Partnerzy Lodolandii uruchomili już 150 lodziarni, a docelowo ma ich być w tym roku 200. W szybszym rozwoju sieci firmie pomagają multifranczyzobiorcy.
Wtorek
28.04.2015
Biznes lodowy może być zarówno głównym źródłem dochodu, jak i jego uzupełnieniem. W gronie partnerów Lodolandii znajdują się m.in. prawnik, dentysta i bankier.
 

Sezon na sprzedaż lodów ruszył na dobre ponad miesiąc temu, ale okres żniw finansowych, czyli wakacje, dopiero przed nami. Partnerzy Lodolandii uruchomili już 150 lodziarni, a docelowo ma ich być w tym roku 200. W szybszym rozwoju sieci firmie pomagają multifranczyzobiorcy.
    – Nasz partner w Trójmieście prowadzi aż dziesięć punktów, partner ze Szczecina – sześć, a z Łodzi – trzy. Nasze statystyki mówią, że co druga lodziarnia Lodolandii należy do multibiorcy – mówi Marcin Olesiak, współwłaściciel sieci.
    Spośród grona partnerów Lodolandii ok. 80 proc. z nich to przedsiębiorcy, którzy decydują się na dodatkowy biznes. Wśród nich znajduje się m.in. prawni, bankier, stomatolog, budowlaniec, właściciel sklepu odzieżowego i firmy remontowej.
    – Zgłaszają się do nas dwa typy kandydatów na franczyzobiorców – etatowcy oraz doświadczeni przedsiębiorcy. Ci pierwsi potrzebują jednak więcej czasu na przygotowanie się do samodzielnego prowadzenia biznesu, dlatego poświęcamy im więcej czasu w trakcie szkoleń – wyjaśnia Marcin Olesiak.
    Zaletą franczyzy Lodolandii jest możliwość przejęcia atrakcyjnej lokalizacji. To zasługa działu komercjalizacji, który w imieniu franczyzodawcy podpisuje umowy współpracy z zarządcami centrów handlowych oraz sieci dużych supermarketów, w tym Tesco, Intermarche, Kaufland, Real, Simply Market. Sprzedaż lodów świderków prowadzona jest przed wymienionymi obiektami.
    – Stawiamy na sprzedaż impulsową. Zakupy to coraz częściej czas spędzony wspólnie przez całe rodziny, które wychodząc z supermarketu lub centrum handlowego spontanicznie kupują lody – dodaje współwłaściciel Lodolandii.
    Franczyzodawca zapewnia szkolenie teoretyczne i praktyczne, zaopatrzenie w półprodukty, serwis oraz pozyskanie finansowania.


POPULARNE NA FORUM

Gastronomię czeka świetlana przyszłość

Przy otwieraniu punktu gastronomicznego najważniejsza bedzie inwestycja w dobry sprzęt. My kupowaliśmy go w http://4gastro.pl/ Dostaniecie tam sprzęt, ale też w rgę...

21 wypowiedzi
ostatnia 27.05.2018
Jedzenie w dobrym miejscu

Jeżeli ktoś szuka fachowców z Wrocławia to polecam https://gastrodesign.pl . Wykonali mi projekt technologiczny - uczciwie, bez naciągania na sprzęty

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jedzenie w dobrym miejscu

Projekt technologiczny jest często bagatelizowany a niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego, że to przede wszystkim ułatwienie nie tylko dla wykonawców ale dla samego...

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Szybkie jedzenie, czyli coś z fast foodów. A jeśli decydujesz się na gastronomię przy trasie szybkiego ruchu, to warto postawić na system przywoławczy. W ten sposób...

40 wypowiedzi
ostatnia 22.05.2018
Pożyczki finansowe na poziomie nieba

Uwaga Sky Level Finance oferuje najlepsze opcje pozyczek mozliwych kredytobiorców. Oferujemy pozyczki i mozliwosci finansowe Na calym swiecie Jestesmy jednym z niewielu...

1 wypowiedzi
ostatnia 16.05.2018
zaklep.to - System rezerwacji stolików

Witam, chciał bym wam przedstawić projekt aplikacji do rezerwacji miejsc. Będzie ona wspierała wasze restauracje w odbieraniu rezerwacji o każdej porze. Zapraszam na...

1 wypowiedzi
ostatnia 13.05.2018
Lodziarnie na fali

Everything that is tonic, eco and carefully assembled is on top so nothing interesting. On Write my Essay the off chance that the dessert parade is extremely expected to get...

9 wypowiedzi
ostatnia 12.05.2018
Zdrowo i Zielono

Ja ostatnio zacząłem zdrowo się odżywiać i zakupiłem wiele produktów z Melvitu http://melvit.pl/p_kuskus-perlowy-4-x-80-g_419 Mają tam naprawdę szeroki wybór...

2 wypowiedzi
ostatnia 11.05.2018