Poleć stronę: Pośrednictwo kredytowe - z którą firmą podjąć współpracę?
Adresat
wpisz adres email odbiorcy
Nadawca
wpisz adres email nadawcy
Wiadomość
możesz dopisać coś do wysyłanej wiadomości

Forum: Pośrednictwo kredytowe - z którą firmą podjąć współpracę?

03.03.2009
wypowiedź: 1
*.254.153.225

Mam pytanie.Czy ktoś może mi powiedzieć o firmie INTAX.Czy to się opłaca?

24.06.2009
*.dynamic.gprs.plus.pl

Mam pytanie, czy ktoś wie jaki program  komputerowy używany jest do pośrednictwa kredytowego, tak aby móc porównać ofertę kilku towarzystw. i ewentualnie , gdzie można go nabyć  Pozdrawiam.

25.06.2009
wypowiedzi: 19
*.glubczyce.vectranet.pl

Wszystkie banki mają podobną aplikację, z którą łączysz się poprzez internet. Takwięc do pośrednictwa potrzebnyjest tylko komputer z łączem internetowym i tyle.

06.04.2010
wypowiedzi: 40
*.internetdsl.tpnet.pl

Czy jest sens ekonomiczny założenia biura kredytowego w obecnym momencie. Do wynajęcia jest lokal który leży przy głównym ciągu komunikacyjnym miasta, za stosunkowo przyzwoite pieniądze.

Interesują mnie takie kwestie;

-czy można na tym zarobić( nie muszą być kokosy, powiedzmy dobra pensja)

-czy skupić się na kredytach gotówkowych czy może hipoteki

-czy polecacie współpracę z większymi pośrednikami czy umowy bezpośrednio z bankami

-kogo możecie polecić do współpracy

-jakie banki na daną chwilę należy mieć w swojej ofercie

Dziękuję za odpowiedzi

06.04.2010
wypowiedzi: 55
*.multimo.pl

Stare biura kredytowe, nawet te dysponujące bazą zadowolonych klientów, ledwo przędą, więc zakładanie takiego biznesu w tych czasach kojarzy mi się z próbą samobójczą. Trzeba jeszcze wspomnieć o rychłym wprowadzeniu rekomendacji T.

07.04.2010
wypowiedzi: 16
*.33.160.75

Otwórz biuro TYLKO z kredytami hipotecznymi. Specjalizacja ma sens. Jesli mieszkasz w mieście do 150.000zl to tym bardziej - im mniejszy rynek, tym mniej dobrych doradców hipotecznych, a potrzeby w narodzie te same co w Warszawce, czy innym Poznaniu. Wiem to z autopsji... ;)

Pozdrawiam!

07.04.2010
wypowiedzi: 40
*.internetdsl.tpnet.pl

Dzięki za odpowiedź,

A jak z współpracą z bankami samodzielne podpisywanie umów, czy może współpraca z większym partnerem, lub z którymi bankami należy współpracować?

08.04.2010
wypowiedzi: 16
*.254.178.167

Polecam credithouse.pl - kilkanaście banków w ofercie, dobre prowizje dla partnerów, uczciwość i rzetelność w rozliczeniach, dobre narzędzia, niskie koszty wejścia.

Pozdrawiam!

28.07.2010
*.adsl.inetia.pl

Witam,
jeśli temamt jest nadal aktualny to może maął podpowiedź. Generalnie nie inwestowałbym w otwieranie lokalu zbyt duże koszty. Poszedłbym raczej w mobilność. Nie potrzebujesz biura dojeżdzasz do klienta do domu i masz możliwość sprzedania większej liczby produktów. A właśnie produkty nie ograniczałbym się jedynie do kredytów hipotecznych, ale poszerzyłbym ofertę o kredyty gotówkowe, konsolidacyjne, OFE czy inwestycje. A prowizję się naprawdę bardzo atrakcyjne za kredyty gotówkowe 10% prowizji, OFE od 400zł do 1200zł za umowę a inwestycje o 70% od inwestycji klienta (regulary)

Pozdrawiam
Tomasz

28.07.2010
wypowiedzi: 32
*.toya.net.pl

ten sam post co na biznesforum ;)

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.