Setka wchodzi we franczyzę

Setka Bar Polski Ludowej wpisał się w kulinarny krajobraz Wrocławia. Twórcy konceptu franczyzowego podobny efekt chcą uzyskać w innych miastach Polski.
Sobota
31.10.2015
Popularny wrocławski Setka Bar Polski Ludowej rozpoczyna budowę sieci franczyzowej. Pierwsi licencjobiorcy mogą liczyć na wsparcie w zakresie finansowania.
 

Kilka miesięcy temu do wrocławskiego baru Setka, po jego zamknięciu dostało się dwóch mężczyzn. Rozejrzeli się po pustym lokalu, odgrzali sobie zupę, zjedli… i wyszli. Niczego nie ukradli ani nie zniszczyli. O zdarzeniu informowały media w całym kraju, a Marek Wąsik, prezes zarządu Setki Polskiej rozpoczął poszukiwania nocnych gości, by obdarować ich kuponami na zupę…

Setka Bar Polski Ludowej wpisał się w kulinarny krajobraz Wrocławia. Nowoczesny, choć utrzymany w stylistyce dawnego PRLu, od kilku lat serwuje lubiane przez klientów dania i szeroką ofertę alkoholi. Szczególnie popularnym napitkiem jest tu piwo z tanka – świeże niepasteryzowane piwo dostarczane w chłodzonych cysternach. Setka Bar przyciąga klientów zarówno w ciągu dnia (śniadania i lunche), jak i wieczorem.

– Rozpoczynamy rozwój przez franczyzę – mówi Marek Wąsik. – Nasze wieloletnie doświadczenie i sposób na biznes sprawdzony na własnej skórze możemy już udostępnić franczyzobiorcom, by pod naszym okiem zrobili równie udany biznes.

Jednym z atutów Setka Baru ma być szerokie wsparcie w zakresie finansowania inwestycji franczyzobiorcy. Marek Wąsik mówi, że w największym zakresie skorzystają z niego pierwsi franczyzobiorcy konceptu. Franczyzowe Setki mają powstawać w dużych miastach. Optymalna powierzchnia lokalu to 180-200 m2. Minimalna kwot inwestycji oscyluje wokół 300 tys. zł. Według szacunków centrali inwestycji może się zwrócić już po dwóch latach.

Gastronomia to od lat najbardziej popularna franczyza usługowa. Według Raportu o Franczyzie firmy doradczej PROFIT system, na początku 2015 roku w Polsce działało blisko 170 systemów gastronomicznych, w ramach których funkcjonowało około 2700 restauracji, barów, pubów, fast-foodów, kawiarni i lodziarni. 

 


Profil mężczyzny
Łukasz Michalak
dziennikarz

POPULARNE NA FORUM

Odstąpię restauracje franczyzowa w Krakowie.

Odstąpię restauracje sieci New York Pizza Department w Krakowie. W celu uzyskania bliższych informacji zapraszam do kontaktu: 660440670 lub maciej.grabovski@gmail.com

1 wypowiedzi
ostatnia 10.08.2018
Odsstapie

Odstapię funkcjonująca restauracje z wyposażeniem

1 wypowiedzi
ostatnia 10.08.2018
Opinie Biesiadowo

Tak jak w temacie. Potrzebuje opinii na temat tej firmy

1 wypowiedzi
ostatnia 07.08.2018
Sprzęt do knajpy

Zauważyłem że patelnie gastronomiczne mają teraz mega duże wzięcie, coraz więcej lokali chce się profesjonalnie zaopatrywać w sprzęt grzejący. Jak duża może być...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.08.2018
Strona internetowe dla gastronomii i cateringu

polecam herbate teekanne, najlepszy smak i cena!

41 wypowiedzi
ostatnia 31.07.2018
Gastronomię czeka świetlana przyszłość

Dobrym dostawcą sprzętu do wyposażenia gastronomii i nie tylko jest : [url=http://www.intermarket.com.pl/urzadzenia-fiskalne/drukarki-fiskalne ]intermarket.com.pl - drukarki...

22 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2018
Gastronomia. Czy na tym można zarobić? Pomysły

Moim zdaniem jest to fajny pomysł :) Trzeba na pewno wybrać dobrych dostawców :) Ja polecam Rogowskiego, który ma świetne produkty, takie jak na przykład...

95 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2018
Miejsce na lokal gastronomiczny

Witam, posiadam ciekawy lokal , który był przygotowany pod gastronomię - restauracja, kawiarnia na parterze, pub lub winiarnia w piwnicy. Całość ma ponad 300 m2 i mieści...

1 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2018