marche
Lepione
Little Caesars Pizza
Lodolandia
Lodostrefa
Lody Bonano
Lody Mangatto
Lody Marsjano
Lody Przygoda & Lavazza
Lody Smaki Natury
Los Tacos
Makarun Spaghetti and Salad
McDonald’s
Meat & Fit – Slow Food
Mihiderka
Mini Melts
Ministerstwo Śledzia i Wódki
MOJITO LEMON
Mr Hamburger
Mr. Kebab
Naleśnikarnia Gramofon
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niko Spaghetti Bar
Olimp
Organic Coffee & more
Pan Naleśnik
Papa John’s Pizza
Pierogarnia Stary Młyn
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Dominium
Pizzeria Stopiątka
Przystanek Pierogarnia
Red Hot Chicken
Restauracje Sphinx
Rybkodajnia
Sbarro
Setka Bar
Sevi Kebab
Shrimp House
So! Coffee
Stara Pączkarnia
Stava - niezawodne dowozy
Subway
Tel Aviv
Telepizza
Tutti Santi
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
Western Chicken
Western Tortilla
Willisch
Yogo Factory
Zapieksownia
Zdrowa Krowa Slow Food Fast
Z ogórem czy bez?

POPULARNE NA FORUM

Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Jakbyście myśleli o otworzeniu punktu gastronomicznego to przede wszystkim trzeba zainwestować w dobry sprzęt, tu już trzeba iść w jakość. Moja rodzina prowadzi...

41 wypowiedzi
ostatnia 24.06.2018
Hand Roll Tsuru Sushi co myślicie ?

Witam czy ktoś miał styczności z tym konceptem ?Ktos prowadzi taki punkt ?Lub posiada jakieś spostrzeżenia po spotkaniu z przedstawicielami tego konceptu ?

1 wypowiedzi
ostatnia 21.06.2018
Catering się opłata?

Słyszałem że catering okolicznościowy poznań jest rozwiązaniem niezwykle wygodnym, w sam raz dla zabieganych - nie trzeba robić zakupów ani gotować, otrzymujemy...

3 wypowiedzi
ostatnia 14.06.2018
Catering się opłata?

Pewnie że opłaca się prowadzić firmę cateringową, Mam znajomego który prowadzi, firmę Nelson - Catering & Events i mają bardzo dużo zamówień , na co dzień jak i...

3 wypowiedzi
ostatnia 13.06.2018
Jedzenie w dobrym miejscu

Lokalizacja jest bardzo ważna moim zdaniem, często widać że restauracje czy trucki z jedzeniem gdy stoją w słabym miejscu to mają mały ruch. Ostatnio w centrum...

3 wypowiedzi
ostatnia 13.06.2018
Jedzenie na zamówienie

Sprawdź sobie Pure&Fresh - catering dietetyczny, diety pudełkowe, dieta na życzenie. No ogólnie są świetni, jedzenie jest wręcz przepyszne. Biorę od nich pełną dietę...

21 wypowiedzi
ostatnia 11.06.2018
Catering się opłata?

Witam serdecznie. Od pewnego czasu już pracuję jako kucharz w firmie cateringowej Weranda - catering poznań . Rozmyślam nad założeniem własnej działalności właśnie w...

3 wypowiedzi
ostatnia 11.06.2018
McDonalds opinie o franczyzie

McDonald robi bardzo dobrą kawę. To im trzeba przyznać. ______________________ Praca licencjacka z marketingu

2 wypowiedzi
ostatnia 08.06.2018