Specjalnością lokali Western Chicken jest kurczak w panierce. W sieci działa obecnie 15 restauracji.
Czwartek
26.05.2016
Western Chicken otwiera pierwszą restaurację z opcją drive-thru.
 

Specjalnością restauracji Western Chicken jest kurczak w panierce. W sieci działa obecnie 15 lokali.
– Pomysł na poszerzenie oferty o opcję drive-thru pojawił się niespodziewanie – mówi Paulina Pacholczyk, specjalista ds. marketingu w firmie Wojtex, będącej właścicielem sieci. – Na początku roku nawiązaliśmy współpracę z franczyzobiorcą zainteresowanym otwarciem franczyzy Western Chicken w Makowie Mazowieckim, gdzie ma nieruchomość dostosowaną do potrzeb gastronomii. Budynek mieści się przy drodze o dużym natężeniu ruchu i posiada okno podawcze. Postanowiliśmy wykorzystać sprzyjające warunki i ofertę restauracji skierować również do klientów mobilnych.

Franczyzodawca zapewnia, że warunki uruchomienia konceptu Western Chicken z opcją drive-thru – także te finansowe – są takie same, jak w przypadku otwarcia typowej restauracji marki. Powierzchnia lokalu musi wynosić co najmniej 40 m2, a na inwestycję trzeba mieć co najmniej 30 tys zł. Niezmienna jest również opłata franczyzowa, która wynosi 800 zł miesięcznie i jest niezależna od uzyskiwanych obrotów ze sprzedaży. Jedyną różnicą jest dodatkowe wbudowanie okienka podawczego.
 W przypadku restauracji w Makowie Mazowieckim trafiliśmy na lokal gotowy do urządzenia. Drobnych prac remontowych wymagał jedynie taras, na którym planowane jest utworzenie ogródka restauracyjnego ze stolikami – dodaje Paulina Pacholczyk. – Opcja drive-thru naszym zdaniem ma ogromny potencjał. Obecnie żyjemy w ciągłym biegu i dużo czasu spędzamy w samochodach. Jedzenie serwowane w restauracjach z okienkiem podawczym jest dużym udogodnieniem dla kierowców i cieszy się ogromnym zainteresowaniem wśród konsumentów.

Western Chicken w Makowie Mazowieckim ma zostać otwarty pod koniec czerwca.


POPULARNE NA FORUM

Jedzenie w dobrym miejscu

Jeżeli ktoś szuka fachowców z Wrocławia to polecam https://gastrodesign.pl . Wykonali mi projekt technologiczny - uczciwie, bez naciągania na sprzęty

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jedzenie w dobrym miejscu

Projekt technologiczny jest często bagatelizowany a niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego, że to przede wszystkim ułatwienie nie tylko dla wykonawców ale dla samego...

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2018
Jaką gastronomię otworzyć przy trasie szybkiego ruchu?

Szybkie jedzenie, czyli coś z fast foodów. A jeśli decydujesz się na gastronomię przy trasie szybkiego ruchu, to warto postawić na system przywoławczy. W ten sposób...

40 wypowiedzi
ostatnia 22.05.2018
Pożyczki finansowe na poziomie nieba

Uwaga Sky Level Finance oferuje najlepsze opcje pozyczek mozliwych kredytobiorców. Oferujemy pozyczki i mozliwosci finansowe Na calym swiecie Jestesmy jednym z niewielu...

1 wypowiedzi
ostatnia 16.05.2018
zaklep.to - System rezerwacji stolików

Witam, chciał bym wam przedstawić projekt aplikacji do rezerwacji miejsc. Będzie ona wspierała wasze restauracje w odbieraniu rezerwacji o każdej porze. Zapraszam na...

1 wypowiedzi
ostatnia 13.05.2018
Lodziarnie na fali

Everything that is tonic, eco and carefully assembled is on top so nothing interesting. On Write my Essay the off chance that the dessert parade is extremely expected to get...

9 wypowiedzi
ostatnia 12.05.2018
Zdrowo i Zielono

Ja ostatnio zacząłem zdrowo się odżywiać i zakupiłem wiele produktów z Melvitu http://melvit.pl/p_kuskus-perlowy-4-x-80-g_419 Mają tam naprawdę szeroki wybór...

2 wypowiedzi
ostatnia 11.05.2018
McDonalds opinie o franczyzie

Witam, Zastanawiam się nad wysłaniem dokumentów do McDonalda, aby wziąć udział w szkoleniu o ile przyjmą moje dokumenty i przejęciu jednego z lokali. Szukałem trochę...

1 wypowiedzi
ostatnia 27.04.2018