Agnieszka Lewandowska z Olsztyna, franczyzobiorczyni 7th Street Bar&Grill
Poniedziałek
16.12.2013
O sposobach na promocję nowo otwartej restauracji opowiada Agnieszka Lewandowska z Olsztyna, franczyzobiorczyni 7th Street Bar&Grill.
 

Jakie miała pani doświadczenie zanim zdecydowała się na otwarcie restauracji pod logo 7th Street Bar&Grill?
Swoją restaurację otworzyłam w wakacje 2013 roku. Wcześniej miałam niewiele do czynienia z gastronomią. W trakcie studiów dorabiałam sobie jako kelnerka, natomiast później pracowałam w hurtowni mięsnej. To drugie doświadczenie pozwala mi dokładnie sprawdzać jakość mięsa dostarczanego do mojej restauracji.

W jaki sposób próbowała pani rozreklamować swój lokal?
Wielu moich klientów to studenci, którzy mogą liczyć na rabaty. W promocji restauracji pomogła mi też reklama w Radiu Eska, ulotki oraz reklama w lokalnej telewizji. Sama, bez wsparcia franczyzodawcy, nie byłabym w stanie przeprowadzić wymienionych działań promocyjnych.

Czy opłaca się w pani restauracji realizować dostawy do klienta?
Tak, bo około połowy wszystkich zamówień realizujemy z dostawą do biur – głównie w ciągu dnia, oraz do domów klientów – przede wszystkim wieczorami.

rozmawiał (dw)