Od początku roku sieć Lody Bonano powiększyła się o 70 nowych punktów.
Piątek
20.06.2014
Na tegoroczne lato franczyzodawca przygotował nowy model współpracy franczyzowej – Lody Bonano Holiday.
 

Lody Bonano oferują swoim franczyzobiorcom cztery modele współpracy. Szyld firmy może zawisnąć nad tradycyjną lodziarnią, wyspą z lodami oraz punktem z lodami w istniejącej już restauracji. W te wakacje franczyzobiorcy mogą otwierać również niewielkie budki z lodami w letnich kurortach.
- To oferta skierowana do osób chcących otworzyć lodziarnie w miejscowościach typowo turystycznych, w których sezon sprzedaży trwa krócej, ale jest zdecydowanie bardziej intensywny. Osoby zainteresowane współpracą w ramach naszego najnowszego konceptu, Lody Bonano Holiday, powinny posiadać budkę lub lokal o powierzchni ok. 5 m2 albo miejsce, w którym będzie można ustawić niewielki kontener gastronomiczny – mówi Radosław Charubin, właściciel sieci.

Franczyzobiorca Lodów Bonano prowadzący klasyczną lodziarnię musi przez pół roku wnosić opłatę za funkcjonowanie w sieci, która wynosi 600 zł miesięcznie. Składki pobierane są wyłącznie w okresie letnim, czyli wtedy, gdy trwa sezon.
- Jeszcze przed otwarciem lodziarni oferujemy doradztwo w wyborze lokalizacji, wyposażenia, przygotowujemy indywidualny projekt zagospodarowania lokalu, dokumentację sanitarną, oraz projekt reklamy zewnętrznej lodziarni. Zapewniamy także specjalistyczne szkolenia z zakresu receptur oraz obsługi urządzeń w pełni przygotowujące do prowadzenia lodziarni – tłumaczy Radosław Charubin.

Na uruchomienie lodziarni trzeba przeznaczyć ok. 50 tys. zł – to kwota, która powinna wystarczyć na przystosowanie i wyposażenie lokalu. Więcej o wymaganiach lokalowych Lodów Bonano przeczytasz w artykule na portalu lokalnabiznes.pl.

Sieć Lody Bonano liczy obecnie blisko 180 lodziarni, które działają na terenie całego kraju. Od początku tego roku sieć powiększyła się o 70 nowych punktów. Marka wywodzi się z Białegostoku, gdzie pierwszy szyld Lody Bonano pojawił się 10 lat temu.
(mak)


POPULARNE NA FORUM

Otwieramy kebab

The good prices and the great variety of homedepot.com/survey products characterize the franchises and branches of the store. The monthly online catalog offers discounts and...

11 wypowiedzi
ostatnia 18.07.2018
Otwieramy kebab

The good prices and the great variety of homedepot.com/survey products characterize the franchises and branches of the store. The monthly online catalog offers discounts and...

11 wypowiedzi
ostatnia 18.07.2018
Otwieramy kebab

The good prices and the great variety of homedepot.com/survey products characterize the franchises and branches of the store. The monthly online catalog offers discounts and...

11 wypowiedzi
ostatnia 18.07.2018
Lody idą w Polskę

Świetny pomysł, mam nadzieje, że takie lody znajdą się również w http://wadowice.biz

1 wypowiedzi
ostatnia 13.07.2018
Yerba MaTe

Cześć, mam pytanie o słynną Yerbe, czy ktoś z was pije może na forum sobie ? znalazłem fajny sklep https://ymt24.pl/ w którym mają wszystko co potrzebne do Yerba MaTe...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.07.2018
Bar z kanapkami

Zdecydowanie odradzam SUBWAY jako sposób na biznes. Apeluję - omijajcie tę firmę z daleka! Zainwestowaliśmy wraz z mężem w działający lokal, który okazał się...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.07.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Na pewno musi to być coś co można zjeść szybko i będzie pyszne :) _________________________________________ warzywa marynowane - http://rogowski.net.pl/warzywa-marynowane/

42 wypowiedzi
ostatnia 01.07.2018
Strona internetowe dla gastronomii i cateringu

Mojej firmie stronę internetowa robiła firma https://www.highland-soft.com/strony-internetowe-krakow/ . Zlecenie było zrealizowane bardzo dobrze.

40 wypowiedzi
ostatnia 29.06.2018