Impreza z płatnym wstępem
Klub Domówka powstał w 2011 roku we Wrocławiu. Po dwóch latach właściciel postanowił rozwijać swój koncept na licencji. W tym celu klub pojawił się na XI Targach Franczyzy. Obecnie trwają już rozmowy z pierwszymi przedsiębiorcami zainteresowanymi pomysłem na biznes. – Pewnym utrudnieniem może być niemała kwota inwestycji, która wynosi 250 tys. zł. Z drugiej strony na zwrot z inwestycji można liczyć już po 10 miesiącach prowadzenia biznesu – twierdzi Grzegorz Kurek, koordynator projektu.
Wymieniona kwota zawiera w sobie opłatę licencyjną (15 tys. zł) oraz wyposażenie lokalu o powierzchni 300-500 m2. Partner ma zagwarantowaną wyłączność terytorialną na całe miasto. Na razie kluby będą powstawały w największych miastach – w 2014 roku franczyzodawca zapowiada pięć otwarć. – Pomagamy w doborze lokalizacji, ale wierzymy, że franczyzobiorca, który zna swoje miasto, lepiej oceni, czy klub sprawdzi się w centrum miasta, poza ścisłym centrum lub w innej kameralnej lokalizacji – mówi Grzegorz Kurek.
Klub Domówka w ramach pakietu franczyzowego oferuje szkolenia dla różnego stopnia personelu. Menedżer dowie się jak sprawnie zarządzać klubem, barman – barem, a obsługujący sprzęt muzyczny – konsolę. Mocną stroną Domówki jest prawie 70 tys. fanów jej fanpage’u na Facebooku. Na portalu społecznościowym regularnie pojawiają się informacje o planowanych w klubie imprezach.
(dw)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali