Po lody do restauracji Mr Hamburger

Pochodząca ze Śląska sieć coraz odważniej wchodzi do pozostałych regionów Polski. Inwestycja w bar Mr Hamburger wynosi ok. 100 tys. zł.
Wtorek
07.10.2014
Franczyzodawca wprowadza nowości do swojego menu. Wkrótce dostępne będą w lokalach w Krakowie i Poznaniu.
 

Mr Hamburger zakończył właśnie negocjacje umów najmu z dwoma centrami handlowymi. Lokale poprowadzą franczyzobiorcy – w krakowskim Centrum Handlowym Czyżyny oraz w poznańskiej Galerii Pestka. Termin otwarć to koniec listopada.
- Doświadczenie w gastronomi posiada nasz franczyzobiorca z Krakowa, który przez długi okres czasu pracował w tej branży, aż doszedł do wniosku, że najwyższy czas przejść „na swoje” i wybrał naszą ofertę franczyzy. Natomiast partnerzy z Poznania nie posiadają doświadczenia w gastronomi, ale wkrótce wszystko się zmieni, ponieważ przed otwarciem restauracji przejdą kilkunastodniowe szkolenia produktowe i z zarządzania lokalem oraz pracownikami. Dodatkowo, po otwarciu restauracji będą pod okresową opieką koordynatora - wyjaśnia Dariusz Kozorowski, menedżer ds. rozwoju i franczyzy Mr Hamburger.

Obydwie restauracje Mr Hamburger oprócz standardowej oferty, czyli przyrządzanych na oczach klientów burgerów, kebabów, hot dogów czy tortilli, serwować będą desery oraz świeżo paloną kawę. W menu znajdują się również zestawy dla dzieci z zabawkami do kolekcjonowania. Czy jednak tak szerokie menu i nazwa sieci nie wprowadzają klienta w błąd.
- Nazwa nie jest myląca, w żadnym wypadku. Wskazuje, czego klienci mogą się u nas spodziewać, czyli dobrych, przyrządzanych na oczach klientów burgerów. Mr Hamburger to koncept, który z nazwy kojarzy się z potocznie zwanym fast foodem, Proszę jednak zauważyć, że duża większość konceptów nie zamyka się na wąskie specjalizacje dań. Myślę, że te czasy już minęły – mówi Dariusz Kozorowski. - Ciężko jest sprecyzować, która z pozycji cieszy się największym uznaniem wśród klientów. Wszystko zależy od lokalizacji. W centrach handlowych zazwyczaj najlepiej sprzedają się burgery i frytki, ale są też obiekty, w których najchętniej kupowana jest tortilla. Natomiast w restauracjach przydrożnych najlepiej sprzedają się zestawy.

Nowo otwarte restauracje będą wyposażone w autorski, testowany od pół roku, system przywołania klienta – tzw. system kolejkowy, który w sprawny i czytelny sposób poinformuje klienta o zrealizowanym i czekającym na niego zamówieniu. Restauracje Mr Hamburger rozpoczną wiosną 2015 roku sprzedaż lodów włoskich. Do tego grona w pierwszej połowie grudnia dołączy lokal w galerii Zielony Targ w Oleśnicy. (dw)

 


POPULARNE NA FORUM

Lody idą w Polskę

Świetny pomysł, mam nadzieje, że takie lody znajdą się również w http://wadowice.biz

1 wypowiedzi
ostatnia 13.07.2018
Yerba MaTe

Cześć, mam pytanie o słynną Yerbe, czy ktoś z was pije może na forum sobie ? znalazłem fajny sklep https://ymt24.pl/ w którym mają wszystko co potrzebne do Yerba MaTe...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.07.2018
Bar z kanapkami

Zdecydowanie odradzam SUBWAY jako sposób na biznes. Apeluję - omijajcie tę firmę z daleka! Zainwestowaliśmy wraz z mężem w działający lokal, który okazał się...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.07.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Na pewno musi to być coś co można zjeść szybko i będzie pyszne :) _________________________________________ warzywa marynowane - http://rogowski.net.pl/warzywa-marynowane/

42 wypowiedzi
ostatnia 01.07.2018
Strona internetowe dla gastronomii i cateringu

Mojej firmie stronę internetowa robiła firma https://www.highland-soft.com/strony-internetowe-krakow/ . Zlecenie było zrealizowane bardzo dobrze.

40 wypowiedzi
ostatnia 29.06.2018
Subway - kanapki

Zdecydowanie odradzam SUBWAY jako sposób na biznes. Apeluję - omijajcie tę firmę z daleka! Zainwestowaliśmy wraz z mężem w działający lokal, który okazał się...

46 wypowiedzi
ostatnia 27.06.2018
Zdrowo i Zielono

A ja uwielbiam zielone koktajle. Pomagają mi w odchudzaniu, mają niezbędne składniki odżywcze, a poza tym lubię je. Szpinakowy koktajl smakuje mi najbardziej. Pyszny...

6 wypowiedzi
ostatnia 27.06.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Jakbyście myśleli o otworzeniu punktu gastronomicznego to przede wszystkim trzeba zainwestować w dobry sprzęt, tu już trzeba iść w jakość. Moja rodzina prowadzi...

42 wypowiedzi
ostatnia 24.06.2018