McDonald’s zaczyna rok z przytupem

W Polsce działa 329 restauracji McDonald’s. 233 z nich to punkty typu McDrive, a 103 oferuje gościom kawowy kącik McCafé.
Środa
08.01.2014
Jeszcze się nie zdarzyło, żeby tak blisko siebie działały trzy restauracje Złotych Łuków.
 

2 stycznia w Białymstoku pojawiła się trzecia restauracja McDonald's. Tego samego dnia swojej pierwszej fastfoodowej restauracji doczekał się Chełm, a dzień później Złote Łuki zadebiutowały w Szczecinku. Jeszcze wcześniej, w grudniu, nowe punkty sieci pojawiły się m.in. w Suchedniowie, Kórniku oraz w hali warszawskiego Dworca Centralnego. Tą ostatnią lokalizację McDonald's zdominował - w sąsiedztwie kilkudziesięciu metrów działają tam jeszcze dwa punkty: w podziemiach dworca oraz w przylegającej do niego galerii Złote Tarasy.

Dzięki ostatnim otwarciom liczba punktów działających w ramach sieci McDonald's wzrosła do 329. Ponad połowa (198) z nich prowadzona jest przez 59 franczyzobiorców. Łącznie Złote łuki zatrudniają ponad 16 tys. pracowników.

Fetując nowe otwarcia McDonald's zbiera żniwa inwestycji poczynionych jeszcze w ubiegłym roku. Ale już teraz centrala zapowiada nowe przedsięwzięcia. Z początkiem roku ruszyła budowa dwóch obiektów przy autostradzie A4, w MOP-ie (Miejscu Obsługi Podróżnych) Kłaj/Stanisławice. Pierwszych gości lokal przyjmie na przełomie kwietnia i maja.
- Są to lokale typu McDrive, które umożliwiają dokonywanie zakupu produktów bez potrzeby wysiadania z samochodu. Goście będą mieli również możliwość pozostawienia pojazdów na przestronnym parkingu. Dodatkowo, w sali jadalnej znajdzie się część kawiarniana McCafé – zapowiada Krzysztof Kłapa, dyrektor ds. korporacyjnych McDonald's Polska.

Rynek fast food jest w Polsce wart 7,7 mld zł. Zdaniem ekspertów będzie nadal rósł – a to w dużej mierze właśnie dzięki wzrastającemu popytowi na punkty gastronomiczne głównych szlakach komunikacyjnych.

(gum)


POPULARNE NA FORUM

Jedzenie w dobrym miejscu

Jeżeli ktoś szuka fachowców z Wrocławia to polecam https://gastrodesign.pl . Wykonali mi projekt technologiczny - uczciwie, bez naciągania na sprzęty

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jedzenie w dobrym miejscu

Projekt technologiczny jest często bagatelizowany a niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego, że to przede wszystkim ułatwienie nie tylko dla wykonawców ale dla samego...

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Szybkie jedzenie, czyli coś z fast foodów. A jeśli decydujesz się na gastronomię przy trasie szybkiego ruchu, to warto postawić na system przywoławczy. W ten sposób...

40 wypowiedzi
ostatnia 22.05.2018
Pożyczki finansowe na poziomie nieba

Uwaga Sky Level Finance oferuje najlepsze opcje pozyczek mozliwych kredytobiorców. Oferujemy pozyczki i mozliwosci finansowe Na calym swiecie Jestesmy jednym z niewielu...

1 wypowiedzi
ostatnia 16.05.2018
zaklep.to - System rezerwacji stolików

Witam, chciał bym wam przedstawić projekt aplikacji do rezerwacji miejsc. Będzie ona wspierała wasze restauracje w odbieraniu rezerwacji o każdej porze. Zapraszam na...

1 wypowiedzi
ostatnia 13.05.2018
Lodziarnie na fali

Everything that is tonic, eco and carefully assembled is on top so nothing interesting. On Write my Essay the off chance that the dessert parade is extremely expected to get...

9 wypowiedzi
ostatnia 12.05.2018
Zdrowo i Zielono

Ja ostatnio zacząłem zdrowo się odżywiać i zakupiłem wiele produktów z Melvitu http://melvit.pl/p_kuskus-perlowy-4-x-80-g_419 Mają tam naprawdę szeroki wybór...

2 wypowiedzi
ostatnia 11.05.2018
McDonalds opinie o franczyzie

Witam, Zastanawiam się nad wysłaniem dokumentów do McDonalda, aby wziąć udział w szkoleniu o ile przyjmą moje dokumenty i przejęciu jednego z lokali. Szukałem trochę...

1 wypowiedzi
ostatnia 27.04.2018