Companeros jest S’poco

Właścicielem restauracji Olimp i Companeros w Galerii Korona w Kielcach jest ten sam franczyzobiorca.
Poniedziałek
31.03.2014
Już druga firma zdecydowała się na rozwój we franczyzie lokali z kuchnią meksykańską.
 

Jako pierwszy we franczyzie wystartował koncept S’poco Loco, który swoją ofertę przedstawił na ubiegłorocznych Targach Franczyzy. Jego właścicielem jest Tomasz Jakubiak, gospodarz telewizyjnych programów kulinarnych. - Wymyśliłem fast food, który przygotowuje się „slowfoodowo”, czyli od podstaw, z naturalnych składników i smacznie. Jakością nie ustępuje potrawom restauracyjnym, a kosztuje znacznie mniej, zakładając, że każdy klient ma w kieszeni 20 zł dziennie do wydania na konsumpcję – wyjaśnia Tomasz Jakubiak.

Jak na razie pod logo S’poco Loco działają dwa lokale – oba w Warszawie. W tym roku zadebiutowała z kolei marka Companeros. Ale Meksyk!, którą zarządza Grupa Gastromall. Grupa do tej pory we franczyzie rozwijała koncept restauracji serwujących jedzenie na wagę. Pod logo Olimp działa 18 punktów, w tym 7 franczyzowych. Do tej pory Grupa Gastromall uruchomiła dwa lokale Companeros. Pierwszy z nich działa w podziemnym pasażu dworca PKP w Krakowie, drugi natomiast ruszył w miniony weekend w Galerii Korona w Kielcach.

- Restauracja Companeros. Ale Meksyk! oferuje proste, sycące, pikantne dania z doskonałego mięsa, świeżej natki kolendry, fasoli pinto, pikantnej papryki jalapeno, kminu rzymskiego i soku ze świeżych limonek. Wszystkie przepisy inspirowane są oryginalnymi, meksykańskimi recepturami, tortille do tacos dostarcza Molino – jedyny w Polsce producent placków z czystego ciasta kukurydzianego – opisuje menu Izabela Domaradzka, koordynator ds. projektów w Grupie Gastromall. - Dla potencjalnych franczyzobiorców przygotowaliśmy kompleksowy podręcznik operacyjny zawierający wszystkie informacje potrzebne do prowadzenia działalności pod marką Companeros.

To nie jedyny przypadek, kiedy franczyzodawca oferuje w branży gastronomicznej więcej niż jeden koncept. Sfinks Polska prowadzi, poza restauracjami Sphinx, także lokale Wook i Chłopskie Jadło. Wychodząc poza gastronomię – grupa LPP posiada w swoim portfolio marki House, Cropp, Reserved, Mohito. Wynika z tego konkretna korzyść związana z pozyskiwaniem lokalizacji. Firmy mogą wynegocjować z jedną galerią handlową korzystniejsze warunki finansowe najmu dla wszystkich swoich marek. Większa liczba lokali po prostu przekłada się na większą powierzchnię najmu, a tym samym silniejszą pozycję negocjacyjną.

(dw)


POPULARNE NA FORUM

Gastronomię czeka świetlana przyszłość

Dobrej jakości sprzęt kuchenny i chłodniczy dostaniecie w http://frigosystem.com.pl/ Lady cukiernicze, chłodnicze, witryny i gondole, szafy mroźnicze czy regały sklepowe...

23 wypowiedzi
ostatnia 20.10.2018
Zdrowo i Zielono

kontynuując wątek zapraszam również na ciekawy blog o zdrowej żywności gdzie znajdziecie wiele fit przepisów

9 wypowiedzi
ostatnia 12.10.2018
Zdrowo i Zielono

W ostatnim czasie bardzo popularne zrobiły się zdrowe przekąski oraz lunch który można bez problemów zabrać np. do pracy. Wymieniono już tu kilka stron a ja dorzucam...

9 wypowiedzi
ostatnia 12.10.2018
Franczyza 7Street - jakie opinie?

watches for men -- mens watches -- womens watches

4 wypowiedzi
ostatnia 11.10.2018
Piec do pizzy - jaki wybrać ?

jeżeli poszukujesz naprawdę dobrego pieca do pizzy zapraszam do kontaktu z zespołem gastrro.pl doradzą i przygotują ciekawą ofertę. Pieców jest tak dużo, że trzeba...

56 wypowiedzi
ostatnia 10.10.2018
Dobre miejsce na pizzerię

A jak uważacie są w okolicy jakieś dobre firmy które wykonują cięcie stali (https://gomar.org.pl/) ?

2 wypowiedzi
ostatnia 09.10.2018
Franczyza 7Street - jakie opinie?

Nie wiem czy to na tyle znana marka, że warto. Osobiście nie słyszałem. Widzę, w mapach Google https://maps.google.com, że głównie są w Warszawie. Ja szukałem tutaj...

4 wypowiedzi
ostatnia 08.10.2018
Catering dietetyczny Na Zdrowie - opłacalna inwestycja?

Temat opłacalny jak najbardziej, coraz więcej ludzi jednocześnie chce dobrze wyglądać i jednocześnie dużo pracuje, przez co niema czasu na robienie posiłków w domu....

53 wypowiedzi
ostatnia 03.10.2018