Forum: Da Grasso - wchodzić czy nie oto jest pytanie? - gastronomia 214

denver666 14.01.2012 *.89-72-234-143.dynamic.chello.pl

37

Jak zwykle każdemu inaczej. Jeden jest zadowolony a u mnie na osiedlu Da Grasso zmieniło się na inna pizzernie.

zibi1963usa 14.01.2012 *.c-24-0-62-45.hsd1.nj.comcast.net

19

A POD JAKA FRANCZYZA?

denver666 15.01.2012 *.89-72-234-143.dynamic.chello.pl

37

Teraz to się nazywa chyba \"mamma mia\".

michciuu 12.03.2012 *.nat2-0.elomza.pl

3

Witam, mam blisko 100 metrowy lokal w mieście 50 tyś, zastanawiam się nad otworzeniem pizzeri sieciowej, w mojej miejscowości nie ma Da grasso i stąd moje pytanie, czy warto próbować biznesu z tą siecią, a mam pewne wątpliwości czytając powyższe posty. Czy ktoś wie jakie tam są teraz warunki, jakie koszty zakupu produktów itd. ten post jest początkowym sądowaniem rynku. Dzięki

michciuu 12.03.2012 *.nat2-0.elomza.pl

3

Witam, mam blisko 100 metrowy lokal w mieście 50 tyś, zastanawiam się nad otworzeniem pizzeri sieciowej, w mojej miejscowości nie ma Da grasso i stąd moje pytanie, czy warto próbować biznesu z tą siecią? Czy ktoś wie jakie tam są teraz warunki, jakie koszty zakupu produktów itd. ten post jest początkowym sądowaniem rynku. Dzięki

MagdaB. 13.03.2012 *.89-73-130-5.dynamic.chello.pl

1

Witam mam dla Pana propozycję, wyslałam informację na mail, niestety wrócił do mnie. Proszę o adres mailowy na który mogę się kontaktować.

Pozdrawiam

michciuu 14.03.2012 *.nat2-0.elomza.pl

3

Witam, mam blisko 100 metrowy lokal w mieście 50 tyś, zastanawiam się nad otworzeniem pizzeri sieciowej, w mojej miejscowości nie ma Da grasso i stąd moje pytanie, czy warto próbować biznesu z tą siecią? Czy ktoś wie jakie tam są teraz warunki, jakie koszty zakupu produktów itd. ten post jest początkowym sądowaniem rynku. Dzięki

WJ 07.08.2013 *.90-156-37-159.internetia.net.pl

1

Pizza bardzo średnia. Zaletą było duż sosów ale zmniejszyli ich ilość dramatycznie. Czas deostawy to loteria bywało, że nawet 1 godzina opóźnienia. I to nie jeden raz!!!!!!! Nie polecam!!!!! Nie wchodzić. Opinia dotyczy Wrocław Bulwar Ikara

Jarosław 18.08.2013 *.public-gprs517318.centertel.pl

17

Zawsze się znajdzie jakiś nieudolny przedsiębiorca co ma pretensje do każdego.

mauro 04.09.2013 *.aawf224.neoplus.adsl.tpnet.pl

113

Sosy gratis, receptura dobra, często korzystam.

Panacy 20.08.2014 *.ipa253.internetdsl.tpnet.pl

4

Jeśli ktokolwiek myśli o Da Grasso, powinien zapomnieć. Miesiąc temu zamknąłem placówkę, wtopiłem pewnie jakieś 400 tyś, ale nawet tego nie chce liczyć bo mogę zejść na zawał... Jeśli ktoś ma pytania proszę pisać na panacy@tlen.pl. Da Grasso odradzam!

Panacy 20.08.2014 *.ipa253.internetdsl.tpnet.pl

4

a jesli ktos mimo wszystko chce sie wpakowac w da grasso piszcie, bo mam caly magazyn sprzetu na sprzedaz... oni przy otwieraniu tez zdzieraja na tym przepotwornie.

FranekD 17.09.2014 *.cdd236.neoplus.adsl.tpnet.pl

5

Nie polecam sieć mimo że słabnie to jeszcze dyma na wszystkim co się da swoich franczyzobiorców.

marekk2 23.09.2014 *.46.205.226.179.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

1

ile maja lokali, czytam ponad +200 http://portalfranczyza.pl/franczyza-Pizzeria-Da-Grasso,system-franczyza-Da-Grasso,oferta156904.html ?

henio 06.10.2014 *.host-89-230-175-78.ostrowmaz.mm.pl

3

Absolutnie nie wchodzić w żadne sieci !!!

Ja prowadzę pizzerię sieciową innej marki, i skromnie licząc kosztuje mnie to 5 -6 tys miesiecznie.

nie warto, za tą kasę weź gocia co zna się na rzeczy przez 2-3 miesiące ustawi ci biznes i dostawców, a klienta i tak musisz sam wypracować.

a lokal na pizzerię musi mieć co najmniej 120m2 sali +80 zaplecza , inaczej jest do niczego.

Powodzenia

mauro 16.10.2014 *.bmj17.neoplus.adsl.tpnet.pl

113

Menadżer tesz bedzie chciał ze 3 na rękę + ubezpieczenie.

doomin 06.11.2014 *.160.83.30.199

30

Sieć Da Grasso posiada obecnie około 185 placówek franczyzowych i jedną własną w CH MANUFAKTURA w Łodzi. Ciężko jest ustalić dokładną liczbę pizzeri z uwagi na fakt, iż m.in. w związku z rebrandingiem sieci część punktów jest zamykana, natomiast część przejmowana jest przez nowych franczyzobiorców.

Czy ktoś z osób współpracujących z siecią Da Grasso mógłby się wypowiedzieć, jak wygląda realizacja nowej strategii i jaki wpływ ma ona na poziom przychodów/kosztów związanych z prowadzeniem pizzeri pod ich szyldem?

FranekD 06.11.2014 *.216-155-196-109.itvmedia.pl

5

strategia polega na tym że franczyzobiorca płaci za wszystko a w związku z tym że odeszło parę lokali to podnieśli opłatę franczyzową

FranekD 29.12.2015 *.216-155-196-109.itvmedia.pl

5

Pizzerii jest już 166 więc znów jest podwyżka opłaty franczyzowej o 10%

Janusz_Jaruszewski 20.01.2016 *.77-252-33-250.static.ip.netia.com.pl

1

Identyfikację wizualną mają fajną. Mnie natomiast interesuje aspekt finansowy i organizacyjny. Co może cie o nim powiedzieć? Franczyza to myślę dobra droga, dlatego chce nią pójść. Zastanawiam się właśnie nad Da Grasso, Grubym Benkemim i Biesiadowem.

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.