Potencjalny franczyzodawca Kebab King powinien przygotować na inwestycję kwotę od 200 do 500 tys. zł. W tym zawiera się remont, przystosowanie i wyposażenie lokalu, ewentualna kaucja zabezpieczająca. Wstępna opłata licencyjna wynosi 90 tys. zł.
Piątek
22.01.2016
Do tej pory Kebab King strzegł swojego przepisu na sukces. Teraz zdecydował się na rozwój we franczyzie.
 

Działająca od 2010 roku sieć restauracji z kuchnią kurdyjską liczy w tej chwili 17 własnych lokali.
 Kolejne otwarcia moglibyśmy oczywiście finansować z własnych zysków. Jednak od dawna mamy wiele pytań o możliwość nawiązania współpracy we franczyzie – mówi Piotr Pęszyński, dyrektor ds. rozwoju franczyzy Kebab King. – Stąd decyzja o udostępnieniu licencji franczyzobiorcom. Owszem, na rynku jest wiele lokali serwujących kebab. Nasze restauracje wyróżniają się jednak przede wszystkim wysoką jakością dań (bo serwujemy nie tylko kebab). Zapewniamy świeże mięso, sami tworzymy mieszanki przypraw, mamy własną piekarnię i cukiernię, przygotowującą np. baklawy.

Do tej pory lokale Kebab King powstawały głównie w Warszawie i najbliższej okolicy. Teraz licencjodawca poszukuje partnerów w całym kraju.
 Mamy opracowane trzy formaty, przystosowane do konkretnych lokalizacji – tłumaczy Piotr Pęszyński. – Pierwszy to lokal w food courcie centrum handlowego. Drugi to lokal osiedlowy, z większą powierzchnią dla gości, miejscem na spotkania towarzyskie w większych grupach i rozbudowaną obsługą w dostawie. Trzeci format to lokal w centrum miasta, mniejszy niż w przypadku formatu osiedlowego.
(Więcej o wymogach dla lokali Kebab King przeczytasz w artykule W bliskowschodnim klimacie na portalu Lokalnabiznes.pl)

Potencjalny franczyzodawca powinien przygotować na inwestycję kwotę od 200 do 500 tys. zł. W tym zawiera się remont, przystosowanie i wyposażenie lokalu, ewentualna kaucja zabezpieczająca. Wstępna opłata licencyjna wynosi 90 tys. zł. W zamian franczyzobiorca dostaje m.in. wsparcie przy poszukiwaniu lokalizacji, analizę rentowności danego lokalu, pomoc przy otwarciu restauracji oraz szeroki pakiet szkoleń. Będą one trwać około dwóch tygodni. Szczególny nacisk zostanie położony na szkolenia gastronomiczne, które obejmą każdy etap przygotowania potraw. Oprócz tego franczyzobiorcy przejdą też szkolenia menedżerskie, z zarządzania i doboru personelu.
 Mamy także własne call center i system zamówień on-line oraz przeznaczoną do tego własną aplikację mobilną – dodaje Piotr Pęszyński.  Oczywiście franczyzobiorcy także uzyskają dostęp do tych narzędzi.
Miesięczna opłata franczyzowa wynosi 6 proc. od obrotu, do tego jeszcze 1,5 proc. na fundusz marketingowy. Szacowany przez licencjodawcę okres zwrotu z inwestycji wynosi od 1,5 do 3 lat.


POPULARNE NA FORUM

Lody idą w Polskę

Świetny pomysł, mam nadzieje, że takie lody znajdą się również w http://wadowice.biz

1 wypowiedzi
ostatnia 13.07.2018
Yerba MaTe

Cześć, mam pytanie o słynną Yerbe, czy ktoś z was pije może na forum sobie ? znalazłem fajny sklep https://ymt24.pl/ w którym mają wszystko co potrzebne do Yerba MaTe...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.07.2018
Bar z kanapkami

Zdecydowanie odradzam SUBWAY jako sposób na biznes. Apeluję - omijajcie tę firmę z daleka! Zainwestowaliśmy wraz z mężem w działający lokal, który okazał się...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.07.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Na pewno musi to być coś co można zjeść szybko i będzie pyszne :) _________________________________________ warzywa marynowane - http://rogowski.net.pl/warzywa-marynowane/

42 wypowiedzi
ostatnia 01.07.2018
Strona internetowe dla gastronomii i cateringu

Mojej firmie stronę internetowa robiła firma https://www.highland-soft.com/strony-internetowe-krakow/ . Zlecenie było zrealizowane bardzo dobrze.

40 wypowiedzi
ostatnia 29.06.2018
Subway - kanapki

Zdecydowanie odradzam SUBWAY jako sposób na biznes. Apeluję - omijajcie tę firmę z daleka! Zainwestowaliśmy wraz z mężem w działający lokal, który okazał się...

46 wypowiedzi
ostatnia 27.06.2018
Zdrowo i Zielono

A ja uwielbiam zielone koktajle. Pomagają mi w odchudzaniu, mają niezbędne składniki odżywcze, a poza tym lubię je. Szpinakowy koktajl smakuje mi najbardziej. Pyszny...

6 wypowiedzi
ostatnia 27.06.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Jakbyście myśleli o otworzeniu punktu gastronomicznego to przede wszystkim trzeba zainwestować w dobry sprzęt, tu już trzeba iść w jakość. Moja rodzina prowadzi...

42 wypowiedzi
ostatnia 24.06.2018