Ze statystyk firmy wynika, że polscy klienci najbardziej gustują w sandwiczu Kurczak Teryaki.
Piątek
07.02.2014
Subway przyzwyczaił nas do otwierania restauracji w centrach miast i w galeriach handlowych. Tym razem zaskoczył klientów.
 

Dotychczas Subway zacięcie walczył o prestiżowe lokalizacje dla swoich restauracji. W tym roku sandwicze mają pojawić się w lokalizacjach nietypowych dla sieci.W przypadku Polski będą to m.in. dworce PKP i stacje benzynowe, ale na świecie Subway może się pochwalić bardziej nietypowymi lokalizacjami np. restauracją w sklepie Lidl w Wielkiej Brytanii, albo punktem, który działał na terenie budowy 1 World Trade Center (Freedom Tower). Amerykanie nie zamierzają jednak rezygnować z rozwoju w centrach handlowych i otwierania restauracji przy głównych ulicach polskich miast. Logo Subway można już spotkać m.in. przy ul. Piotrkowskiej w Łodzi, na sopockim "Monciaku" i zakopiańskich Krupówkach.

- Przez ostatnie trzy lata liczba restauracji rozpoczynających działalność utrzymywała się na stałym poziomie. Każdego roku franczyzobiorcy otwierali średnio 20 nowych barów. Jednocześnie według naszych szacunków, ponad 40 proc. licencjobiorców to multifranczyzobiorcy, którzy prowadzą po kilka restauracji– mówi Szymon Mudry, agent rozwoju marki Subway.

Na polskim rynku działa obecnie 86 punktów Subway, a 10 kolejnych jest w trakcie budowy.
- Doświadczenie zdobyte w innych krajach podpowiada nam, że liczba otwarć wzrasta wraz z rozwojem rynku i tego też spodziewamy się w Polsce w nadchodzących latach – dodaje Mudry.

Subway jest obecny w 103 krajach, gdzie działa łącznie ponad 40 tys. restauracji. W Polsce sandwicze pojawiły się 14 lat temu. Obecnie restauracje – obok kultowych sandwiczy – oferują także sałatki, pieczywo cukiernicze oraz napoje.

(mak)


POPULARNE NA FORUM

Jedzenie w dobrym miejscu

Jeżeli ktoś szuka fachowców z Wrocławia to polecam https://gastrodesign.pl . Wykonali mi projekt technologiczny - uczciwie, bez naciągania na sprzęty

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jedzenie w dobrym miejscu

Projekt technologiczny jest często bagatelizowany a niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego, że to przede wszystkim ułatwienie nie tylko dla wykonawców ale dla samego...

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Szybkie jedzenie, czyli coś z fast foodów. A jeśli decydujesz się na gastronomię przy trasie szybkiego ruchu, to warto postawić na system przywoławczy. W ten sposób...

40 wypowiedzi
ostatnia 22.05.2018
Pożyczki finansowe na poziomie nieba

Uwaga Sky Level Finance oferuje najlepsze opcje pozyczek mozliwych kredytobiorców. Oferujemy pozyczki i mozliwosci finansowe Na calym swiecie Jestesmy jednym z niewielu...

1 wypowiedzi
ostatnia 16.05.2018
zaklep.to - System rezerwacji stolików

Witam, chciał bym wam przedstawić projekt aplikacji do rezerwacji miejsc. Będzie ona wspierała wasze restauracje w odbieraniu rezerwacji o każdej porze. Zapraszam na...

1 wypowiedzi
ostatnia 13.05.2018
Lodziarnie na fali

Everything that is tonic, eco and carefully assembled is on top so nothing interesting. On Write my Essay the off chance that the dessert parade is extremely expected to get...

9 wypowiedzi
ostatnia 12.05.2018
Zdrowo i Zielono

Ja ostatnio zacząłem zdrowo się odżywiać i zakupiłem wiele produktów z Melvitu http://melvit.pl/p_kuskus-perlowy-4-x-80-g_419 Mają tam naprawdę szeroki wybór...

2 wypowiedzi
ostatnia 11.05.2018
McDonalds opinie o franczyzie

Witam, Zastanawiam się nad wysłaniem dokumentów do McDonalda, aby wziąć udział w szkoleniu o ile przyjmą moje dokumenty i przejęciu jednego z lokali. Szukałem trochę...

1 wypowiedzi
ostatnia 27.04.2018