Restauracja po gruzińsku

Lokal na restaurację powinien mieć 100-150 m2. Musi zostać zaakceptowany przez centralę firmy. Kwota inwestycji to 50 tys. dolarów.
Piątek
07.10.2016
Restauracje Chinkalnia proponują Polakom kuchnię gruzińską. Koncept sprawdził się już na Ukrainie, pierwsze lokale franczyzowe funkcjonują także nad Wisłą.
 

Na Ukrainie jest już 15 restauracji z szyldem Chinkalnia, wkrótce powstaną kolejne. Od końca 2015 roku sieć jest też obecna w Polsce. W tej chwili działają u nas trzy franczyzowe restauracje, dwie we Wrocławiu i jedna w Warszawie.
– Gruzja to kraj w Polsce popularny – mówi Marta Naumenko, odpowiedzialna za franczyzowy rozwój Chinkalni. – Polacy coraz chętniej jeżdżą tam na wycieczki, gruzińska kultura jest im bardzo bliska. Lubią też gruzińską kuchnię. Dlatego widzimy tutaj miejsce dla naszego konceptu.

Głównym daniem w restauracjach Chinkalnia są pierożki chinkali, ale oprócz nich w menu można znaleźć też inne najbardziej popularne pozycje kuchni gruzińskiej (m.in. chaczapuri, dania z grilla). Menu nie jest obszerne, mieści się na jednej stronie. Sezonowo są do niego wprowadzane dodatkowe pozycje. Kucharze przechodzą szkolenia, na których uczą się, jak przygotować wszystkie pozycje z karty.

Restauracje Chinkalnia to propozycja dla dużych miast, od 300 tys. mieszkańców.
– W pierwszej kolejności chcemy otwierać lokale w centrach miast, w najbardziej popularnych okolicach. W dalszej kolejności są lokalizacje na osiedlach – mówi Marta Maumenko. – Mamy też odrębny format, przeznaczony dla galerii handlowych.

Lokal na restaurację powinien mieć 100-150 m2. Musi zostać zaakceptowany przez centralę firmy. Kwota inwestycji to 50 tys. dolarów. Jednorazowa opłata licencyjna zależy od miasta i mieści się w widełkach od 10 do 17 tys. dolarów. Miesięcznie trzeba płacić franczyzodawcy 2 proc. od obrotu.
Według zapewnień licencjodawcy, lokale uzyskują rentowność już od drugiego miesiąca działalności. Na zwrot inwestycji trzeba natomiast czekać od 12 do 16 miesięcy.
Podstawą sukcesu naszych restauracji są smaczne i niedrogie posiłki. Menu składa się z hitów kuchni gruzińskiej. Owszem, w Polsce działają już restauracje gruzińskie, zwykle o charakterze rodzinnym. Ale my oferujemy naszym partnerom lokal z doprecyzowaną koncepcją wystroju, asortymentu, wspólną polityką cenową, systemem obsługi, standardami jakości – podkreśla Marta Naumenko.


ZOBACZ W KATALOGU

7th Street - Bar&Grill
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Biesiadowo
Bike Café
Bistro Krówka i Połówka
Bobby Burger
BoBoQ
Burgerownie, Pizzerie, Trattorie, Kawiarnie
Carte d’Or Cafe
Chop Chop Lody Tajskie
Cleopatra
Coffeeloffee
Coffeeshop Company
Cools
Crazy Bubble
Crazy Piramid Pizza
Da Grasso
Dolce Lato, Gelato...The Italian way
Domino’s Pizza
Easy Beer
Easy Wine
Erbil Doner Kebab
Express Oriental
Express Pizza – Ta prostokątna!
Fabryka Pizzy
Felix Chicken
Fornetti
Fresh Gelato
Frytki Belgijskie w Krakowie
Gloria Jean’s Coffees
Gruby Benek
Jack’s Bar & Restaurant
Kebab King
Kiełbaskowo
Koku Sushi
Kołacz na okrągło
Kreweta Tempura Bar
Krowarzywa
Kuchnia Marche
Lepione
Little Caesars Pizza
Lodolandia
Lodostrefa
Lody Bonano
Lody Mangatto
Lody Marsjano
Lody Przygoda & Lavazza
Lody Smaki Natury
Los Tacos
Makarun Spaghetti and Salad
McDonald’s
Meat & Fit – Slow Food
Mihiderka
Mini Melts
Ministerstwo Śledzia i Wódki
MOJITO LEMON
Mr Hamburger
Mr. Kebab
Naleśnikarnia Gramofon
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niko Spaghetti Bar
Olimp
Organic Coffee & more
Pan Naleśnik
Papa John’s Pizza
Pierogarnia Stary Młyn
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Dominium
Pizzeria Stopiątka
Przystanek Pierogarnia
Red Hot Chicken
Restauracje Sphinx
Rybkodajnia
Sbarro
Setka Bar
Sevi Kebab
Shrimp House
So! Coffee
Stara Pączkarnia
Stava - niezawodne dowozy
Subway
Tel Aviv
Telepizza
Tutti Santi
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
Western Chicken
Western Tortilla
Willisch
Yogo Factory
Zapieksownia
Zdrowa Krowa Slow Food Fast
Zdrowa Micha bistro piekarnia
Z ogórem czy bez?

POPULARNE NA FORUM

Odstąpię restauracje franczyzowa w Krakowie.

Odstąpię restauracje sieci New York Pizza Department w Krakowie. W celu uzyskania bliższych informacji zapraszam do kontaktu: 660440670 lub maciej.grabovski@gmail.com

1 wypowiedzi
ostatnia 10.08.2018
Odsstapie

Odstapię funkcjonująca restauracje z wyposażeniem

1 wypowiedzi
ostatnia 10.08.2018
Opinie Biesiadowo

Tak jak w temacie. Potrzebuje opinii na temat tej firmy

1 wypowiedzi
ostatnia 07.08.2018
Sprzęt do knajpy

Zauważyłem że patelnie gastronomiczne mają teraz mega duże wzięcie, coraz więcej lokali chce się profesjonalnie zaopatrywać w sprzęt grzejący. Jak duża może być...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.08.2018
Strona internetowe dla gastronomii i cateringu

polecam herbate teekanne, najlepszy smak i cena!

41 wypowiedzi
ostatnia 31.07.2018
Gastronomię czeka świetlana przyszłość

Dobrym dostawcą sprzętu do wyposażenia gastronomii i nie tylko jest : [url=http://www.intermarket.com.pl/urzadzenia-fiskalne/drukarki-fiskalne ]intermarket.com.pl - drukarki...

22 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2018
Gastronomia. Czy na tym można zarobić? Pomysły

Moim zdaniem jest to fajny pomysł :) Trzeba na pewno wybrać dobrych dostawców :) Ja polecam Rogowskiego, który ma świetne produkty, takie jak na przykład...

95 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2018
Miejsce na lokal gastronomiczny

Witam, posiadam ciekawy lokal , który był przygotowany pod gastronomię - restauracja, kawiarnia na parterze, pub lub winiarnia w piwnicy. Całość ma ponad 300 m2 i mieści...

1 wypowiedzi
ostatnia 30.07.2018