Steki i burgery dają zarobić

Bar 7th Street Bar&Grill najlepiej otworzyć w galerii handlowej, centrum miasta, przy ruchliwej ulicy albo na dużym osiedlu mieszkaniowym.
Środa
18.05.2016
Franczyzodawcy 7th Street Bar&Grill zależy na otwarciu baru w Katowicach, Krakowie i Gdańsku. Na inwestycję trzeba mieć minimum 80 tys. zł.
 

Pod szyldem 7th Street Bar&Grill działa jedenaście lokali franczyzowych i jeden własny. Najnowszy otwarto niespełna miesiąc temu, w warszawskiej galerii Ferio. W barach tej marki serwowane są m.in. burgery, steki, panierowane kurczaki i inne dania, kojarzone z kuchnią amerykańską.
Nie zakładamy jakiejś konkretnej liczby otwarć w tym roku – mówi Anna Chmielecka, menedżer ds. franczyzy sieci 7th Street oraz Meat&Fit. – Nie zależy nam na tym, by za wszelką cenę otwierać kolejne lokale, ale na tym, by znaleźć solidnych franczyzobiorców. Potencjalnym partnerom uświadamiamy, że prowadzenie lokalu gastronomicznego to ciężka praca.

Miasta, w których franczyzodawca najchętniej uruchomiłby restauracje w najbliższym czasie to Katowice, Kraków i Gdańsk. Generalnie lokale 7th Street Bar&Grill to propozycja dla miast powyżej 100 tys. mieszkańców.
Chyba, że mamy do czynienia z mniejszymi, ale wybitnie turystycznymi miejscowościami, o długo trwającym sezonie – zastrzega Anna Chmielecka.– Tam przepływ ludzi też jest odpowiednio duży.

Restaurację marki najlepiej otworzyć w galerii handlowej, centrum miasta, przy ruchliwej ulicy albo na dużym osiedlu mieszkaniowym. Lokal powinien mieć minimum 100 m2 powierzchni, wskazane jest też miejsce na letni ogródek. Minimalna kwota inwestycji to 80 tys. zł, jeżeli lokal był już wcześniej przygotowany na potrzeby gastronomii. Opłata wstępna wynosi 10 tys. zł netto. W zamian franczyzodawca zapewnia szkolenia dla franczyzobiorcy oraz jego personelu, podręcznik operacyjny, projekty materiałów reklamowych, pomoc w przygotowaniu i uruchomieniu restauracji. Może też za darmo użyczyć franczyzobiorcy część wyposażenia i sprzętu, o wartości do 20 tys. zł (np. zamrażarki, lodówki, drobny sprzęt gastronomiczny, wyposażenie ogródka sezonowego). Ponadto partnerzy uzyskują możliwość nieodpłatnego korzystania z aplikacji na urządzenia mobilne, ułatwiającej pracę restauracji i promocję lokalu.


POPULARNE NA FORUM

Gastronomia w szkole.

Witam, mój syn chodzi do szkoły Zawodowej na Ul.Gintrowskiego 38 w Warszawie, przyjrzałem się, że jest tak sklepik z żywnością. Zastanawiam się ile taka pani czy pan...

1 wypowiedzi
ostatnia 14.11.2018
Catering dietetyczny

Polecam catering dietetyczny bielsko-biała- szefowa to też instruktor sportów siłowych więc zna się na tym :)

3 wypowiedzi
ostatnia 09.11.2018
Piec do pizzy - jaki wybrać ?

Ja mam własny piec do pizzy i jestem zadowolona :D

58 wypowiedzi
ostatnia 09.11.2018
Piec do pizzy - jaki wybrać ?

Jeżeli już się kupuje wyposażenie do swojej pizzerii, to warto kupić solidny piec. Dobre jakościowo urządzenia w swoim asortymencie posiada firma Hendi. Niedrogie, a...

58 wypowiedzi
ostatnia 08.11.2018
Catering dietetyczny

Witam. Poszukuję franczyzy na catering dietetyczny ale nie interesuje mnie wersja gdy dostaję gotowe produkty . Mam wlasną firmę gastronomiczną i moge spokojnie sam o to...

3 wypowiedzi
ostatnia 08.11.2018
Catering dietetyczny

Cześć, ktoś z was korzysta z cateringu dietetycznego ? jakie macie wrażenia z korzystania z takiego rozwiązania ? bo chciałbym skorzystać z https://www.pureandfresh.pl/...

3 wypowiedzi
ostatnia 07.11.2018
Kawiarnie Cafe Nescafe

This article filled with so many useful information. Tha's why I needed to write you a very small remark so as to give many thanks once again for your spectacular things...

9 wypowiedzi
ostatnia 05.11.2018
Kawiarnie Cafe Nescafe

Ten artykuł jest przydatny, aby wiedzieć o bezpieczeństwie root kontenera. Mam wiedzę na temat pracy z kontenerami z zachowaniem root'a z jądrem Do router login

9 wypowiedzi
ostatnia 01.11.2018