Podwójny burger dla studentów
O tym jak trudny może być powrót na rynek pracy po dłuższej nieobecności przekonało się wiele kobiet wracających z urlopu macierzyńskiego i wychowawczego. Tak samo było w przypadku franczyzobiorczyni Bobby Burgera, która w ostatnim tygodniu maja uruchomiła lokal przy ulicy Koszykowej - w sąsiedztwie kilku wydziałów Politechniki Warszawskiej. W związku z taką lokalizacją gro klientów stanowią studenci. Bar znajduje się w XIX-wiecznej kamienicy, a klimat wnętrza podkreśla surowy wystrój, oparty głównie na czerwonej cegle.
- Niedługo ruszy kolejna restauracja w stolicy, tym razem przy Placu Narutowicza. Spieszymy się z wszystkim pracami przygotowawczymi, żeby lokal był otwarty jeszcze przed wakacjami. Również w tym miejscu liczymy na częste odwiedziny studentów. Nie obawiamy się konkurencji restauracji Subway, która działa w pobliżu placu, ponieważ cena naszych burgerów jest niższa od kanapek Subway’a – mówi Michał Brzemiński, dyrektor ds. rozwoju sieci.
Oprócz stolicy kolejne otwarcia planowane są w Krakowie. Powstaną tam dwa bary z burgerami. Franczyzodawca szacuje koszt inwestycji w biznes na 90 tys. zł. Centrala firmy przekazuje namiary na sprawdzonych zaopatrzeniowców i dba o atrakcyjne warunki dostaw produktów. Sugerowana wielkość lokalu wynosi 60-120 m2. Bobby Burgera prowadzi także sprzedaż z food trucków, które pojawiają się na imprezach pod chmurką.
(dw)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
Franczyzodawca Sayuri Sushi zapewnia, że restauracje pod tym szyldem są rentowne od pierwszego miesiąca działalności.
W ubiegłorocznym sezonie Lodolandia pobiła rekordy sprzedaży. Wśród franczyzobiorców marki jest dużo kobiet, które bardzo dobrze radzą sobie w biznesie.
– Sukces naszych lokali potwierdza słuszność idei otwierania wine barów, w opozycji do dużych restauracji z kartami win – mówi Piotr Stryszowski z Subtilité Wine&Bar.
Szwedzka marka Taco Bar chce wejść na polski rynek. Jakie warunki współpracy proponuje?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Już w serialu „Czterdziestolatek” Janusz Gajos żartował, że w Złotym Linie trzeba uważać na Rolexy, bo można zatracić się w zabawie. Tajniki tego sukcesu zdradza właściciel Złotego Lina, Jakub Olszewski.
Franczyza pojawiła się na polskim rynku wraz z upadkiem komunizmu, a dziś jest fundamentem rozwoju małej i średniej przedsiębiorczości. W 2023 roku chętni do założenia firmy mają do wyboru 1350 konceptów franczyzowych.
Nowoczesny sprzedawca musi przełamywać schematy i ciągle zaskakiwać klienta. Tylko wtedy będzie mógł zwiększyć skuteczność swoich działań i pozyskiwać atrakcyjne kontrakty.
Aby zarobić, trzeba sprzedać rzecz należącą do klienta, którą czasowo przechowujemy, bo nie jest naszą własnością. Lombardy świetnie prosperują, a pożyczki pod zastaw są wysoko oprocentowane.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali