PRZEGLĄD RYNKU

z kraju | 08.08.2018

Apetyt na burgery

Zdrowa Krowa otworzyła w tym roku już trzy lokale. Inwestycja w burgerownię to wydatek rzędu 200 tys. zł.

z kraju | 07.08.2018

Zyski z rabatów

Właściciel konceptu Rabatem.pl twierdzi, że partnerzy sieci mogą zarobić miesięcznie nawet kilkanaście tysięcy złotych. Co trzeba zrobić, by osiągnąć taki zysk?

z kraju | 06.08.2018

Interes dla miłośników czworonogów

Franczyzodawca Husse wytypował dziesięć miast, w których intensywnie szuka franczyzobiorców. W biznes trzeba zainwestować 40-50 tys. zł.

z kraju | 04.08.2018

Aligator ma nowego właściciela

PSH Nasz Sklep kupił 100 proc. udziałów w sieci sklepów Aligator. Właścicieli i ajentów małych sklepów osiedlowych czekają zmiany.

z kraju | 03.08.2018

Pieniądze w dostawie

Stava chce otworzyć oddziały franczyzowe w największych polskich miastach. Ile trzeba zainwestować w firmę, oferującą usługi gastrokurierów?

pytanie tygodnia | 02.08.2018

Wierni krewetkom

– Zauważyliśmy pojawienie się bezpośredniej konkurencji, ale jak dotąd są to tylko pojedyncze bary – mówi Maciej Frymar, współwłaściciel Shrimp House.

mój franchising | 02.08.2018

Nauczyciele zainwestowali w Brainy

Właściciele dwujęzycznej szkoły podstawowej z Częstochowy znaleźli sposób na rozwiązanie problemów dzieci i poszerzenie swojej oferty.

z kraju | 31.07.2018

Zjedzona Telepizza

Spółka AmRest podpisała umowę zakupu 100 proc. udziałów w Telepizza Polska. Łączna cena transakcji to ok. 8 mln euro. Co dalej z franczyzobiorcami Telepizzy?

z kraju | 30.07.2018

Krewetki według przepisu Ślązaków

Właściciele Kreweta Tempura Bar startują z franczyzą. Zapewniają, że lokal pod ich szyldem można otworzyć już za 55 tys. zł.

mój franchising | 28.07.2018

Dwa w jednym

Tomasz Mazurek mimo wieloletniego doświadczenia w branży wyposażenia wnętrz nie zdecydował się na samodzielne otwarcie sklepu. Wybrał franczyzę. Dlaczego?

mój franchising | 27.07.2018

Zarobek na okrągło

Damian Chmielowiec i Filip Bachowski zainwestowali w koncept Lodolandia, bo firma zapewniła im sprawdzoną lokalizację. A także podsunęła pomysł, jak zarabiać przez cały rok.

z kraju | 26.07.2018

Niskokaloryczna franczyza

Polacy poddali się modzie związanej ze zdrowym trybem życia. Czy kawiarnie Fit Cake, sprzedające niskokaloryczne słodycze też staną się trendy?

mój franchising | 25.07.2018

Zbuduj swój biznes

Robert Stopa zaiwestował kilkanaście tysięcy w koncept Edukido. Wydane pięniedze szybko mu się zwróciły, dlatego kupił za nie licencję na prowadzenie zajęć w kolejnym regionie.

z kraju | 24.07.2018

Pizza z monitora

Pizzerie Gruby Benek inwestują w nowoczesne technologie. Czy dzięki temu franczyzobiorcy zarobią więcej?

pytanie tygodnia | 23.07.2018

Towar musi rotować

– Jeśli franczyzobiorca sprzeda 40 proc. towaru znajdującego się w sklepie, resztę wymieniamy na nowy – mówi Magdalena Sulwińska, właścicielka konceptu Family Shop.

z kraju | 23.07.2018

Franczyza ubezpieczona

Franczyzobiorca CE Brokers zarabia przede wszystkim na sprzedaży gwarancji ubezpieczeniowych. Po pół roku prowadzenia biznesu może liczyć na przychody w wysokości 20 tys. zł.

z kraju | 20.07.2018

Telefon z wyspy

Franczyzobiorca teleExpert może sam zdecydować, jaki towar będzie sprzedawał na stoisku. Franczyzodawca zadba natomiast, aby mógł go kupić w okazyjnej cenie.

z kraju | 19.07.2018

Krówka i Połówka otwierają bistro

Właściciele Krówki i Połówki zapewniają, że bistro pod ich marką można otworzyć już za 30 tys. zł. Ale trzeba spełnić określone warunki.

z kraju | 18.07.2018

Zarabiają na reklamach

Franczyzodawca Free TV szuka partnerów w miastach powiatowych zamieszkałych przez co najmniej 20 tys. mieszkańców. Na inwestycję trzeba mieć 15 tys. zł.

pytanie tygodnia | 17.07.2018

Firma na wyspie

– Inwestycja w stoisko z kosmetykami może się zwrócić po dziewięciu miesiącach – mówi Agnieszka Sęczkowska, kierownik ds. rozwoju sieci detalicznej Golden Rose.

1
2
4
5
następna  
ostatnia