W galerii i przy autostradzie
Pierwszy bar szybkiej obsługi Mr Hamburger powstał 1990 roku, czyli jeszcze zanim zagraniczne koncerny weszły na polski rynek. Sieć przez kolejne lata urosła na Śląsku do kilkunastu lokali. We wrześniu 2013 roku ruszył 17. bar i jednocześnie pierwszy poza województwem śląskim. Znajduje się on w Kędzierzynie-Koźlu. Na początku tego roku ruszy z kolei placówka w Trójmieście. Klienci Mr Hamburgera mogą zamówić dania typu fast food, takie jak kebab, hot dog, tortilla, kawałki chrupiącego kurczaka w panierce oraz kilka rodzajów hamburgerów. Właściciel marki Mr Hamburger od niedawna zajmuje się także rozwojem sieci Leśne Runo, serwującej tradycyjne dania polskiej kuchni.
- Najlepsze pod bar Mr Hamburger są lokale znajdujące się centrach handlowych oraz przy głównych ulicach handlowych i deptakach charakteryzujących się dużym ruchem pieszym. Atrakcyjne są także lokale przydrożne przy MOPach autostradowych i głównych drogach krajowych. Szukamy franczyzobiorców w miastach powyżej 25 tys. mieszkańców. Optymalna powierzchnia restauracji w galerii handlowej wynosi mniej, więcej 45 m2, zaś lokalu przy ulicy z salą jadalną 80-120 m2. Inwestycja w biznes wynosi wtedy odpowiednio ok. 90 tys. zł lub 115 tys. zł (podane kwoty nie uwzględniają kosztów adaptacji budowlanej) – mówi Dariusz Kozorowski, menedżer ds. rozwoju.
Franczyzodawca wymaga osobistego zaangażowania w prowadzenie restauracji. Jednocześnie pomaga partnerowi w znalezieniu najlepszego lokalu i wynegocjowaniu korzystnych warunków najmu. Mr Hamburger oferuje także kompleksowe wykonanie projektu budowlanego i wizualizacji a także udziela wsparcia przy pozyskiwaniu niezbędnych pozwoleń. Zakup mebli i wyposażenia odbywa się na preferencyjnych warunkach u sprawdzonych przez centralę dostawców. Szkolenia wstępne trwają 10 dni i odbywają się w restauracjach własnych Mr Hamburger pod nadzorem wykwalifikowanej kadry kierowniczej. Po uruchomieniu nowego baru franczyzobiorcą opiekuje się specjalnie oddelegowany kierownik baru własnego.
(dw)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie! Cena rocznej subskrybcji to 59 zł – oszczędzasz czas i 61 zł. Nowe wydanie wyślemy co miesiąc pocztą na wskazany adres, a przesyłka nic Cię nie będzie kosztować.
Sfinks podsumowuje pierwszy kwartał, a Żabka namawia do nauki. Przegląd tygodnia 6-12 kwietnia.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Balijski masaż, ręcznie robiona biżuteria, a może decluttering – Polacy nie oszczędzają na wygodzie. Na jakich produktach i usługach premium można dzisiaj zarobić?
Planujesz zostać franczyzodawcą i chcesz rozwinąć sieć, ale nie wiesz jak? Eksperci od franczyzy podpowiedzą, jak to zrobić.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali