Biznesmen w fast foodzie
Na świecie działa ponad 40 tys. restauracji pod logo Subway w 103 krajach. Oznacza to, że jest największą siecią gastronomiczną pod względem liczby placówek. Jeśli chodzi o obroty, nadal McDonald's jest górą. Obie pochodzące z USA marki rozwijają także kawiarniany koncept swoich lokali. W ostatnich dniach grudnia w Łodzi otwarto już trzeci lokal Subway Cafe. Znajduje się on na parterze nowoczesnego biurowca. Obok sztandarowego produktu marki, sandwiczy, klienci będą mieli duży wybór słodkich wypieków, sałatki oraz napoje, w tym oczywiście kawa. W okresie wiosenno-letnim klienci będą mogli skorzystać także z oferty kaw mrożonych.
- Franczyzobiorcy Subway chętnie otwierają swoje lokale w lokalizacjach skupiających w jednym miejscu wiele firm. Ze naszą ofertą trafiamy w potrzeby ludzi, pracujących stacjonarnie, którzy w krótkim czasie chcą zjeść pożywny, zróżnicowany posiłek - mówi Paulina Patelka, agent rozwoju marki.
Podjęcie decyzji o otwarciu nowego lokalu w biurowcu jest kolejnym krokiem w ekspansji Subway w Polsce. Drobna zmiana wystroju oraz poszerzenie oferty o kawę i wyroby cukiernicze pozwoli trafić Subway Cafe do klientów biznesowych, na których firmie od lat zależało. - Naszym głównym celem jest wprowadzanie tej marki w lokalizacjach związanych z biznesem, w sąsiedztwie powierzchni biurowych. Widzimy spore zainteresowanie naszym konceptem w Europie Środkowo-Wschodniej, także w Polsce – tłumaczył dwa lata temu, przy okazji debiutu konceptu Subway Cafe w Polsce, Martin Princ, odpowiadający za rozwój marki w krajach Europy Środkowo-Wschodniej.
(dw), (pż)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Subway chce przyspieszyć rozwój sieci w Polsce. Ile trzeba zainwestować, żeby móc prowadzić restaurację tej marki?
Styczniowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży!
W który biznes najlepiej zainwestować w 2024 roku, co zrobić, żeby wygrać placówkę partnerską banku, czy bardziej opłaca się otworzyć Subwaya, pączkownię czy sklep z fajerwerkami?
Subway chce przyspieszyć rozwój sieci w Polsce. Kto może zostać franczyzobiorcą tej międzynarodowej marki?
Ruszyły targi i konferencje! Zarezerwuj czas na warszawskie Targi Franczyza w Pałacu Kultury i Nauki, 15-17 października.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Franczyzodawca Sayuri Sushi zapewnia, że restauracje pod tym szyldem są rentowne od pierwszego miesiąca działalności.
Już w serialu „Czterdziestolatek” Janusz Gajos żartował, że w Złotym Linie trzeba uważać na Rolexy, bo można zatracić się w zabawie. Tajniki tego sukcesu zdradza właściciel Złotego Lina, Jakub Olszewski.
Franczyza pojawiła się na polskim rynku wraz z upadkiem komunizmu, a dziś jest fundamentem rozwoju małej i średniej przedsiębiorczości. W 2023 roku chętni do założenia firmy mają do wyboru 1350 konceptów franczyzowych.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali