Piekarnia „Pod Telegrafem” w katalogu firm
Sieć , popularna w województwie świętokrzyskim, rozpoczyna poszukiwanie franchisobiorców w województwach ościennych.
Historia firmy
Piekarnia „Pod Telegrafem” rozpoczęła swoją działalność w 1989 r. W budynku dawnego zakładu kamieniarskiego, u stóp wzgórza Telegraf (którego kształt został umieszczony w logo firmy), została uruchomiona niewielka produkcja.
W grudniu 1999 r. uruchomiona została jedna z najnowocześniejszych piekarni w Polsce. Piekarnia znacznie rozszerzyła swój asortyment – pojawiły się wyroby cukiernicze i garmażeryjne, później również własna produkcja sałatek.
Równocześnie z uruchomieniem drugiego zakładu produkcyjnego dokonał się kolejny przełom w firmie. Firma zaczęła otwierać własne sklepy piekarnicze, początkowo w Kielcach, z czasem również w innych miejscowościach województwa świętokrzyskiego. Pierwszą umowę franchisingową podpisano w 1999 roku. W ciągu trzech lat stworzona została sieć ponad 40 sklepów, z których każdy ma powierzchnię 35 – 120 m2.
Piekarnia Pod Telegrafem zatrudnia ok. 300 pracowników (również niepełnosprawnych), a u partnerów franchisingowych zatrudnienie znalazło dalsze 150 osób.
Wnętrze sklepu na ulicy Hożej w Kielcach
Firma angażuje się w pomoc dla najbardziej potrzebujących, np. w akcję wspierania Wojewódzkiego Szpitala Dziecięcego w Kielcach (dla którego Piekarnia zebrała fundusze na zakup specjalistycznych urządzeń medycznych). Piekarnia „Pod Telegrafem” stale przekazuje żywność dla kieleckiego CARITAS-u.
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Chętnych do otwierania punktów pod szyldem Furgonetka przybywa. Co firma oferuje partnerom?
Coraz więcej osób nosi okulary, bo w dobie komputerów i smartfonów wzrok jest nadwyrężony. Dlatego też przybywa salonów optycznych, a skoro popyt nakręca sprzedaż, chętnych do wejścia w ten biznes nie brakuje.
– Każdy może założyć przedszkole. Trzeba jednak zatrudnić pracowników, którzy mają odpowiednie wykształcenie – mówią właścicielki przedszkola Góra Uczuć.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Sieć sklepów z alkoholem w minionym roku otworzyła znacznie więcej placówek, niż planowała. Dlaczego?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Planuję założyć własną działalność - od czego zacząć?
Najlepiej zacząć od kupna gotowej spółki . Zakup gotowej spółki daje pewność, że firma istnieje i ma już zarejestrowany kapitał zakładowy, co może być ważne z...
Oszukani przez franczyzodawcę
Wspolpraca z firma Ship Center jako franczyzobiorca??? ODRADZAM SPRAWDZ ICH UMOWE U SWOJEGO PRAWNIKA, jest ona jednostronna i ukierunkowana na kary umowne ktore sobie sami...
Czy na odzieży można jeszcze zarobic?
Ja kupuję na hurtowni stradimoda.pl od jakiegoś roku nie zawiodłam się doradzą zawsze dobrze dbają o klienta a uwierzcie mi jest dużo hurtowni które chcą tylko...
piszę pracę na temat franchisingu :)
hej, tez poszukuję danych, znalazłaś coś może oprócz ilości placówek i marek franczyzowych?
Sukcesja w Intermarché i Bricomarché
przeciez to złodzieje
piszę pracę na temat franchisingu :)
Szukam szcegółowego raporty na temat franczyzy w latach przed pandemią i po. Rozumiem że osttani raport opublikowany był za rok 2010 ale niestety jego również nię mogę...
Praca magisterska - licencjacka o franchisingu
Witam, Jestem studentką III roku Finansów i Rachunkowości na Uczelni Łazarskiego w Warszawie. Obecnie prowadzę badania w ramach seminarium dyplomowego. Poniższa ankieta...
Hodowla psów: Trudne życie hodowcy
Znam osoby gdzie rocznie zarabiają 300 tys złotych prosze nie łżeć że hodowla się nie opłaca.