USŁUGI

pytanie tygodnia | 01.04.2018

Biznes zaprogramowany

– Inwestycja w placówkę Gigantów Programowania zazwyczaj zwraca się po 6-8 miesiącach – mówi Radosław Kulesza, współzałożyciel Giganci Programowania.

z kraju | 01.04.2018

Sfinks połknie pizzę

Grupa Sfinks kupi całą sieć Fabryka Pizzy. Do tej pory otwierała pizzerie jako masterfranczyzodawca.

z kraju | 30.03.2018

Turystyczny biznes

Przez cały ubiegły rok w sieci My Travel przybyło 30 biur podróży. Kiedy najlepiej wejść w branżę turystyczną?

z kraju | 27.03.2018

Burgerownia w nowym miejscu

Sieć Meat&Fit uruchomiła kolejny lokal, tym razem w Krakowie. Gdzie i za ile można otworzyć bistro z burgerami?

mój franchising | 26.03.2018

Z franczyzą pod rękę

Dmytro Linnik już kilka dni po otwarciu pierwszej pizzerii pod szyldem New York Pizza Department zaczął myśleć o inwestycji w kolejną. Czy to była dobra decyzja?

z kraju | 25.03.2018

Pora na lody

Koncept Lody Smaki Natury proponuje franczyzobiorcom kilka rodzajów współpracy. Ile trzeba mieć pieniędzy na start?

z kraju | 21.03.2018

Open Finance otwiera i podpisuje

Franczyzodawca chce w 2018 roku uruchomić 25 punktów. Pierwszy biorca licencji już ruszył, a umowę współpracy podpisało 12 kolejnych.

z kraju | 20.03.2018

Interes w stylu wege

Krowarzywa otworzyła kolejny lokal franczyzowy. Inwestycja w wegańską restaurację wynosi mniej więcej 200 tys. zł.

z kraju | 17.03.2018

Propozycja dla doświadczonych

Onet.Mój Biznes rozwija sieć partnerską. Chce współpracować m.in. z właścicielami biur reklamy.

mój franchising | 16.03.2018

Awans na swoim

– Dzięki franczyzie przeszłam do wyższej ligi i awansowałam we własnej firmie – mówi Joanna Babiło, franczyzobiorczyni Tax Care z Gryfic.

pytanie tygodnia | 15.03.2018

Współpraca kwitnie

– Co piątego franczyzobiorcę, z którym nawiązaliśmy współpracę w ubiegłym roku, spotkaliśmy na targach franczyzy – mówi Agata Korzeniewska, dyrektor sieci franczyzowej Metrohouse.

z kraju | 14.03.2018

Biznes wymyślony przez braci

Właściciele marki Shrimp House chcą otwierać franczyzowe bistra w kolejnych miastach. Ile trzeba zainwestować w biznes?

z kraju | 12.03.2018

Biznes podpatrzony za granicą

Stoiska Moijto Lemon to biznes sezonowy. Czy przez pięć miesięcy można zarobić tyle, żeby nie pracować przez pozostałą część roku?

pytanie tygodnia | 08.03.2018

Decydujące starcie

Bieżący rok może okazać się przełomowy dla szkół piłkarskich ze względu na Mistrzostwa Świata – mówi Dorota Uciechowska, prezes zarządu FDS Polska.

z kraju | 07.03.2018

Franczyza w promocji

Właściciel firmy Wojtex daje rabat nowym franczyzobiorcom, którzy chcą zainwestować w gastronomiczny biznes na kółkach. Taniej można otworzyć m.in. lodziarnie i smażalnię ryb.

z kraju | 05.03.2018

Rozwój nabiera tempa

Domu Finansowy QS przygotowuje otwarcia 40 placówek. Czy ilość nie zaszkodzi jakości?

z kraju | 28.02.2018

BZ WBK oddaje partnerom własne oddziały

W 2018 roku BZ WBK zamierza uruchomić ok. 20 placówek partnerskich. Zostaną otwarte w miejscu dotychczasowych oddziałów banku.

mój franchising | 23.02.2018

Zmiana roli

Izabela Partyka przez kilka lat pracowała w centrali Mail Boxes Etc. Na tyle skutecznie zachęcała do kupna franczyzy tej firmy, że w końcu sama została jej franczyzobiorcą.

z kraju | 21.02.2018

Burgery są głodne gotówki

Bobby Burger szuka inwestorów. I otwiera kolejny lokal własny.

z kraju | 20.02.2018

Pizza w nowej odsłonie

Sfinks otworzył w Warszawie kolejny lokal Fabryki Pizzy. Wywiązuje się w ten sposób ze swojej umowy masterfranczyzowej.

1
3
4
5
następna  
ostatnia