14.12.2015

Setka Bar Setka Bar - prezentacja systemu

Franczyza z dofinansowaniem do 100 tys. zł.

Setka Bar Polski Ludowej to biznes który łączy zalety kilku konceptów gastronomicznych, w tym fast foodu, pijalni wódki i piwa oraz restauracji casual dining. Dzięki temu połączeniu, Setka to biznes, który nie śpi. Jest konceptem zarabiającym przez całą dobę. W dodatku to biznes, na który franczyzobiorca może otrzymać dofiansowanie do 100 tys. zł.

Setka Bar Polski Ludowej powstał w 2011 roku we Wrocławiu. Choć nie leży przy głównym ciągu ruchu pieszego, szybko wpisał się  w kulinarny krajobraz miasta. Po pięciu latach funkcjonowania pierwszej restauracji Setka ruszyla z konceptem franczybzowym.

Znakomite wyniki finansowe oraz rosnąca popularność Setki utwierdziły nas w przekonaniu, że przyszedł czas na franczyzę. Dlatego nasze know-how udostępniamy franczyzobiorcom, by pod naszym okiem robili równie udany biznes.

Koncept franczyzowy Setki zakłada, że biznes pracuje i zarabia niemal przez całą dobę (z krótką przerwą techniczną rano). Lokal przyciąga klientów zarówno o poranku (śniadania i kawa), w ciągu dnia (lunche), jak i wieczorem (przekąski + alkohole). Nowoczesny, choć utrzymany w stylistyce dawnego PRLu, serwuje popularne dania i szeroką ofertę alkoholi, w tym piwo z tanka – świeże, niepasteryzowane piwo dostarczane w chłodzonych cysternach.

- Przygotowaliśmy ofertę dla bardzo zróżnicowanej grupy klientów, pojawiających się o różnych porach dnia – wyjaśnia Marek Wąsik, prezes zarządu spółki Setka Polska. – Dzięki temu lokal zarabia niemal bez przerwy.  

Nasz biznes zaczyna się w kuchni

Setka to sztuka kulinarnego smaku kuchni polskiej, wybornego złocistego trunku połączona z klimatem podróży do czasów PRL-u z lat siedemdziesiątych. Nasza przygoda z biznesem gastronomicznym zaczęła się od poszukiwań miejsca, w którym czulibyśmy się dobrze i do którego moglibyśmy zapraszać przyjaciół by wspólnie spędzić czas. Stworzyliśmy więc miejsce otwarte na ludzi towarzyskich, inteligentnych, pełnych życiowych pasji, ceniących dobry smak i szanujących współbiesiadników.

Od marca 2011 roku przyjęliśmy już blisko milion gości. Znakomite wyniki finansowe oraz rosnąca popularność Setki utwierdziły nas w przekonaniu, że przyszedł czas na franczyzę. Dlatego nasze know-how udostępniamy franczyzobiorcom, by pod naszym okiem robili równie udany biznes.

Setka Bar wizerunkowe

Przy zastosowaniu zaleceń Franczyzodawcy koncept daje szansę na zwrot z inwestycji nawet w ciągu 14 miesięcy. 

Sukces Twojej franczyzy!

Franczyza Setki tworzy nową rynkową niszę. Nasz koncept łączy bowiem zalety kilku konceptów gastronomicznych: piwiarni, pijalni wódki i piwa, restauracji szybkiej obsługi oraz restauracji casual dining. Nasze menu jest skonstruowane tak, by przyciągał klientów o zróżnicowanym profilu. 

Dzięki tym elementom Setka jest bardzo rentownym biznesem, którego zyski przekraczają oczekiwania inwestorów i są zdecydowanie wyższe niż średnia innych biznesów gastronomicznych, które działają w oparciu o franczyzę. Przy zastosowaniu zaleceń Franczyzodawcy koncept daje szansę na zwrot z inwestycji nawet w ciągu 14 miesięcy. 

Unikalną zaletą Setki jest możliwość pozyskania do 100 tys. zł dofinansowania inwestycji ze strony Franczyzodawcy. 

- Zazwyczaj koncepty franczyzowe przenoszą na franczyzobiorcę całość ryzyka związanego z inwestycją - wyjaśnia Marek Wąsik. - My będąc absolutnie pewnymi naszego modelu, przejmujemy część tego ryzyka na siebie. Dzięki temu udało się istotnie obniżyć próg wejścia we franczyzę Setki. 

Podstawowe informacje o systemie

  • Lokalizacja: miasta powyżej 200 tys. mieszkańców
  • Powierzchnia lokalu: 180-200 m2
  • Min. kwota inwestycji: 325 tys. zł netto
  • Oczekiwany okres zwrotu: 2 lata 

Oferujemy:

  • Sprawdzony pomysł na dochodowy biznes;
  • Ofertę dla klientów premium i średniej półki;
  • Bezpośrednią opiekę szefa kuchni Setka Baru nad restauracją franczyzobiorcy;
  • Szeroką ofertę gastronomiczną i unikalne receptury potraw;
  • Znakomite piwo z tanka w ofercie alkoholowej;
  • Wsparcie franczyzodawcy w zakresie finansowania inwestycji.

jedzenie Setka Bar

Lokal przyciąga klientów zarówno o poranku (śniadania i kawa), w ciągu dnia (lunche), jak i wieczorem (przekąski + alkohole)

Nasze oczekiwania:

  • Posiadanie kapitału;
  • Doświadczenie w prowadzeniu działalności gospodarczej ;
  • Doświadczenie w zarządzaniu zespołem;
  • Zaangażowanie.

Jak zostać franczyzobiorcą Setki? 

ANKIETA - weryfikacja wstępna kandydata na podstawie ankiety;

SPOTKANIE – Rozmowa kandydata z menedżerem ds. franczyzy;

WYWIAD - Weryfikacja pogłębiona (finanse, aspekty prawne);

DECYZJA - Podpisanie umowy i poszukiwanie lokalu

ARANŻACJA WNĘTRZA - Projektowanie + wykonawstwo

KNOW-HOW - Szkolenia w siedzibie Franczyzodawcy oraz lokalu Franczyzobiorcy

PROMOCJA - kampania otwarciowa

START - otwarcie lokalu

Dowiedz się więcej:

Skontaktuj się z nami za pomocą poniższego formularza lub zadzwoń: 

Marek Wąsik, tel. 533 206 506

 

Dane kandydata
Imię i nazwisko *
Miasto *
Telefon kontaktowy *
E-mail *
Dodatkowe informacje
Uwagi lub pytania
If you see this, leave this form field blank

Udostępnij artykuł