Od początku roku sieć Lody Bonano powiększyła się o 70 nowych punktów.
Piątek
20.06.2014
Na tegoroczne lato franczyzodawca przygotował nowy model współpracy franczyzowej – Lody Bonano Holiday.
 

Lody Bonano oferują swoim franczyzobiorcom cztery modele współpracy. Szyld firmy może zawisnąć nad tradycyjną lodziarnią, wyspą z lodami oraz punktem z lodami w istniejącej już restauracji. W te wakacje franczyzobiorcy mogą otwierać również niewielkie budki z lodami w letnich kurortach.
- To oferta skierowana do osób chcących otworzyć lodziarnie w miejscowościach typowo turystycznych, w których sezon sprzedaży trwa krócej, ale jest zdecydowanie bardziej intensywny. Osoby zainteresowane współpracą w ramach naszego najnowszego konceptu, Lody Bonano Holiday, powinny posiadać budkę lub lokal o powierzchni ok. 5 m2 albo miejsce, w którym będzie można ustawić niewielki kontener gastronomiczny – mówi Radosław Charubin, właściciel sieci.

Franczyzobiorca Lodów Bonano prowadzący klasyczną lodziarnię musi przez pół roku wnosić opłatę za funkcjonowanie w sieci, która wynosi 600 zł miesięcznie. Składki pobierane są wyłącznie w okresie letnim, czyli wtedy, gdy trwa sezon.
- Jeszcze przed otwarciem lodziarni oferujemy doradztwo w wyborze lokalizacji, wyposażenia, przygotowujemy indywidualny projekt zagospodarowania lokalu, dokumentację sanitarną, oraz projekt reklamy zewnętrznej lodziarni. Zapewniamy także specjalistyczne szkolenia z zakresu receptur oraz obsługi urządzeń w pełni przygotowujące do prowadzenia lodziarni – tłumaczy Radosław Charubin.

Na uruchomienie lodziarni trzeba przeznaczyć ok. 50 tys. zł – to kwota, która powinna wystarczyć na przystosowanie i wyposażenie lokalu. Więcej o wymaganiach lokalowych Lodów Bonano przeczytasz w artykule na portalu lokalnabiznes.pl.

Sieć Lody Bonano liczy obecnie blisko 180 lodziarni, które działają na terenie całego kraju. Od początku tego roku sieć powiększyła się o 70 nowych punktów. Marka wywodzi się z Białegostoku, gdzie pierwszy szyld Lody Bonano pojawił się 10 lat temu.
(mak)


POPULARNE NA FORUM

Subway podsumowuje rok

Szczerze Państwu współczuje, dziękuję za informacje i życzę zdrowia

2 wypowiedzi
ostatnia 19.04.2018
Wynajem kelnerów

Witam Co myślą Państwo o biznesie "wynajem kelnerów" do różnych lokali gastronomicznych (głównie myślę tutaj o hotelach gdzie ciągle potrzebują pracowników do...

1 wypowiedzi
ostatnia 19.04.2018
Jedzenie na zamówienie

Warto mieć na uwadze firmę, która trudni się produkcja jak i sprzedażą warzyw świeżych, jak również przetworzonych. My do firmy zamawiamy do tej- www.intermaxphu.pl ....

19 wypowiedzi
ostatnia 19.04.2018
Jedzenie na zamówienie

Jeśli chodzi o pizzę nic nigdy nie przebije pizzerii Amar! Ich pizza na dowóz w Bydgoszczy to najlepszy fast food w mieście. Lubię spotkać się ze znajomymi i zjeść...

19 wypowiedzi
ostatnia 18.04.2018
Subway podsumowuje rok

Zdecydowanie odradzam SUBWAY jako sposób na biznes. Apeluję - omijajcie tę firmę z daleka! Zainwestowaliśmy wraz z mężem w działający lokal, który okazał się...

2 wypowiedzi
ostatnia 16.04.2018
Subway - kanapki

Zdecydowanie odradzam SUBWAY jako sposób na biznes. Apeluję - omijajcie tę firmę z daleka! Zainwestowaliśmy wraz z mężem w działający lokal, który okazał się...

45 wypowiedzi
ostatnia 16.04.2018
Catering dietetyczny Na Zdrowie - opłacalna inwestycja?

Jak można sobie pozwolić na taką opcję to dlaczego nie? Po zmianie pracy nie miałam kompletnie czasu na gotowanie bo ilosć obowiązków mnie przytłoczyła, ale chciałam...

52 wypowiedzi
ostatnia 15.04.2018
Strona internetowe dla gastronomii i cateringu

Ciekawe propozycje daliście na temat asortymentu gastronomicznego. Nie jest to łatwy dział i są dość spore różnice cenowe i jakościowe. Według mnie w tej branży...

39 wypowiedzi
ostatnia 12.04.2018
zobacz więcej na forum