Setka wchodzi we franczyzę

Setka Bar Polski Ludowej wpisał się w kulinarny krajobraz Wrocławia. Twórcy konceptu franczyzowego podobny efekt chcą uzyskać w innych miastach Polski.
Sobota
31.10.2015
Popularny wrocławski Setka Bar Polski Ludowej rozpoczyna budowę sieci franczyzowej. Pierwsi licencjobiorcy mogą liczyć na wsparcie w zakresie finansowania.
 

Kilka miesięcy temu do wrocławskiego baru Setka, po jego zamknięciu dostało się dwóch mężczyzn. Rozejrzeli się po pustym lokalu, odgrzali sobie zupę, zjedli… i wyszli. Niczego nie ukradli ani nie zniszczyli. O zdarzeniu informowały media w całym kraju, a Marek Wąsik, prezes zarządu Setki Polskiej rozpoczął poszukiwania nocnych gości, by obdarować ich kuponami na zupę…

Setka Bar Polski Ludowej wpisał się w kulinarny krajobraz Wrocławia. Nowoczesny, choć utrzymany w stylistyce dawnego PRLu, od kilku lat serwuje lubiane przez klientów dania i szeroką ofertę alkoholi. Szczególnie popularnym napitkiem jest tu piwo z tanka – świeże niepasteryzowane piwo dostarczane w chłodzonych cysternach. Setka Bar przyciąga klientów zarówno w ciągu dnia (śniadania i lunche), jak i wieczorem.

– Rozpoczynamy rozwój przez franczyzę – mówi Marek Wąsik. – Nasze wieloletnie doświadczenie i sposób na biznes sprawdzony na własnej skórze możemy już udostępnić franczyzobiorcom, by pod naszym okiem zrobili równie udany biznes.

Jednym z atutów Setka Baru ma być szerokie wsparcie w zakresie finansowania inwestycji franczyzobiorcy. Marek Wąsik mówi, że w największym zakresie skorzystają z niego pierwsi franczyzobiorcy konceptu. Franczyzowe Setki mają powstawać w dużych miastach. Optymalna powierzchnia lokalu to 180-200 m2. Minimalna kwot inwestycji oscyluje wokół 300 tys. zł. Według szacunków centrali inwestycji może się zwrócić już po dwóch latach.

Gastronomia to od lat najbardziej popularna franczyza usługowa. Według Raportu o Franczyzie firmy doradczej PROFIT system, na początku 2015 roku w Polsce działało blisko 170 systemów gastronomicznych, w ramach których funkcjonowało około 2700 restauracji, barów, pubów, fast-foodów, kawiarni i lodziarni. 

 


Profil mężczyzny
Łukasz Michalak
dziennikarz

POPULARNE NA FORUM

Zdrowo i Zielono

kontynuując wątek zapraszam również na ciekawy blog o zdrowej żywności gdzie znajdziecie wiele fit przepisów

9 wypowiedzi
ostatnia 12.10.2018
Zdrowo i Zielono

W ostatnim czasie bardzo popularne zrobiły się zdrowe przekąski oraz lunch który można bez problemów zabrać np. do pracy. Wymieniono już tu kilka stron a ja dorzucam...

9 wypowiedzi
ostatnia 12.10.2018
Franczyza 7Street - jakie opinie?

watches for men -- mens watches -- womens watches

4 wypowiedzi
ostatnia 11.10.2018
Piec do pizzy - jaki wybrać ?

jeżeli poszukujesz naprawdę dobrego pieca do pizzy zapraszam do kontaktu z zespołem gastrro.pl doradzą i przygotują ciekawą ofertę. Pieców jest tak dużo, że trzeba...

56 wypowiedzi
ostatnia 10.10.2018
Dobre miejsce na pizzerię

A jak uważacie są w okolicy jakieś dobre firmy które wykonują cięcie stali (https://gomar.org.pl/) ?

2 wypowiedzi
ostatnia 09.10.2018
Franczyza 7Street - jakie opinie?

Nie wiem czy to na tyle znana marka, że warto. Osobiście nie słyszałem. Widzę, w mapach Google https://maps.google.com, że głównie są w Warszawie. Ja szukałem tutaj...

4 wypowiedzi
ostatnia 08.10.2018
Catering dietetyczny Na Zdrowie - opłacalna inwestycja?

Temat opłacalny jak najbardziej, coraz więcej ludzi jednocześnie chce dobrze wyglądać i jednocześnie dużo pracuje, przez co niema czasu na robienie posiłków w domu....

53 wypowiedzi
ostatnia 03.10.2018
Lodziarnie Lody Przygoda - ktoś współpracuje?

Nie polecam współpracy z Lody Przygoda. Jeśli nie chcesz stracić kasy, to uważaj na tych byznesmenuf.

9 wypowiedzi
ostatnia 02.10.2018