24.02.2016

Logo A. Blikle A.Blikle - prezentacja systemu

Dołącz do A.Blikle - najbardziej rozpoznawalnej marki cukierniczej.

Kim jesteśmy?

A.Blikle to najbardziej rozpoznawalna marka cukiernicza i jednocześnie najstarsza cukiernia w Polsce. Od blisko 150 lat A. Blikle słynie z wyrobu znanych w całym kraju pączków, luksusowych ciast, ciastek i tortów. Oferta marki ciągle się rozwija i aktualnie obejmuje również naturalne lody, wyroby czekoladowe i inne słodycze oraz napoje. Sprawdzone receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie, dbałość o smak, zapach i wygląd wyrobów w połączeniu z ręczna pracą naszych mistrzów cukierniczych dają w efekcie wyjątkowo smaczne i doceniane przez klientów produkty. Robimy wszystko, aby wykorzystywać jedynie naturalne składniki. Korzystamy maksymalnie z tego do daje nam natura, nie dodajemy m.in. konserwantów, emulgatorów, słodzików i wzmacniaczy smaku.

Blikle w Galerii Mokotów
Witryna cukierni A.Blikle w Arkadii
Cukiernia A. Blikle w Wola Park

Co oferujemy?

  • Prowadzenie biznesu pod szyldem rozpoznawalnej i cenionej marki;
  • Szeroki i atrakcyjny portfel produktowy;
  • Niezapomniany smak i najwyższa jakość produktów od blisko 150 lat;
  • Gotowe i sprawdzone menu oraz receptury tworzonych na miejscu wyrobów;
  • Sprawdzony format i dopracowany standard wystroju cukierni;
  • Wsparcie w procesie poszukiwania i adaptacji lokalu;
  • Obsługę marki przez profesjonalny zespół marketingowy;
  • Wspólną działalność wizerunkową i promocyjną dla całej sieci;
  • Jednolitą organizację zasad sprzedaży oraz obsługi klienta;
  • Szkolenia i bieżące wsparcie operacyjne;
  • Atrakcyjne materiały marketingowe;
  • Wyłączność terytorialną;
  • Brak opłat za licencję i niskie opłaty bieżące.

Kogo i gdzie szukamy?

Najlepiej, gdy kandydat ma już za sobą doświadczenie w prowadzeniu działalności gospodarczej. Doświadczenie w cukiernictwie mile widziane, choć nie jest to warunek konieczny. Szansę mają osoby przedsiębiorcze, które odznaczają wysokimi standardami etycznymi, zmysłem ekonomicznym, cechami przywódczymi i umiejętnością utożsamienia się z marką. Sprawą kluczową jest bycie faktycznym szefem, obecnym wśród swoich ludzi i gości. Franczyzobiorca nie powinien być w swojej restauracji gościem, powinien on być w centrum sytuacji, aby szybko podejmować decyzje biznesowe i dawać pracownikom przykład. Obecnie poszukujemy partnerów na terenie Warszawy, Łodzi, Poznania, Wrocławia, Katowic, Krakowa, Torunia, Bydgoszczy, Gdańska i Gdyni. Pozyskanie lokalu może nastąpić na 3 sposoby:

  • Możemy zaoferować gotowy lokal działający już w naszej sieci;
  • Możemy pomóc w procesie poszukiwania nowego lokalu;
  • Możemy wykorzystać lokal znaleziony przez samego partnera.

Nakłady inwestycyjne związane z uruchomieniem własnej placówki wynoszą od 100 do 400 tys. zł netto w zależności od formatu, lokalizacji, powierzchni lokalu oraz jego stanu technicznego. Oczywiście duża cześć inwestycji może być finansowana poprzez kredyt czy leasing.

Deser owocowe pasje A. Blikle
Deser owocowe pasje A. Blikle
Deser owocowe pasje A. Blikle

Jakich efektów można się spodziewać?

Sukces finansowy uzależniony jest przede wszystkich od wysokości realizowanych przychodów, a te z kolei zależą w głównej mierze od:

  • Lokalizacji, wielkości lokalu i formatu;
  • Umiejętności sprzedażowych personelu w placówce ale i poza placówką;
  • Poziomu i jakości obsługi klienta;
  • Zaangażowania właściciela placówki i całego personelu.

Trafny wybór lokalizacji i realizacja ww. kluczowych czynników umożliwia sukces finansowy:

  • Zysk już w pierwszym kwartale działalności;
  • Zwrot całości zaangażowanego kapitały w trzecim roku działalności ;
  • Atrakcyjne wynagrodzenie właściciela.

Więcej informacji

Chcesz dowiedzieć się więcej? Wypełnij i wyślij do A. Blikle poniższy formularz kontaktowy.

Dane kandydata
Imię i nazwisko *
Miasto *
Telefon kontaktowy *
Email *
Dodatkowe informacje
Uwagi lub pytania
If you see this, leave this form field blank

Udostępnij artykuł