gastronomia

gastronomia | 27.03.2024

Zarobek na sprzedaży pączków

Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?

Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?

gastronomia | 18.03.2024

Szwedzka franczyza chce do Polski

Szwedzka marka Taco Bar chce wejść na polski rynek. Jakie warunki współpracy proponuje?

gastronomia | 12.03.2024

Wine bar we franczyzie

– Sukces naszych lokali potwierdza słuszność idei otwierania wine barów, w opozycji do dużych restauracji z kartami win – mówi Piotr Stryszowski z Subtilité Wine&Bar.

gastronomia | 04.03.2024

Gastronomia na Targach Franczyza

Na Targach Franczyza 15 i 16 marca nie zabraknie gastronomii. I tej sezonowej, i tej całorocznej.

gastronomia | 03.03.2024

Ile zarobisz na kebabie?

– Nasz koncept franczyzowy to biznes z niską kwotą wejścia – mówi Michał Kłusek, franczyzodawca AM AM Kebab.

gastronomia | 15.02.2024

Tawerna wchodzi we franczyzę

Franczyzodawca Tawerny Pepe Verde ma duże doświadczenie w gastronomii. Chce się nim podzielić z licencjobiorcami.

gastronomia | 12.02.2024

Otwieramy mobilną lodziarnię

Mobilne lodziarnie Bike Cafe Ice Cream już wiosną ruszą na ulice miast i miasteczek. Ile trzeba zainwestować w ten biznes?

gastronomia | 09.02.2024

Którą pizzerię we franczyzie otworzyć?

Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.

gastronomia | 09.02.2024

Nie lubię, gdy biznes mnie nudzi

– Nie jestem typowym biznesmenem, który widzi tylko cyferki. Kiedy biznes zaczyna mnie nudzić, zaczynam się zastanawiać, co innego mógłbym robić – mówi Sylwester Cacek, prezes Sfinks Polska.

gastronomia | 08.02.2024

Zyski ze sprzedaży pączków

Pączkownia Smak sprzed Lat chce rozbudować sieć swoich punktów na całą Polskę. Ma też propozycję dywersyfikacji asortymentu, w zależności od sezonu.

gastronomia | 31.01.2024

Jak otworzyć Bafra Kebab?

Polacy pokochali kebab prawie równie mocno, jak schabowego i rosół. Jak zarobić na tym trendzie?

gastronomia | 30.01.2024

Taco Bar wchodzi do Polski

Szwedzka marka Taco Bar chce rozwijać swoją franczyzę na polskim rynku. Jakie warunki współpracy proponuje?

gastronomia | 19.01.2024

Otwieramy własnego Subwaya

Subway chce przyspieszyć rozwój sieci w Polsce. Ile trzeba zainwestować, żeby móc prowadzić restaurację tej marki?

gastronomia | 12.01.2024

Franczyza od Blikle

Marka A.Blikle nie ukrywa, że jej franczyza nie jest dla każdego. Kto może więc zostać franczyzobiorcą sieci, która ma za sobą ponad półtora wieku doświadczenia?

gastronomia | 11.01.2024

Własna Pizza Hut

Spośród ponad 150 restauracji, jakie Pizza Hut ma w Polsce, 15 działa we franczyzie. Jak zostać franczyzobiorcą tej światowej marki?

gastronomia | 08.01.2024

Różne propozycje MaxiPizzy

MaxiPizza oferuje cztery programy franczyzowe, różniące się m.in. w zależności od wielkości rynku czy profilu kandydata na licencjobiorcę.

gastronomia | 06.01.2024

Przyszłość w konsolidacji

– Spodziewamy się, że będzie rosło znaczenie konsolidowania rynku wokół systemów franczyzowych – uważa Sylwester Cacek, prezes Sfinks Polska.

gastronomia | 23.12.2023

Doświadczony franczyzodawca

O tym jak zdominować rynek w 10 lat opowiada Krzysztof Olesiak, prezes firmy Sweet Gallery, do której należy Lodolandia & Kołacz na Okrągło, SiGelato i Bafra Kebab.

gastronomia | 22.12.2023

Przełomowy rok Cukrem i Solą

Dla konceptu Cukrem i Solą mijający rok był rokiem zmian, i to dość przełomowych.

2
3
4
5
następna  
ostatnia