Setka wchodzi we franczyzę

Setka Bar Polski Ludowej wpisał się w kulinarny krajobraz Wrocławia. Twórcy konceptu franczyzowego podobny efekt chcą uzyskać w innych miastach Polski.
Sobota
31.10.2015
Popularny wrocławski Setka Bar Polski Ludowej rozpoczyna budowę sieci franczyzowej. Pierwsi licencjobiorcy mogą liczyć na wsparcie w zakresie finansowania.
 

Kilka miesięcy temu do wrocławskiego baru Setka, po jego zamknięciu dostało się dwóch mężczyzn. Rozejrzeli się po pustym lokalu, odgrzali sobie zupę, zjedli… i wyszli. Niczego nie ukradli ani nie zniszczyli. O zdarzeniu informowały media w całym kraju, a Marek Wąsik, prezes zarządu Setki Polskiej rozpoczął poszukiwania nocnych gości, by obdarować ich kuponami na zupę…

Setka Bar Polski Ludowej wpisał się w kulinarny krajobraz Wrocławia. Nowoczesny, choć utrzymany w stylistyce dawnego PRLu, od kilku lat serwuje lubiane przez klientów dania i szeroką ofertę alkoholi. Szczególnie popularnym napitkiem jest tu piwo z tanka – świeże niepasteryzowane piwo dostarczane w chłodzonych cysternach. Setka Bar przyciąga klientów zarówno w ciągu dnia (śniadania i lunche), jak i wieczorem.

– Rozpoczynamy rozwój przez franczyzę – mówi Marek Wąsik. – Nasze wieloletnie doświadczenie i sposób na biznes sprawdzony na własnej skórze możemy już udostępnić franczyzobiorcom, by pod naszym okiem zrobili równie udany biznes.

Jednym z atutów Setka Baru ma być szerokie wsparcie w zakresie finansowania inwestycji franczyzobiorcy. Marek Wąsik mówi, że w największym zakresie skorzystają z niego pierwsi franczyzobiorcy konceptu. Franczyzowe Setki mają powstawać w dużych miastach. Optymalna powierzchnia lokalu to 180-200 m2. Minimalna kwot inwestycji oscyluje wokół 300 tys. zł. Według szacunków centrali inwestycji może się zwrócić już po dwóch latach.

Gastronomia to od lat najbardziej popularna franczyza usługowa. Według Raportu o Franczyzie firmy doradczej PROFIT system, na początku 2015 roku w Polsce działało blisko 170 systemów gastronomicznych, w ramach których funkcjonowało około 2700 restauracji, barów, pubów, fast-foodów, kawiarni i lodziarni. 

 


Profil mężczyzny
Łukasz Michalak
dziennikarz

POPULARNE NA FORUM

Jedzenie w dobrym miejscu

Jeżeli ktoś szuka fachowców z Wrocławia to polecam https://gastrodesign.pl . Wykonali mi projekt technologiczny - uczciwie, bez naciągania na sprzęty

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jedzenie w dobrym miejscu

Projekt technologiczny jest często bagatelizowany a niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego, że to przede wszystkim ułatwienie nie tylko dla wykonawców ale dla samego...

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Szybkie jedzenie, czyli coś z fast foodów. A jeśli decydujesz się na gastronomię przy trasie szybkiego ruchu, to warto postawić na system przywoławczy. W ten sposób...

40 wypowiedzi
ostatnia 22.05.2018
Pożyczki finansowe na poziomie nieba

Uwaga Sky Level Finance oferuje najlepsze opcje pozyczek mozliwych kredytobiorców. Oferujemy pozyczki i mozliwosci finansowe Na calym swiecie Jestesmy jednym z niewielu...

1 wypowiedzi
ostatnia 16.05.2018
zaklep.to - System rezerwacji stolików

Witam, chciał bym wam przedstawić projekt aplikacji do rezerwacji miejsc. Będzie ona wspierała wasze restauracje w odbieraniu rezerwacji o każdej porze. Zapraszam na...

1 wypowiedzi
ostatnia 13.05.2018
Lodziarnie na fali

Everything that is tonic, eco and carefully assembled is on top so nothing interesting. On Write my Essay the off chance that the dessert parade is extremely expected to get...

9 wypowiedzi
ostatnia 12.05.2018
Zdrowo i Zielono

Ja ostatnio zacząłem zdrowo się odżywiać i zakupiłem wiele produktów z Melvitu http://melvit.pl/p_kuskus-perlowy-4-x-80-g_419 Mają tam naprawdę szeroki wybór...

2 wypowiedzi
ostatnia 11.05.2018
McDonalds opinie o franczyzie

Witam, Zastanawiam się nad wysłaniem dokumentów do McDonalda, aby wziąć udział w szkoleniu o ile przyjmą moje dokumenty i przejęciu jednego z lokali. Szukałem trochę...

1 wypowiedzi
ostatnia 27.04.2018