Grill na starówce i w galerii
7th Street Bar&Grill całkiem niedawno informowało o otwarciach dwóch lokali w Zabrzu i Olsztynie. Tym samym sieć zakończyła ubiegły rok z sześcioma restauracjami. Wraz z początkiem nowego roku zapowiadane kolejne otwarcia. Nowe restauracje pojawią się w Słupsku, Olkuszu i Gdyni, ale wszyscy, którzy chcą zjeść amerykańskie potrawy, m.in. grillowana karkówka, żeberka w sosie musztardowo-miodowym, burgery oraz kawałki kurczaka w chrupiącej panierce, będą musieli na nie jeszcze trochę poczekać.
- Otwarcie restauracji w Słupsku i Olkuszu zaplanowane jest na koniec trzeciego kwartału 2014 roku, natomiast otwarcie restauracji w Gdyni w połowie IV kwartału – mówi Łukasz Błażejewski, odpowiedzialny za rozwój sieci 7th Street Bar&Grill. - Restauracja w Słupsku znajduje się w Centrum Handlowym Jantar w strefie przyległej do food court, w Gdyni wybrane zostało niedawno otwarte Centrum Handlowe Riviera, która jest obecnie największym centrum handlowym na Pomorzu. Restauracja w Olkuszu zlokalizowana będzie w samym sercu olkuskiego rynku, który niedawno został zrewitalizowany.
Franczyzobiorcy 7th Street otrzymują od właściciela marki wsparcie w negocjacjach umowy najmu, biorą udział w szkoleniu na temat sposobu przygotowania potraw. Mają także zapewnioną ciągłość dostaw 80 proc. towarów spożywczych niezbędnych do przygotowania dań. W ramach umowy franczyzowej istnieje możliwość nieodpłatnego użyczenia sprzętu gastronomicznego i wyposażenia lokalu o wartości 20 tys. zł.
- Zgłaszają się do nas właściciele lokali oraz zarządcy centrów handlowych z informacją o wolnych lokalach i jeżeli franczyzobiorca jest z danego miasta, przedstawiamy mu propozycję konkretnej lokalizacji – dodaje Łukasz Błażejewski.
(mak)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie! Cena rocznej subskrybcji to 59 zł – oszczędzasz czas i 61 zł. Nowe wydanie wyślemy co miesiąc pocztą na wskazany adres, a przesyłka nic Cię nie będzie kosztować.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Sfinks podsumowuje pierwszy kwartał, a Żabka namawia do nauki. Przegląd tygodnia 6-12 kwietnia.
Planujesz zostać franczyzodawcą i chcesz rozwinąć sieć, ale nie wiesz jak? Eksperci od franczyzy podpowiedzą, jak to zrobić.
Balijski masaż, ręcznie robiona biżuteria, a może decluttering – Polacy nie oszczędzają na wygodzie. Na jakich produktach i usługach premium można dzisiaj zarobić?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali